AUTOMATYCZNE
KONTAKTOWE
RACLETTE
TRADYCYJNE
Popularność
30 produktów
Rodzaj grilla: Zamykany
Moc [W]: 1400
Powierzchnia grillowania [cm2]: 530
Funkcje: Lampka kontrolna temperatury, Regulacja temperatury, Nieprzywieralna powłoka płyty
Funkcje dodatkowe: Antypoślizgowe nóżki, Duszenie, Gotowanie, Pieczenie, Smażenie
Możliwość mycia w zmywarce: Płyta
Griluje, piecze, dusi, gotuje i smaży
Nowoczesna brytfanna w stylu retro
Kolor obudowy: Niebieski
599 99
59,99 zł x 10 rat 0%

DO 30 RAT 0% I DO SIERPNIA NIE PŁACISZ* RRSO 0%

Sprawdź leasing dla firm
U Ciebie
W sklepie pojutrze
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj grilla: Zamykany
Moc [W]: 1400
Powierzchnia grillowania [cm2]: 530
Funkcje: Regulacja temperatury, Nieprzywieralna powłoka płyty
Funkcje dodatkowe: Duszenie, Pieczenie, Podgrzewanie, Smażenie
Możliwość mycia w zmywarce: Płyta
Kolor obudowy: Grafitowo-czarny
619 99

Poradniki eksperta

Małe AGD
Z dżemem, bitą śmietaną, świeżymi owocami, a nawet suche – gofry od lat są przysmakiem, nie tylko dla najmłodszych. Najczęściej kupujemy je podczas urlopu, a przecież można je zrobić samemu, nawet nie mając gofrownicy i ...
Dom i ogród
Zastanawiając się nad zakupem grilla, bierze się dziś pod uwagę coraz częściej wybór pomiędzy grillem elektrycznym a gazowym. Choć wśród Polaków ciągle jeszcze największym powodzeniem cieszą się „tradycyjne” grille węglo...
Dom i ogród
Grille elektryczne cieszą się coraz większą popularnością. To praktyczne urządzenie, pomoże Ci wyczarować dania, które zachwycą każdego smakosza. Zaletą tego sprzętu jest to, że możesz z niego korzystać niezależnie od po...
Małe AGD
Grillowanie to niemalże zwyczaj w wielu polskich rodzinach. Latem trudno sobie wyobrazić towarzyskie spotkania, bez ulubionych dań z grilla. Alternatywą dla grilla węglowego czy gazowego, jest grill elektryczny. Czy wart...
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie grilla elektrycznego?

Moc urządzenia to jeden z najważniejszych parametrów, na który warto zwrócić uwagę podczas wyboru grilla elektrycznego. Im wyższa moc, tym grzałka szybciej się nagrzeje i przygotowane przez nas potrawy będą szybciej gotowe. Warto więc mieć odpowiedni zapas mocy. Standardowo jest to około 1800W – 2000W, choć znajdziemy i nieco mocniejsze. Każdy składnik wymaga innej temperatury, warto więc zwrócić uwagę, czy grill ma możliwość jej regulacji. Jeśli chcemy, aby nasze potrawy były idealnie wypieczone, warto zwrócić uwagę, czy grill posiada automatyczne programy, dzięki którym  przygotujemy wiele różnych potraw - bez potrzeby kontroli i z gwarancją doskonałych rezultatów. Mięso nie może być surowe, ani zbyt suche, więc warto wyszukać grill z funkcją automatycznego pomiaru grubości kawałka mięsa. Urządzenie dokona pomiaru i samo dobierze odpowiednią temperaturę oraz czas grillowania, dzięki czemu zyskujemy czas, jak i mamy gwarancję idealnie przygotowanego posiłku. Oczywiście warto również zwrócić uwagę na powierzchnię grillowania – im większa, tym więcej potraw przyrządzimy za jednym razem na urządzeniu.

Co ma największy wpływ na cenę grilla elektrycznego?

Ceny grilli elektrycznych są bardzo zróżnicowane, a wpływ na nie będzie miała moc urządzenia, czy także choćby materiał wykonania oraz powierzchnia grillowania. Ponadto droższe grille, będą wyposażone w  cyfrowy wyświetlacz a nawet termostat, dzięki któremu idealnie wysmażymy potrawy, tak aby mięso było smakowicie przyrumienione na zewnątrz i soczyste w środku.

Jakie są rodzaje grilli elektrycznych?

Rozróżniamy kilka rodzajów grilli elektrycznych ze względu na budowę. Na początek grill tradycyjny - otwarty - charakteryzują się jednostronnym opiekaniem, co daje nam efekt grillowania jak na standardowym, węglowym grillu. Tłuszcz ocieka na grzałkę lub najczęściej jest odprowadzany do tacki, którą wystarczy wymyć. Grille zamykane, dzięki pokrywie chronią przed gorącym, pryskającym tłuszczem. Urządzenia budową przypominają opiekacze do kanapek. Grille elektryczne zamykane szybciej przyrządzą potrawy ponieważ opieką je z obu stron jednocześnie. W tym rodzaju grilli tłuszcz najczęściej odprowadzany jest rynienkami lub poprzez specjalne niewielkie otwory do tacki. Grille typu raclette to połączenie klasycznego grilla z płytą grzejną z możliwością komponowania niewielkich mini-zapiekanek. Taki grill najczęściej umieszcza się na stole, wokół którego gromadzą się goście. Tłuszcz nie skapuje na grzałkę, ale pozostaje w rynienkach.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756