Trwa ładowanie
Moc maksymalna [W]: 1400
Wydajność mielenia [kg/min]: 1.7
Maksymalna średnica otworów [mm]: 7
Możliwość mycia w zmywarce: Nie
Funkcje: Bieg wsteczny, Mielenie twardych produktów, Szatkownica
Szatkownica z 3 bębnami w zestawie
3 sitka w zestawie
Szatkownica z 3 bębnami w zestawie
3 sitka w zestawie
Model producenta: NE108831
Cena z kodem obowiązuje do 20.07.2025 r. do godz. 23:59.
Kod nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Cena z kodem:
AK1907-2007
241 96
Cena z kodem obowiązuje do 20.07.2025 r. do godz. 23:59.
Kod nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
24,19 zł x 10 rat 0%
249,99 zł
Cena przed kodem
241,97 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
U Ciebie
W sklepie jutro
249,99 zł
Cena przed kodem
241,97 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Moc maksymalna [W]: 1400
Wydajność mielenia [kg/min]: 1.7
Maksymalna średnica otworów [mm]: 7
Możliwość mycia w zmywarce: Nie
Funkcje: Bieg wsteczny, Mielenie twardych produktów

Sugerowana cena producenta:

289 zł

239 00

Najczęściej zadawane pytania

Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie maszynki do mięsa?

Podczas zakupu maszynki do mięsa warto pomyśleć czy będzie używana do czegoś więcej niż mielenie mięsa. Na rynku są dostępne maszynki z dodatkowymi elementami wyposażenia takimi jak szatkownica do warzyw, nadziewarka do kiełbasy czy urządzenie do robienia przecierów. Maszynka do mięsa może być wyposażona w sitka o różnej średnicy mielenia. Ważnym aspektem maszynki do mięsa jest moc urządzenia. Im większa moc tym urządzenie łatwiej poradzi sobie z mieleniem. Przydatną funkcją jest bieg wsteczny, który pozwoli cofnąć mięso jeśli to się zablokuje, bez konieczności rozbierania urządzenia i wyjmowania wszystkiego. W niektórych modelach elementy można myć w zmywarce. Maszynki są dostępne w różnych kolorach m.in. w białym, czarnym czy srebrnym. Dzięki temu można dobrać kolorystykę urządzenia pod względem dopasowania do kuchni.

Jak działa maszynka do mięsa?

Maszynka do mięsa zbudowana jest z elementu głównego, w którym znajduje się silnik, napęd oraz elektronika. Do tego elementu zamontowana jest głowica mieląca, w której znajduje się ślimacznica, nóż oraz sito. Mięso wkładane jest w górnej części i należy je popchnąć do ślimacznicy za pomocą popychacza. Następnie ślimacznica przesuwa mięso w kierunku noży, które rozdrabniają mięso, a potem jest przeciskane przez sito. Finalnie dostaje się mięso mielone.

Kiedy sprawdzi się maszynka do mięsa?

Maszynka do mięsa sprawdzi się w wielu przypadkach. Najważniejszym zadaniem maszynki do mięsa jest mielenie mięsa np. na kotlety mielone, burgery czy do sosu bolońskiego. W wyposażeniu niektórych modeli znajduje się dodatkowe wyposażenie takie jak: szatkownica i/lub nadziewarka do kiełbasy. Szatkownica pozwala rozdrobnić warzywa na plasterki, wiórki lub pulpę, a nadziewarka umożliwia nadzianie kiełbasy.