Trwa ładowanie
Moc [W]: 800
Liczba kanapek: 4
Kształt kanapek: Kwadraty, Prostokąty, Trójkąty
Funkcje: Opiekacz 3w1, Dodatkowe płytki, Nieprzywieralna powłoka płytek
Funkcje dodatkowe: Antypoślizgowe nóżki, Możliwość mycia płytek w zmywarce, Możliwość przechowywania w pozycji pionowej...  Więcej
Wykonanie obudowy: Stal nierdzewna
Przygotujesz kanapki i gofry
Płyty z powłoką nieprzywierającą
Przygotujesz kanapki i gofry
Płyty z powłoką nieprzywierającą
Model producenta: SM5038
359 99
11,99 zł x 30 rat 0%
U Ciebie
W sklepie jutro
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Moc [W]: 800
Liczba kanapek: 4
Kształt kanapek: Trójkąty
Funkcje: Nieprzywieralna powłoka płytek
Funkcje dodatkowe: Możliwość mycia płytek w zmywarce, Możliwość przechowywania w pozycji pionowej, Przycisk zmiany płytek
Wykonanie obudowy: Tworzywo sztuczne
229 00

Najczęściej zadawane pytania

Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie opiekacza?

Przy zakupie opiekacza przede wszystkim należy zwrócić uwagę na jego wielkość, oraz liczbę możliwych do zrobienia kanapek. W zaawansowanych modelach możemy zrobić nawet do ośmiu jednocześnie. W innych do czterech, lub dwóch. Ważnych parametrem będzie również moc. Im wyższa, tym szybciej przyrządzimy posiłek. Niektóre modele w swoich zestawach posiadają wymienne płytki odpowiadające za przyrządzenie kanapek, gofrów, czy grillowania. Nazywane one są 3w1. Dobrym rozwiązaniem są opiekacze z powłoką nieprzywierającą, dzięki czemu przyrządzanie posiłku jest prostsze. Niektóre modele opiekaczy posiadają nienagrzewający się uchwyt, dzięki czemu możemy uniknąć oparzeń.

Jak działa opiekacz?

Opiekacz otwierany jest za pomocą górnej pokrywy. Wiele modeli posiada nieprzywierające płytki, natomiast i tak warto przed użytkowaniem posmarować je olejem. Następnie należy zamknąć opiekacz i poczekać, aż się nagrzeje. Gdy produkt zasygnalizuje gotowość należy włożyć kanapki do środka. Po upływie około 4-6 minut (w zależności od mocy), posiłek będzie gotowy do spożycia.

Czym się różni opiekacz od tostera?

Przede wszystkim toster służy do stworzenia grzanki, czyli przypieczonego chleba. Kromka jest podgrzewana w pozycji pionowej. Po przygotowaniu tostu można dodać na niego dowolne dodatki. Kanapki w opiekaczu natomiast podgrzewane są poziomo. W tym przypadku dodatki dodajemy od razu korzystając z dwóch kromek chleba.