
3
WARUNKI BEZPIECZEŃSTWA IZAGROŻENIA
1. Przed pierwszym użyciem należy usunąć opakowanie i zdjąć naklejki,
umyć patelnie w gorącejwodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń,
dokładnie spłukać a następnie natłuścić wewnętrznąpowłokę tłuszczem
lub olejem spożywczym.
2.
Aby właściwie i efektywnie używać naczyń: należy umieścić je na
polu kuchenki dostosowanymdo średnicy naczynia. Należy unikać
przypalenia rączki.
UWAGA!
NAlEŻy OdłąCZAć RąCZKę PO UmIESZCZENIU PATElNI W PIEKARNIKU.
3. Nie używać metalowych skrobaczek, ostrych zmywaków i szorstkich
stron gąbek do zmywania, prowadzi to do zarysowań wewnętrznej
powłoki i może ją całkowicie zniszczyć.
4. Nie należy używać naczynia z uszkodzoną powłoką wewnętrzną.
5.
Należy używać tylko drewnianych lub plastikowych przyborów
kuchennych w naczyniach.
6. Nie należy przegrzewać naczyń. Nie wolno rozgrzewać pustej patelni
do wysokich temperatur,doprowadzi to do uszkodzenia powłoki
nieprzywierającej, a także do wypaczenia dna patelni.
7. Nie należy zalewać zimną wodą rozgrzanej patelni.
8. Nie wolno używać naczyń w kuchni mikrofalowej.
9.
Nie należy używać trzepaczek, ani żadnych ostrych przyborów w
naczyniach.
10.
Naczynia o mniejszej lub większej średnicy niż pole w kuchni indukcyjnej
mogą nie wywoływać grzania indukcyjnego.
11.
Aby wydłużyć czas użytkowania patelni, zaleca się mycie ręczne,
używając delikatnej gąbki.
12.
Mycie w zmywarce: zaleca się używanie delikatnych środków lub
płynów czyszczących. Po myciu w zmywarce z silnymi detergentami
(zwłaszcza z tabletkami, które zawierają substancje drażniące) na
elementach aluminiowych może wystąpić korozja, co nie podlega