Znaleziono w kategoriach:
Piekarnik MIELE H 2766 B Obsidianblack Elektryczny Czarny A+

Instrukcja obsługi Piekarnik MIELE H 2766 B Obsidianblack Elektryczny Czarny A+

Powrót
Instrukcja użytkowania imontażu
zprzepisami
Piekarnik
Proszę koniecznie przeczytać instrukcję użytkowania imontażu
przed ustawieniem –instalacją – pierwszym uruchomieniem. Dzięki te-
mu można uniknąć zagreń iuszkodzeń.
pl-PL M.-Nr 12 209 090
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia...................................................... 6
Ochrona środowiska naturalnego ................................................................... 16
Przegląd ............................................................................................................. 17
Piekarnik.............................................................................................................. 17
Elementy sterowania piekarnika...................................................................... 18
Pokrętło wyboru programów .............................................................................. 19
Wyświetlacz......................................................................................................... 19
Pokrętło wyboru........................................................................................... 19
Przyciski dotykowe.............................................................................................. 19
Symbole .............................................................................................................. 20
Zasady obsługi................................................................................................... 21
Wybieranie programu .......................................................................................... 21
Wprowadzanie wartości liczbowych ................................................................... 21
Wybieranie punktu menu na liście wyboru.......................................................... 21
Zmiana ustawienia na liście wyboru.................................................................... 21
Zmiana ustawienia za pomocą paska segmentowego ....................................... 21
Wyposażenie...................................................................................................... 22
Tabliczka znamionowa ........................................................................................ 22
Zakres dostawy................................................................................................... 22
Wyposażenie dostarczone wraz z urządzeniem i wyposażenie dodatkowe ....... 22
Zabezpieczenia ................................................................................................... 29
Powierzchnie uszlachetnione powłoką PerfectClean.......................................... 29
Pierwsze uruchomienie .................................................................................... 30
Miele@home........................................................................................................ 30
Ustawienia podstawowe ..................................................................................... 31
Pierwsze nagrzewanie piekarnika ....................................................................... 32
Ustawienia.......................................................................................................... 33
Przegląd ustawień ............................................................................................... 33
Wywoływanie menu „Ustawienia“....................................................................... 34
Język................................................................................................................ 34
Godzina ............................................................................................................... 34
Wyświetlacz......................................................................................................... 34
Głośność ............................................................................................................. 35
Jednostki............................................................................................................. 35
Temp. proponowane ........................................................................................... 35
Przedłuż. pracy wentyl. ....................................................................................... 36
Czas pracy........................................................................................................... 36
Miele@home........................................................................................................ 37
Spis treści
3
Zdalne sterowanie ............................................................................................... 37
Aktualizacja zdalna (Aktualizacja zdalna) ............................................................ 38
Wersja oprogramowania...................................................................................... 39
Handel ................................................................................................................. 39
Ustawienia fabryczne .......................................................................................... 39
Minutnik.............................................................................................................. 40
Przegląd programów......................................................................................... 41
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii.................................................. 42
Obsługa .............................................................................................................. 44
Łatwa obsługa..................................................................................................... 44
Zmiana wartości i ustawień dla procesu przyrządzania...................................... 44
Zmiana temperatury ....................................................................................... 44
Ustawianie czasów przyrządzania ................................................................. 45
Zmiana ustawionych czasów przyrządzania.................................................. 45
Kasowanie ustawionych czasów przyrządzania ............................................ 46
Przerywanie procesu przyrządzania.................................................................... 46
Wstępne rozgrzewanie komory gotowania ......................................................... 46
Programy automatyczne................................................................................... 47
Korzystanie zprogramów automatycznych ........................................................ 47
Wskazówki użytkowe .......................................................................................... 47
Pieczenie wypieków.......................................................................................... 48
Porady dotyczące wypieków............................................................................... 48
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 48
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 49
Pieczenie mięs................................................................................................... 50
Porady dotyczące pieczenia mięs....................................................................... 50
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 50
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 51
Grillowanie ......................................................................................................... 52
Porady dotyczące grillowania.............................................................................. 52
Wskazówki dotyczące tabel zustawieniami ....................................................... 52
Wskazówki dotyczące programów...................................................................... 53
Pozostałe zastosowania ................................................................................... 54
Rozmrażanie........................................................................................................ 54
Pieczenie delikatne.............................................................................................. 55
Pasteryzacja ........................................................................................................ 56
Spis treści
4
Suszenie .............................................................................................................. 58
Produkty głęboko mrożone/Dania gotowe.......................................................... 59
Podgrzewanie naczyń ......................................................................................... 59
Czyszczenie i konserwacja .............................................................................. 60
Nieodpowiednie środki czyszczące .................................................................... 60
Usuwanie normalnych zabrudzeń ....................................................................... 61
Usuwanie mocno przywartych zabrudzeń (za wyjątkiem wysuw FlexiClip)........ 61
Mocno przywarte zabrudzenia na wysuwach FlexiClip....................................... 62
Czyszczenie ścianki tylnej z emalią katalityczną................................................. 63
Usuwanie zabrudzeń z przypraw, cukru itp.................................................... 63
Usuwanie zabrudzeń z oleju i tłuszczu........................................................... 63
Zdejmowanie drzwiczek...................................................................................... 64
Rozbieranie drzwiczek......................................................................................... 65
Zakładanie drzwiczek.......................................................................................... 67
Demontaż prowadnic bocznych z wysuwami FlexiClip ...................................... 68
Demontaż ścianki tylnej....................................................................................... 68
Co robić, gdy...................................................................................................... 69
Serwis................................................................................................................. 73
Kontakt w przypadku wystąpienia usterki........................................................... 73
Gwarancja ........................................................................................................... 73
Instalacja............................................................................................................ 74
Wymiary do zabudowy........................................................................................ 74
Zabudowa w szafce stojącej lub w szafce podblatowej................................ 74
Widok zboku H24xx ..................................................................................... 75
Widok z boku H 27xx, H 28xx........................................................................ 76
Przyłącza i wentylacja .................................................................................... 77
Zabudowa piekarnika.......................................................................................... 78
Podłączenie elektryczne ..................................................................................... 79
Tabele ustawień................................................................................................. 80
Ciasto ucierane.................................................................................................... 80
Ciasto zagniatane................................................................................................ 81
Ciasto drożdżowe................................................................................................ 82
Ciasto serowo-olejowe........................................................................................ 83
Ciasto biszkoptowe............................................................................................. 83
Ciasto ptysiowe, ciasto francuskie, wypieki zbiałka........................................... 84
Pikantne przekąski .............................................................................................. 85
Wołowina............................................................................................................. 86
Cielęcina.............................................................................................................. 87
Wieprzowina........................................................................................................ 88
Spis treści
5
Jagnięcina, dziczyzna ......................................................................................... 89
Drób, ryby............................................................................................................ 90
Informacje dla instytutów testowych .............................................................. 91
Potrawy testowe wg EN60350-1........................................................................ 91
Klasa efektywności energetycznej ...................................................................... 92
Przepisy.............................................................................................................. 93
Szarlotka na cienkim cieście ............................................................................... 94
Ciasto biszkoptowe............................................................................................. 95
Nadzienia biszkoptowe ....................................................................................... 96
Babka marmurkowa ............................................................................................ 97
Ciasto zkruszonką iowocami............................................................................. 98
Ciasteczka wycinane........................................................................................... 99
Ciasteczka wyciskane ......................................................................................... 100
Muffiny orzechowe .............................................................................................. 101
Pizza (ciasto drożdżowe)..................................................................................... 102
Pizza (ciasto serowo-olejowe) ............................................................................. 103
Kurczak................................................................................................................ 104
Polędwica wołowa (pieczenie)............................................................................. 105
Pstrąg .................................................................................................................. 106
Filet złososia....................................................................................................... 107
Troć...................................................................................................................... 108
Zapiekanka ziemniaczano-serowa...................................................................... 109
Lasagne............................................................................................................... 110
Deklaracja zgodności ....................................................................................... 112
Prawa autorskie ilicencje dla modułu komunikacyjnego ............................. 113

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756