Nóż został zaprojektowany z myślą o czystych i dokładnych cięciach surowego mięsa przed jego dalszą obróbką. Umożliwia to jego długie i gładkie ostrze. Za jego pomocą można łatwo filetować ryby oraz trybować różne gatunki mięsa, czyli usuwać z niego niepożądane części, takie jak kości, skóra czy tłuszcz.
Do wykonania ostrza noża posłużyła oryginalna japońska stal damasceńska składająca się z 67 warstw. Wielowarstwowa konstrukcja powoduje, że ostrze jest bardzo ostre, a przy tym sprężyste i bardziej odporne na uszkodzenia.
Twardość stali noża wynosi w skali Rockwella 60 HRC +/- 2 HRC, co przekłada się na jego wysoką wytrzymałość i odporność na uszkodzenia. Wysoka wartość twardości oznacza także nieprzeciętną trwałość ostrza, które przez dłuższy czas pozostaje ostre i nie wymaga częstego ostrzenia.
Nóż wykończony jest rękojeścią wykonaną z włoskiego drewna oliwnego klasy premium. Przyjemna w dotyku, ergonomiczna, optymalnie wyprofilowana rękojeść ułatwia trzymanie noża w dłoni i poprawia precyzję krojenia.
Nóż SHIORI Oribu Niku, dokumentacja.
Liczba elementów [szt]: | 1 |
---|---|
Możliwość mycia w zmywarce: | Nie |
Ostrze: | Stal damasceńska |
Rękojeść: | Drewno oliwne |
Blok: | Nie |
Długość ostrza [cm]: | 13 |
Linia: | Oribo |
Listwa magnetyczna: | Nie |
Ostrzałka w zestawie: | Nie |
Rodzaj: | Nóż |
Typ: | Do filetowania, Do trybowania |
Załączona dokumentacja: | Instrukcja obsługi w języku polskim, Karta gwarancyjna |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Nazwa: | _SINUS_ SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ |
Ulica i numer budynku: | ul. Świtezianki 16 |
Kod pocztowy: | 91-496 |
Miasto: | Łódź |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.