- Strona główna ›
- Książki, muzyka, film ›
- Książki ›
- Kuchnia i diety ›
- Tradycje kulinarne Norwegii Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tradycje kulinarne Norwegii Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Opis produktu
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków.
"Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Cent Kultury w Gdańsku.
Dane techniczne
| Nazwa: | Hanami Radosław Bolałek |
|---|---|
| Ulica i numer budynku: | ul. Stawki 2A/183 |
| Kod pocztowy: | 00-193 |
| Miasto: | WARSZAWA |
| Adres elektroniczny: | hanami@hanami.pl |
| Autor: | Magdalena Tomaszewska-Bolałek |
| Język wydania: | Polski |
| Oprawa: | Miękka |
| Tematyka: | Historia Archeologia |
| Tytuł: | Tradycje kulinarne Norwegii Magdalena Tomaszewska-Bolałek |
Dokumenty do pobrania
Producent
Nie znalazłeś produktu dla siebie?
Opinie
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu
Zakup dla pełnoletnich
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.