Tradycje kulinarne Szwecji Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Kod: m00146897
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tematyka: Kuchnia Diety
Język wydania: Polski
Tradycje kulinarne Szwecji Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tradycje kulinarne Szwecji Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.

Opis produktu

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Dane techniczne

Producent/podmiot odpowiedzialny

Parametry

Nazwa: Hanami Radosław Bolałek
Ulica i numer budynku: ul. Stawki 2A/183
Kod pocztowy: 00-193
Miasto: WARSZAWA
Adres elektroniczny: hanami@hanami.pl
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Język wydania: Polski
Oprawa: Miękka
Tematyka: Kuchnia Diety
Tytuł: Tradycje kulinarne Szwecji Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Dokumenty do pobrania

  • Informacje o bezpieczeństwie:
  • Producent

  • Nazwa producenta/importera: Hanami
  • Opinie

    Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu

    Tradycje kulinarne Szwecji Magdalena Tomaszewska-Bolałek
    Tradycje kulinarne Szwecji Magdalena Tomaszewska-Bolałek

    Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

    Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.