- Strona główna ›
- Książki, muzyka, film ›
- Książki ›
- Kuchnia i diety ›
- Tradycje kulinarne Szwecji Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Tradycje kulinarne Szwecji Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.
Opis produktu
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Dane techniczne
| Nazwa: | Hanami Radosław Bolałek |
|---|---|
| Ulica i numer budynku: | ul. Stawki 2A/183 |
| Kod pocztowy: | 00-193 |
| Miasto: | WARSZAWA |
| Adres elektroniczny: | hanami@hanami.pl |
| Autor: | Magdalena Tomaszewska-Bolałek |
| Język wydania: | Polski |
| Oprawa: | Miękka |
| Tematyka: | Kuchnia Diety |
| Tytuł: | Tradycje kulinarne Szwecji Magdalena Tomaszewska-Bolałek |
Dokumenty do pobrania
Producent
Nie znalazłeś produktu dla siebie?
Brak podobnych produktów
Wybierz cechy, na podstawie których pokażemy Ci podobne produkty do tego, który właśnie oglądasz.
Opinie
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu
Zakup dla pełnoletnich
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.