- Strona główna ›
- Książki, muzyka, film ›
- Książki ›
- Kuchnia i diety ›
- Twój domowy włoski chleb. Przepisy z różnych regio Valli Alessandro
Twój domowy włoski chleb. Przepisy z różnych regio Valli Alessandro
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.
Opis produktu
- Chleb wykonany ręcznie i chleb przygotowany z użyciem automatu - Wszystkie tajemnice związane z drożdżami i inne - Wiele najnowszych przepisów Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: „Ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego". I właśnie to mnie spotkało. Zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją - skarbnicę wiedzy kulinarnej - nauczył pieczenia chleba i focacci. Przepojony tym sukcesem podjąłem się zadania uczynienia z tego wydania książki czegoś wyjątkowego. Zasadnicza część zawiera przepisy, jak produkować chleb w domu i jak dbać o jego stałą doskonałość. Do tych przepisów dodałem wiele innych, także najnowszych - jak focaccia z Recco, chleb cafone, pizza. W ten sposób powstał poradnik oparty na praktycznym doświadczeniu, za którego pomocą możemy naprawdę nauczyć się pieczenia chleba - ale nie tylko: można lepiej jeść, zaoszczędzić pieniądze, a także i czas, gdyż sami się przekonamy, że wyprodukowanie chleba wymaga mniej czasu niż kupienie go! OMÓWIONE TEMATY: • Dlaczego warto piec chleb w domu - czas i koszty • Podstawy pieczenia chleba • Ciasto i jego rośnięcie • Receptura podstawowa • Dobór mąki • Triki, aby ciasto lepiej rosło • Przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski (czyli z Altamury), chleb toskański, chleb przaśny (maca), pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia • Porady praktyczne jak piec chleb w domu • Receptury potraw z chleba
Dane techniczne
| Nazwa: | CeDeWu Sp. z o.o. |
|---|---|
| Ulica i numer budynku: | ul. Żurawia 47/49 |
| Kod pocztowy: | 00-680 |
| Miasto: | WARSZAWA |
| Adres elektroniczny: | redakcja@cedewu.pl |
| Autor: | Valli Alessandro |
| Język wydania: | Polski |
| Oprawa: | Miękka |
| Tematyka: | Kuchnia Diety |
| Tytuł: | Twój domowy włoski chleb. Przepisy z różnych regio Valli Alessandro |
Dokumenty do pobrania
Producent
Nie znalazłeś produktu dla siebie?
Brak podobnych produktów
Wybierz cechy, na podstawie których pokażemy Ci podobne produkty do tego, który właśnie oglądasz.
Opinie
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu
Zakup dla pełnoletnich
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.
