Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki Ksawery Burski

Kod: m00133393
Autor: Ksawery Burski
Rodzaj okładki: Miękka
Język wydania: Polski
Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki Ksawery Burski
Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki Ksawery Burski

Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.
Kuchnia chińska uznawana jest za jedną z najbogatszych i najwykwintniejszych kuchni świata. To niesamowita fuzja smaków, aromatów, barw i oryginalnych składników, jak ziarna i kłącza lotosu, kwiat jaśminu czy cała feeria warzyw, zarówno świeżych, jak i marynowanych.

Trudno jednak mówić o jednej „kuchni chińskiej”, gdy ten ogromny kraj mieści w sobie tradycje kulinarne Shandongu (to trzon kuchni chińskiej), Mongołów, chińskich muzułmanów, miłośników mocnej pikanterii z Syczuanu i Hunanu oraz koneserów łagodnych, „niebiańskich” dań z ryb z Jiangsu. Obok dań mięsnych, rybnych i jarskich znajdziemy multum przekąsek, deserów i pożywnych zup oraz naturalnie wspaniałe herbaty.

Niniejsza książka to opowieść o cechach, pochodzeniu i ciekawostkach związanych z kuchniami różnych regionów Chin, a także wskazówki, jak przyrządzić potrawy chińskie w domu – korzystając z ponad 140 zamieszczonych tu przepisów!

Dane techniczne

Producent/podmiot odpowiedzialny

Parametry

Nazwa: Wyd.Akademickie Dialog Sp.
Ulica i numer budynku: Bagno 3/218
Kod pocztowy: 00-112
Miasto: WARSZAWA
Adres elektroniczny: biurohandlowe@wydawnictwodialog.pl
Autor: Ksawery Burski
Język wydania: Polski
Rodzaj okładki: Miękka

Dokumenty do pobrania

  • Informacje o bezpieczeństwie:
  • Producent

  • Nazwa producenta/importera: Wydawnictwo Akademickie Dialog
  • Opinie

    Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu

    Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki Ksawery Burski
    Tradycje i sztuka kulinarna Chin. Historia, zwyczaje, smaki Ksawery Burski

    Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

    Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.