Blender OZEN przed blendowaniem usuwa z kielicha powietrze, aby wyeliminować proces utleniania podczas blendowania. Sok zachowuje witaminy, wartości odżywcze, smak oraz kolor (w przeciwieństwie do tradycyjnych blenderów.
Jest to rewolucyjna technologia, której działanie polega na odessaniu z kielicha powietrza przed blendowaniem. Sok zrobiony w próżni prawie nie ma kontaktu z powietrzem, co eliminuje efekt utleniania (utrata witamin, wartości odżywczych, smaku oraz koloru).
Blender próżniowy OZEN, dzięki blendowaniu w próżni pozwala na zachowanie naturalnego koloru soku bez bąbelków powietrza.
Po tracydyjnym blendowaniu sok zawiera w sobie bąbelki powietrza, ulega utlenieniu oraz traci kolor. Po próżniowym blendowaniu sok nie zawiera bąbelków powietrza, nie ulega utlenianiu oraz zachwowuje naturalny kolor.
Sok zrobiony w blenderze próżniowym OZEN nie rozwarstwia się w tak krótkim czasie jak w tradycyjnych blenderach, brak pęcherzykó powietrza połączonych w włóknami warzyw i owoców powoduje zachowanie naturalnego koloru soku bez bąbelków powietrza oraz brak jego rozwarstwiania.
Blender OZEN posiada silnik, który pracuje z prędkością 24000 obrotów na minutę, dzięki czemu idealnie rozbija włókna warzyw i owoców.
Blender próżniowy OZEN rozdrabnia owoce i warzywa na bardzo małe kawałki, dzięki czemu ich spożywanie jest bardziej komfortowe.
Sok zrobiony w blenderze OZEN jest dłużej przydatny do spożycia, niż sok zrobiony w tradycyjnym blenderze, a dzięki przechowywaniu soku w próżniowym pojemniku, sok jest przydatny do spożycia przez kilka dni.
Po naciśnięciu jednego przycisku blender automatycznie odessie powietrze z kielicha i rozpocznie blendowanie. Aby umyć blender wystarczy wypłukać kielich i pokrywę za pomocą bieżącej wody.
Warzywa i owoce należy pociąć na mniejsze kawałki przed włożeniem ich do kielicha blendera Hanssem OZEN. Wewnątrz kielicha będą znajdować się składniki oraz powietrze.
Po włączeniu systemu próżniowego, powietrze zostanie odessane z kielicha, a w jego środku powstanie próżnia. Poprzez usuwanie powietrza ze środka kielicha, składniki się w nim znajdujące zwiększą swoją objętość przez różnicę ciśnienia.
Blendowanie odbywa się niemal bez udziału powietrza, co pozwala zachować smak, kolor oraz składniki odżywcze w soku.
W soku, który został zrobiony w próżni, proces utleniania został znacząco opóźniony, dzięki czemu sok na dłużej zachowa świeżość.
Po zrobieniu soku, aby otworzyć pokrywę kielicha, należy lekko pociągnąć za uszczelkę silikonową, znajdującą się na środku pokrywy. Po wykonaniu tej czynności sok zmniejszy swoją objętość ze względu na różnicę ciśnienia. Sok zblendowany w próżni nie będzie zawierał w sobie dużej ilości bąbelków powietrza. Można cieszyć się naturalnym kolorem oraz smakiem.
Dzięki pojemnikom próżniowym można przechowywać soki bez powietrza, co znacznie przedłuży ich przydatność do spożycia. Pojemniki próżniowe po odessaniu powietrza należy przechowywać w lodówce.
Jeżeli chcesz użyć produktów, które nie wymagają przetwarzania w próżni, możesz użyć funkcji blendowania bez próżni.
Należy przekręcić pokrętło w prawo, można regulować prędkość według potrzeb od wolnych do szybkich obrotów.
Jeżeli chcesz zrobić zrowy sok pełen witamin i wartości odżywczych, skorzystaj z tej funkcji.
Nalezy nacisnąć przycisk ‘’VACCUM’’ w celu odessania potwietrza z kielicha, a następnie ustawić pokrętłem prędkość blendowania.
Moc [W]: | 960 |
---|---|
Wykonanie kielicha: | Trytanowe tworzywo sztuczne |
Regulacja obrotów: | Mechaniczna |
Funkcje dodatkowe: | Blendowanie w próżni |
Funkcje: | Kielich z miarką, Blendowanie w próżni, Blender do smoothie, Możliwość mycia w zmywarce, System zabezpieczający przed przypadkowym uruchomieniem |
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze, dodaj swoją opinię.
Opinie zamieszczone na mediexpert.pl mogą brać udział w promocjach i konkursach z nagrodami, w tym w konkursie „7x1000 zł” Zobacz szczegóły
Produkt jeszcze nie posiada opinii potwierdzonych zakupem.