- Strona główna ›
- AGD małe ›
- Do kuchni ›
- Pozostały drobny sprzęt do kuchni ›
- Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy wiejskiej BROWIN 310012
Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy wiejskiej BROWIN 310012
Mieszanka ziół i przypraw | |
Papier | |
Do kiełbasy | |
Brązowy |
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Opis produktu
Zachwyć swoich bliskich klasycznym smakiem domowej wiejskiej kiełbasy! Nasza mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy wiejskiej BROWIN 310012 to gwarancja nie tylko wyjątkowego smaku, ale także zdrowia i bezpieczeństwa. Wybierz naturalność i tradycję w jednym opakowaniu!
- Doskonały smak, nowe opakowanie - teraz Twoją ulubioną mieszankę przypraw i ziół zapakowaliśmy w papierowy, barierowy doypack ze struną, abyś mógł cieszyć się trwałym aromatem mieszanki przez długi czas.
- Tradycyjna - idealna mieszanka przypraw i ziół do kiełbasy wiejskiej sprawdzi się do przygotowania tradycyjnych wyrobów nie tylko na święta, ale i na co dzień!
- Naturalne składniki - pieprz czarny, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, czosnek oraz majeranek - to gwarancja sukcesu: fantastycznego aromatu i niezapomnianego smaku!
- Bez chemicznych dodatków - nasza mieszanka nie zawiera soli, substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku. Wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję naturalnych, zdrowych i bezpiecznych składników!
- Wydajne opakowanie - jedna saszetka o gramaturze 20 g wystarcza na przygotowanie 5 kg kiełbasy! Bez problemu przygotujesz więc wyrób na święta lub spotkanie przy grillu w większym gronie przyjaciół!
Sposób użycia:
Składniki na 5 kg wiejskiej kiełbasy:
- 4 kg wieprzowiny (karczku lub/i łopatki),
- 0,5 kg wołowiny,
- 0,5 kg boczku lub podgardla,
- 200 ml zimnej wody,
- 75 g peklosoli,
- 1 op. mieszanki przypraw i ziół DO KIEŁBASY WIEJSKIEJ,
- jelita wieprzowe (⌀28/30 ok. 9-10 m).
Przepis:
Mięso pokrój na kawałki, oddziel części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o oczkach 2-4 mm, a chude przez sito o oczkach 8-12 mm lub przez szarpak. Wołowinę zmiel osobno na najdrobniejszych oczkach i wyrób ze 100 ml zimnej wody, tak aby wydzielił się biały kleik, który zwiąże całą mięsną masę. Połącz ze sobą zmielone mięsa, dodaj peklosól oraz mieszankę ziół i przypraw. Całość dokładnie wyrób z resztą wody i odstaw do lodówki na dobę. Wyjmij mięso ok. godziny przed formowaniem kiełbas. Przy użyciu nadziewarki, napełnij jelita mięsem. Kiełbasy rozwieś do osuszenia w temp. pokojowej na kilka godz. Dobrze osuszone, umieść w wędzarni i wędź w 40-60°C przez ok. 3 godz. (do osiągnięcia delikatnie brązowej barwy). Po wędzeniu, kiełbasę parz przez ok.18-20 min, w wodzie o temp. 75-80°C.
Składniki: przyprawy 54% (pieprz czarny 30%, papryka słodka, papryka ostra 9%, gałka muszkatołowa), czosnek granulowany 24%, majeranek 22%. Produkt może zawierać nasiona sezamu, seler, gorczycę, gluten, dwutlenek siarki, orzeszki ziemne i soję.
Masa netto: 20 g
Uwaga!
Nie zawiera soli, cukru, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.
Przechowywać w suchym, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.
Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty alergenne: gorczyca, seler, soja, sezam, gluten, orzechy.
Wymiary opakowania:
- długość 11 cm
- szerokość 1 cm
- wysokość 18 cm
Dane techniczne
Kolor: | Brązowy |
---|---|
Rodzaj: | Mieszanka ziół i przypraw |
Liczba sztuk w opakowaniu: | 1 |
Materiał: | Papier |
Przeznaczenie: | Do kiełbasy |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Dokumenty do pobrania
Producent
Nie znalazłeś produktu dla siebie?
Opinie
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.
Zakup dla pełnoletnich
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.