- Strona główna ›
- AGD małe ›
- Do kuchni ›
- Pozostały drobny sprzęt do kuchni ›
- Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy wiejskiej BROWIN 310012
Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy wiejskiej BROWIN 310012
Opis produktu
Zachwyć swoich bliskich klasycznym smakiem domowej wiejskiej kiełbasy! Nasza mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy wiejskiej BROWIN 310012 to gwarancja nie tylko wyjątkowego smaku, ale także zdrowia i bezpieczeństwa. Wybierz naturalność i tradycję w jednym opakowaniu!
- Doskonały smak, nowe opakowanie - teraz Twoją ulubioną mieszankę przypraw i ziół zapakowaliśmy w papierowy, barierowy doypack ze struną, abyś mógł cieszyć się trwałym aromatem mieszanki przez długi czas.
- Tradycyjna - idealna mieszanka przypraw i ziół do kiełbasy wiejskiej sprawdzi się do przygotowania tradycyjnych wyrobów nie tylko na święta, ale i na co dzień!
- Naturalne składniki - pieprz czarny, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa, czosnek oraz majeranek - to gwarancja sukcesu: fantastycznego aromatu i niezapomnianego smaku!
- Bez chemicznych dodatków - nasza mieszanka nie zawiera soli, substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku. Wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję naturalnych, zdrowych i bezpiecznych składników!
- Wydajne opakowanie - jedna saszetka o gramaturze 20 g wystarcza na przygotowanie 5 kg kiełbasy! Bez problemu przygotujesz więc wyrób na święta lub spotkanie przy grillu w większym gronie przyjaciół!
Sposób użycia:
Składniki na 5 kg wiejskiej kiełbasy:
- 4 kg wieprzowiny (karczku lub/i łopatki),
- 0,5 kg wołowiny,
- 0,5 kg boczku lub podgardla,
- 200 ml zimnej wody,
- 75 g peklosoli,
- 1 op. mieszanki przypraw i ziół DO KIEŁBASY WIEJSKIEJ,
- jelita wieprzowe (⌀28/30 ok. 9-10 m).
Przepis:
Mięso pokrój na kawałki, oddziel części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o oczkach 2-4 mm, a chude przez sito o oczkach 8-12 mm lub przez szarpak. Wołowinę zmiel osobno na najdrobniejszych oczkach i wyrób ze 100 ml zimnej wody, tak aby wydzielił się biały kleik, który zwiąże całą mięsną masę. Połącz ze sobą zmielone mięsa, dodaj peklosól oraz mieszankę ziół i przypraw. Całość dokładnie wyrób z resztą wody i odstaw do lodówki na dobę. Wyjmij mięso ok. godziny przed formowaniem kiełbas. Przy użyciu nadziewarki, napełnij jelita mięsem. Kiełbasy rozwieś do osuszenia w temp. pokojowej na kilka godz. Dobrze osuszone, umieść w wędzarni i wędź w 40-60°C przez ok. 3 godz. (do osiągnięcia delikatnie brązowej barwy). Po wędzeniu, kiełbasę parz przez ok.18-20 min, w wodzie o temp. 75-80°C.
Składniki: przyprawy 54% (pieprz czarny 30%, papryka słodka, papryka ostra 9%, gałka muszkatołowa), czosnek granulowany 24%, majeranek 22%. Produkt może zawierać nasiona sezamu, seler, gorczycę, gluten, dwutlenek siarki, orzeszki ziemne i soję.
Masa netto: 20 g
Uwaga!
Nie zawiera soli, cukru, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.
Przechowywać w suchym, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.
Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty alergenne: gorczyca, seler, soja, sezam, gluten, orzechy.
Wymiary opakowania:
- długość 11 cm
- szerokość 1 cm
- wysokość 18 cm
Dane techniczne
Kolor: | Brązowy |
---|---|
Rodzaj: | Mieszanka ziół i przypraw |
Liczba sztuk w opakowaniu: | 1 |
Materiał: | Papier |
Przeznaczenie: | Do kiełbasy |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Dokumenty do pobrania
Producent
Nie znalazłeś produktu dla siebie?
Opinie
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu
Zakup dla pełnoletnich
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.