Domowe wędliny to lepsze w smaku, zdrowsze i tańsze produkty od ich odpowiedników sklepowych. Jeśli zdecydowałeś się przygotować domową kiełbasę żywiecką, krakowską czy szynkową ta osłonka białkowa będzie idealnym wyborem. Do parzenia, wędzenia - wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych. Do różnego rodzaju kiełbas - osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin takich jak żywiecka, krakowska i szynkowa, a także kiełbasy długo dojrzewające. Proste użycie - osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 30 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce. Posiada atest PZH - produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach. Dane szczegółowe: osłonka posiada wytrzymałość termiczną umożliwiającą wędzenie w 90°C. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze karmelowym, długości ok. 4 m i średnicy 65 mm.
Kolor: | Karmelowy |
---|---|
Rodzaj: | Osłona |
Liczba sztuk w opakowaniu: | 1 |
Materiał: | Białkowa |
Przeznaczenie: | Do wędlin, Do wędzenia |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.