Osłonka poliamidowa wędliniarska BROWIN 310501 służy do przygotowywania domowych wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich. Pozwala na samodzielne wykonanie parzonych wędlin takich jak salceson, pasztetowa, szynka, metka, mielonka, mortadela, kaszanka. Nadaje się do przygotowania potraw metodą sous vide.
Sposób użycia: Przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 40°C przez około 15 minut. Podczas moczenia cała osłonka powinna być zanurzona w wodzie. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać, a następnie poddać obróbce odpowiedniej dla danego rodzaju wędliny.
Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 100°C. Po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą. Osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C. Posiada atest PZH. Wytrzymałość termiczna: 100°C. Opakowanie jednostkowe zawiera 8 mb ± 5%. Średnica: 73 mm.
Kolor: | Biały |
---|---|
Rodzaj: | Osłona |
Liczba sztuk w opakowaniu: | 1 |
Materiał: | Poliamidowa |
Przeznaczenie: | Do wędlin |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.