- Strona główna ›
- Książki, muzyka, film ›
- Książki ›
- Kuchnia i diety ›
- Ramen. Zupa szczęścia i miłości Tove Nilsson
Ramen. Zupa szczęścia i miłości Tove Nilsson
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Opis produktu
Ramen to obok sushi największy kulinarny towar eksportowy Japonii, który od lat robi furorę na całym świecie.
Niewiele dań jest równie uzależniających jak ramen, a różnorodnych połączeń smakowych – od tych najprostszych do najbardziej złożonych – możesz doświadczyć zarówno w zapyziałym barze w Tokio, jak i najmodniejszej knajpie w Los Angeles.Na początek dostajesz dużą miskę wypełnioną po brzegi parującym bulionem, gotowanym nawet przez 48 godzin. Bulion ma wyjątkowo intensywny smak od suszonych grzybów, alg, miso i płatków suszonej ryby oraz cudownie gładką powierzchnię z widocznymi kropelkami tłuszczu. W głębokiej misce znajdują się zwinięte nitki cienkiego, sprężystego makaronu, pływają marynowane w sosie sojowym jajka i inne dodatki. Bierzesz pierwszy łyk i… wpadasz po uszy!
Na „Ramen” składa się kilkadziesiąt przepisów, w których kluczową rolę odgrywają domowej roboty bulion i makaron ramen, ale znajdziesz tutaj również dania takie jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki i tempura.
O autorze
Tove Nilsson jest szefową kuchni i dziennikarką kulinarną. Nie ustaje w poszukiwaniach idealnego ramenu i najlepszego makaronu. Jest również autorką książek „Soda, lemonad & snacks” (Soda, lemoniada i przekąski 2014) i „Ägg” (Jajka, 2015).
Dane techniczne
| Nazwa: | Prószyński Media Sp. z o. o. |
|---|---|
| Ulica i numer budynku: | Rzymowskiego 28 |
| Kod pocztowy: | 02-697 |
| Miasto: | WARSZAWA |
| Adres elektroniczny: | dzialhandlowy@proszynskimedia.pl |
| Autor: | Tove Nilsson |
| Język wydania: | Polski |
| Oprawa: | Twarda |
| Tematyka: | Kuchnia Diety |
| Tytuł: | Ramen. Zupa szczęścia i miłości Tove Nilsson |
Dokumenty do pobrania
Producent
Nie znalazłeś produktu dla siebie?
Opinie
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu
Zakup dla pełnoletnich
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.
