Innowacyjny, opatentowany, wydłużony proces zaparzania, który optymalizuje czas ekstrakcji kawy oferując pełnię smaku i aromatu w standardzie najlepszych światowych kawiarni. Dzięki procesowi podawania wody przez pompę w krótkich interwałach możemy uzyskać idealny czas zaparzania, dzięki czemu crema będzie jeszcze gęstsza, a body uzyska perfekcyjny, ciemny kolor. P.E.P. jest idealnym rozwiązaniem dla kaw krótkich, takich jak ristretto czy espresso, w których aromat oraz głębia smaku są najbardziej intensywne. Innowacyjny, opatentowany, wydłużony proces zaparzania, który optymalizuje czas ekstrakcji kawy oferując pełnię smaku i aromatu w standardzie najlepszych światowych kawiarni. Dzięki procesowi podawania wody przez pompę w krótkich interwałach możemy uzyskać idealny czas zaparzania, dzięki czemu crema będzie jeszcze gęstsza, a body uzyska perfekcyjny, ciemny kolor. P.E.P. jest idealnym rozwiązaniem dla kaw krótkich, takich jak ristretto czy espresso, w których aromat oraz głębia smaku są najbardziej intensywne.
Opatentowane, unikanlne na rynku rozwiązanie automatycznie dostosowujące ilość wody podczas wstępnego zaparzania, proporcjonalnie do ilości zmielonej kawy, aby uwolnić optymalny smak i aromat przygotowywanego specjału. Niewielka ilość wody zostaje podgrzana i doprowadzona do jednostki zaparzającej, gdzie następuje zwilżenie zmielonej kawy. Zwilżona kawa pęcznieje, umożliwiając swobodny przepływ wody. Tak przeprowadzony proces wstępnego zaparzania, pozwala wydobyć pełnię smaku i aromatu z różnorodnych mieszanek świeżo palonych ziaren kawy.
Opatentowana, innowacyjna technologia filtracji wody I.W.S. z jedynym na rynku czujnikiem filtra CLARIS Smart działającym w technologii RFID (komunikacja za pomocą fal radiowych). Ekspres automatycznie rozpoznaje zainstalowany filtr, bez konieczności aktywowania go w menu, jak również informuje użytkownika o konieczności jego wymiany. Zużytych filtrów nie można ponownie użyć. Automatyczny ekspres do kawy przechodzi od razu w tryb odkamieniania i pozostaje w nim do momentu założenia nowego filtra.
Rewolucyjna Technologia Gładkiej Pianki z nową, zintegrowaną dyszą spieniającą przygotuje delikatną, doskonałej jakości, puszystą piankę mleczną o drobnej teksturze i długo utrzymującej się konsystencji. Dzięki systemowi regulacji temperatury mleka i pianki mlecznej, który jest nowością w skali światowej, powstają wyrafinowane i modne specjały na najwyższym poziomie. Przestawienie z mleka na piankę mleczną odbywa się w pełni automatycznie.
Dzięki aplikacji J.O.E. możesz łatwo sterować ekspresem do kawy JURA, korzystając z ekranu dotykowego smartfona. Aplikacja na bieżąco informuje o aktualnym statusie urządzenia i wezwaniach do działania, np. kiedy trzeba uzupełnić wodę lub ziarna kawy. J.O.E. jest kompatybilny ze wszystkimi ekspresami automatycznymi JURA wyposażonymi w funkcję Smart Connect.
Duży kolorowy wyświetlacz TFT i przyciski bezpośredniego wyboru najkrótsza i najszybsza drogando ulubionego specjału. Ekspresy JURA są bardzo proste w obsłudze - a większość czynności sprowadza się do naciśnięcia jednego przycisku. Do tego według najprostrzej koncepcji obsługi JURA - urządzenie w pełni obsłużmy od frontu - uzupełnimy wodę czy dosypiemy ziaren.