Proces
Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.®)
Innowacyjny, opatentowany, wydłużony proces zaparzania, który optymalizuje czas ekstrakcji kawy oferując pełnię smaku i aromatu w standardzie najlepszych światowych kawiarni. Dzięki procesowi podawania wody przez pompę w krótkich interwałach możemy uzyskać idealny czas zaparzania, dzięki czemu crema będzie jeszcze gęstsza, a body uzyska perfekcyjny, ciemny kolor. P.E.P. jest idealnym rozwiązaniem dla kaw krótkich, takich jak ristretto czy espresso, w których aromat oraz głębia smaku są najbardziej intensywne. Innowacyjny, opatentowany, wydłużony proces zaparzania, który optymalizuje czas ekstrakcji kawy oferując pełnię smaku i aromatu w standardzie najlepszych światowych kawiarni.
Dzięki procesowi podawania wody przez pompę w krótkich interwałach możemy uzyskać idealny czas zaparzania, dzięki czemu crema będzie jeszcze gęstsza, a body uzyska perfekcyjny, ciemny kolor. P.E.P. jest idealnym rozwiązaniem dla kaw krótkich, takich jak ristretto czy espresso, w których aromat oraz głębia smaku są najbardziej intensywne.
![]()
Inteligentny System Wstępnego Zaparzania (I.P.B.A.S.) Opatentowane, unikanlne na rynku rozwiązanie automatycznie dostosowujące ilość wody podczas wstępnego zaparzania, proporcjonalnie do ilości zmielonej kawy, aby uwolnić optymalny smak i aromat przygotowywanego specjału. Niewielka ilość wody zostaje podgrzana i doprowadzona do jednostki zaparzającej, gdzie następuje zwilżenie zmielonej kawy. Zwilżona kawa pęcznieje, umożliwiając swobodny przepływ wody. Tak przeprowadzony proces wstępnego zaparzania, pozwala wydobyć pełnię smaku i aromatu z różnorodnych mieszanek świeżo palonych ziaren kawy.