Rodzaj piekarnika

Rodzaj piekarnika

Piekarnik to jedno z podstawowych urządzeń w kuchni. Oferta piekarników dostępnych obecnie na rynku pozwala na dobranie modelu pasującego do rodzaj instalacji, jaką dysponujemy w mieszkaniu (elektryczny lub gazowy).

 

Piekarnik gazowy Piekarniki gazowe są zasilane gazem ziemnym lub z butli, chętnie wykorzystywane ze względu na niższe koszty eksploatacji. Wadą tego typu urządzeń jest niestabilność temperatury w piekarniku oraz nierównomierne nagrzewanie się potraw, ze względu na inne ustawienie grzałek niż w piekarnikach elektrycznych.
Piekarnik elektryczny Piekarnik elektryczny zapewnia prostą obsługę i większy komfort użytkowania niż w piekarnikach gazowych. Zaletą tego typu piekarnika jest większa stabilność temperatury, zazwyczaj więcej dodatkowych funkcji, w tym także opcja samoczyszczenia piekarnika.
Piekarnik elektryczny parowy Piekarnik elektryczny parowy zapewnia funkcje piekarnika elektrycznego, a dodatkowo oferuje liczne programy parowe.
Piekarnik elektryczny z mikrofalą Piekarnik elektryczny z mikrofalą łączy w sobie funkcje piekarnika elektrycznego jak i kuchenki mikrofalowej. Dzięki temu urządzeniu zarówno upieczesz ciasto, przygotujesz pyszny obiad oraz podgrzejesz już wcześniej przygotowane danie.
Powrót

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 39 875 000 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756