Rodzaj płyty

Płyta gazowa

Płyta ta wyposażona jest najczęściej w 4 palniki do gotowania wykorzystujące gaz ziemny lub mieszankę propan-butan (LPG). Płyta może być wyposażona w specjlane palniki, których płomienie tworzą kilka koncentrycznych pierścieni. jest to idealne rozwiązanie do szybkiego rozgrzania zawartości dużego garnka
Płyta indukcyjna

Cechuje się nowoczesnym designem oraz ciekawymi funkcjami, które poprawiają komfort użytkowania oraz podnoszą bezpieczeństwo podczas gotowania. Ponadto, płyta indukcyjna nie nagrzewa się w trakcie gotowania. Zapewnia bezpieczeństwo najmłodszych domowników i łatwość czyszczenia w przypadku zabrudzenia płyty. Wiele płyt indukcyjnych wyposażonych jest w booster gotowania. Pozwala on nam na szybsze przygotowanie potrawy nawet o 30%
Płyta elektryczna

Płyta wyposażona w różnie wyglądające pola grzewcze, wykończone żeliwną grzałką lub pola na ceramicznej powierzchni. Przed zakupem tego typu sprzętu warto również sprawdzić dokładnie, jak wytrzymała jest instalacja elektryczna w domu, ponieważ pobór prądu w momencie uruchomienia płyty elektrycznej może być naprawdę duży.
Powrót

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756