Rodzaj: | Słodzik |
---|---|
Wartość energetyczna w 100 g: | 0 kcal |
Węglowodany: | 0 g |
Waga [g]: | 27.5 |
Nie podnosi poziomu glukozy
Zero kalorii
Rodzaj: | Słodzik |
---|---|
Wartość energetyczna w 100 g: | 0 kcal |
Węglowodany: | 0 g |
Waga [g]: | 27.5 |
Stewia wykorzystywana jest w przemyśle spożywczym, jako dodatek do wielu produktów, między innymi do lodów, sorbetów, czekolad, soków owocowych, wyrobów cukierniczych, gum do żucia oraz do nadawania słodkiego smaku w lekach. Glikozydy stewiolowe zawarte w liściach stewii są ok. 300 razy słodsze od cukru.
Właściwości prozdrowotne stewii.
Stewia jest naturalnym i bezpiecznym zamiennikiem cukru, nie podnosi poziomu glukozy we krwi i nie dostarcza kalorii, nie powoduje powstawania i rozwoju próchnicy.
Bezpieczna alternatywa dla tradycyjnego cukru.
Ze względu na zerową kaloryczność i zerowy indeks glikemiczny słodziki ze stewii są stosowane jako zamiennik cukru przez osoby kontrolujące spożycie węglowodanów i cukrów w codziennej diecie.
Szczególnie rekomendowane do stosowania.
dla osób z rozpoznaniem nadwagi, otyłości, cukrzycy, nietolerancji glukozy, insulinooporności, nieprawidłowej glikemii na czczo, dla chorych na fenyloketonurię.
Wygoda stosowania.
-Słodzik szybko się rozpuszcza w ciepłych i zimnych napojach.
-Poręczny dozownik ułatwia stosowanie.
-1 tabletka słodzika zastępuje 3 g cukru/ pół łyżeczki.
Składniki.
-Wypełniacz wodorowęglan sodu (E 500(ii)).
-Regulator kwasowości cytrynian sodu (E 331).
-Substancja słodzące glikozydy stewiolowe ze stewii (E 960a).
-Stabilizator l-leucyna.
Rodzaj: | Słodzik |
---|---|
Wartość energetyczna w 100 g: | 0 kcal |
Waga [g]: | 27.5 |
Tłuszcz: | — |
Węglowodany: | 0 g |
Białko: | — |
Sól: | — |
Nazwa: | - |
Ulica i numer budynku: | - |
Kod pocztowy: | - |
Miasto: | - |
Adres elektroniczny: | - |
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.