Winomierz (cukromierz) BROWIN to niezbędne urządzenie do szybkiego i precyzyjnego określenia jak wiele cukru znajduje się w nastawie winiarskim lub brzeczce piwnej. Winomierz jest areometrem wyskalowanym w stopniach Ballinga (°Blg) - 1°Blg odpowiada w przybliżeniu 10 g cukru w 1 L soku (moszczu). Probówka, w której dokonuje się pomiaru wykonana jest ze szkła i posiada płaskie dno.
Czytelna, kolorowa skala - umieszczona na pływaku pozwala na łatwe odczytanie pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg).
Łatwy pomiar - urządzenie jest niezwykle proste w obsłudze. Pomiaru dokonuje się w sposób bezpośredni odczytując wynik na skali.
Urządzenie skalowane w temperaturze 20 - 21°C.
Kolor: | Przeźroczysty |
---|---|
Rodzaj: | Do wina |
Liczba sztuk w opakowaniu: | 1 |
Materiał: | Szkło |
Przeznaczenie: | Do wina |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.