Doskonała filiżanka kawy wymaga precyzyjnego ustawienia temperatury i odpowiedniego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu Sage BES920 jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi ogrzewaczami wody. Osobny ogrzewacz wody do przygotowania kawy z dokładnością ustawienia temperatury +/- 1 °C oraz ogrzewacz wody do produkcji pary, który zapewnia jej dostępność w każdej chwili. Dzięki temu możesz przygotowywać espresso, zachowując optymalną temperaturę i uzyskując maksimum smaku, a jednocześnie spieniać mleko. Dodatkowo głowica do parzenia kawy ma element grzewczy, który zapewnia, że od początku do końca ekstrakcji kawy, w całym systemie nie występują wahania temperatury.
Prawie wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w zawór ciśnieniowy. Profesjonalny automatyczny ekspres kolbowy Sage BES920 nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element ogranicza maksymalne ciśnienie podczas całego procesu ekstrakcji. w ten sposób zapobiega gorzkiemu smakowi kawy, który pojawia się właśnie ze względu na brak zaworu ciśnieniowego, gdy dochodzi do spalenia kawy w sitku. Drugą funkcją zaworu ciśnieniowego jest tzw. niskociśnieniowe parzenie wstępne. System niskociśnieniowego parzenia wstępnego dostarcza do sitka wodę pod ciśnieniem od 2 do 4 barów. Pozwala to kawie w sitku napęcznieć, uwolnić aromat i smak, aby następnie przy podaniu pełnego ciśnienia była zapewniona maksymalnie równomierna ekstrakcja kawy.
Doskonała filiżanka kawy jest rezultatem połączenia kilku początkowych czynników – świeżo mielonej kawy, odpowiednio ubitej kawy, podgrzania filiżanki, odpowiedniego ciśnienia, a także, co jest równie ważne, temperatury wody. w wyniku wahań temperatury w trakcie ekstrakcji dochodzi do utraty piany i w efekcie kawa traci swój piękny, kawowy kolor w ciągu kilku sekund. Profesjonalny ekspres Sage BES920 wprowadza innowacyjną technologię kontroli temperatury w trakcie całego procesu ekstrakcji. Elektroniczny system PDI kontroluje temperaturę przez cały czas ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i zapewnia jej stabilność w trakcie całego procesu.
Ekspres SAGE BES920 należy do czołowych produktów w swojej kategorii, również dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Szybko i łatwo możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie zbiornika wody od przodu i od tyłu, programowanie porcjowania kawy i ustawienie zegara, automatyczne włączenie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych, narzędzie do wyrównywania i odmierzania odpowiedniej ilości kawy RazorTM itd., to tylko kilka właściwości i funkcji, w które wyposażony jest profesjonalny ekspres kolbowy Sage BES920.
Dysza do pary
obracająca się w zakresie 360°
Przyrząd do wyrównywania kawy Razor™
Typ ekspresu: | Kolbowy |
---|---|
Ciśnienie [bar]: | 15 |
Moc [W]: | 2200 |
Rodzaj kawy: | Mielona |
Spienianie mleka: | Tak |
Funkcje: | Regulacja ilości zaparzanej kawy, Regulacja mocy kawy, Spienianie mleka |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.