Wielka księga kuchni japońskiej. Poznaj, zorientuj się i do dzieła! Sachiyo Harada

Kod: m00166671
Autor: Sachiyo Harada
Język wydania: Polski
Wielka księga kuchni japońskiej. Poznaj, zorientuj się i do dzieła! Sachiyo Harada
Wielka księga kuchni japońskiej. Poznaj, zorientuj się i do dzieła! Sachiyo Harada

Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.

Opis produktu

100 przepisów dla wszystkich miłośników kuchni japońskiej na każdym poziomie zaawansowania

Kuchnia japońska jest jedną z najpopularniejszych na świecie, a dzięki tej książce krok po kroku opanujesz najważniejsze techniki: od krojenia warzyw przez zawijanie omletu po peklowanie metodą kobujime i obsmażanie metodą tataki, dowiesz się, jak wybrać świeżą rybę i jak wydobyć smak umami, oraz poznasz rodzaje ryżu, tofu, makaronów, octów, grzybów i wodorostów.

A potem już tylko gotuj! Zrób esencjonalne i klarowne dashi, rozgrzej się zupą tonjiru z soczystą białą rzodkwią i mieszanką siedmiu przypraw, zaserwuj gustowne sashimi z przegrzebków, wykorzystaj ulubione warzywa do otulającego placka okonomiyaki (japońskie okonomi oznacza „to, co lubisz”!), zachwyć bliskich szaszłykami yakitori i deserem ichigo daifuku – ciastkami z kleistej mąki ryżowej z dodatkiem zielonej herbaty, nadziewanymi słodką pastą z czerwonej fasoli i truskawką.

To idealna książka dla tych, którzy chcą gotować autentyczne japońskie potrawy jak profesjonalny szef kuchni!

Moja wewnętrzna kulinarna księgowa – a tak nazywam tę część mnie, która kocha algorytmy, dobrze wytłumaczone przepisy i precyzyjne wyjaśnienia – jest zachwycona tą książką! Krok po kroku przeprowadza czytelnika przez proces przygotowania japońskich klasyków, rozwiewa wątpliwości i systematyzuje wiedzę. A wszystko to w niezwykle atrakcyjnej, kolorowej i przystępnej formie. Nanbanzuke przestało mieć przede mną tajemnice!

Paulina Nawrocka-Olejniczak, dziennikarka kulinarna, twórczyni podcastu „Zabawy jedzeniem” i autorka książki Kluski. Teoria i praktyka

Wielka księga kuchni japońskiej to nie tylko zbiór przepisów na takie ikoniczne japońskie dania jak zupa miso, okonomiyaki, pierożki gyoza, donburi czy daifuku, ale idealny przewodnik po kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni. Sachiyo Harada przeprowadza czytelnika przez podstawowe składniki i techniki wykorzystywane w kuchni japońskiej, dzięki czemu gotowanie w domu będzie łatwiejsze. To uczta zarówno dla żołądka, jak i dla oka. Rozbudza wszystkie zmysły!

Małgorzata Muraszko, dziennikarka „Gazety Wyborczej”

Dane techniczne

Producent/podmiot odpowiedzialny

Parametry

Nazwa: Wydawnictwo Marginesy Sp. z o.o.
Ulica i numer budynku: ul. Mierosławskiego 11/a
Kod pocztowy: 01-527
Miasto: WARSZAWA
Adres elektroniczny: marginesy@marginesy.com.pl
Autor: Sachiyo Harada
Język wydania: Polski
Oprawa: Twarda
Tytuł: Wielka księga kuchni japońskiej. Poznaj, zorientuj się i do dzieła! Sachiyo Harada

Dokumenty do pobrania

  • Informacje o bezpieczeństwie:
  • Producent

  • Nazwa producenta/importera: Marginesy
  • Opinie

    Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu

    Wielka księga kuchni japońskiej. Poznaj, zorientuj się i do dzieła! Sachiyo Harada
    Wielka księga kuchni japońskiej. Poznaj, zorientuj się i do dzieła! Sachiyo Harada

    Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

    Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.