Umami. Jak smakuje Japonia Tomasz Cegielski

Kod: m00151397
Autor: Tomasz Cegielski
Rodzaj okładki: Miękka
Umami. Jak smakuje Japonia Tomasz Cegielski
Umami. Jak smakuje Japonia Tomasz Cegielski



Zamów telefonicznie 756 756 756


Opis produktu

Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?

Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z ramenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyu oraz inne specjały. A to tylko początek!

Z tej książki dowiesz się m.in:

  • Czy wołowina Kobe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?
  • Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?
  • Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?
  • Czym się różni tempura od furai?
  • Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?
  • Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?

Dane techniczne

Producent/podmiot odpowiedzialny

Parametry

Nazwa: Wydawnictwo Pascal Sp. z o.o.
Ulica i numer budynku: Zapora 25
Kod pocztowy: 43-382
Miasto: Bielsko-Biała
Adres elektroniczny: ewelina.piotrowska@pascal.pl
Autor: Tomasz Cegielski
Rodzaj okładki: Miękka
Tytuł: Umami. Jak smakuje Japonia Tomasz Cegielski

Dokumenty do pobrania

  • Informacje o bezpieczeństwie:
  • Producent

  • Nazwa producenta/importera: Pascal
  • Opinie

    Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu

    Umami. Jak smakuje Japonia Tomasz Cegielski
    Umami. Jak smakuje Japonia Tomasz Cegielski



    Zamów telefonicznie 756 756 756