- Strona główna ›
- Książki, muzyka, film ›
- Książki ›
- Nauki ścisłe, medycyna ›
- Dieta low-FODMAP Agata Stróżyk
Dieta low-FODMAP Agata Stróżyk
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Opis produktu
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo fermentujących (low-FODMAP) polega na ograniczeniu porcji produktów o wysokiej zawartości FODMAP, niektóre produkty są ograniczane do bardzo małych ilości lub eliminowane (stąd często nazywa się ją dietą eliminacyjną). Koncepcja diety z ograniczeniem FODMAP opiera się na założeniu, że redukcja ich spożycia prowadzi do zmniejszenia efektu osmotycznego w jelicie cienkim oraz intensywności fermentacji przez drobnoustroje jelitowe w jelicie grubym. W konsekwencji te zmiany mogą łagodzić nasilenie bólu brzucha u pacjentów z zespołem jelita drażliwego.
Książka „Dieta low-FODMAP” to pierwsze tak kompleksowe opracowanie, oparte na aktualnych badaniach naukowych oraz doświadczeniu praktycznym i naukowym Autorki.
Publikacja jest niezbędna w bibliotece studentów dietetyki i innych kierunków z dziedziny nauk medycznych i nauk o zdrowiu, dietetyków oraz dla każdego zainteresowanego tematami zespołu jelita drażliwego i diety z ograniczeniem FODMAP.
Dane techniczne
| Nazwa: | PZWL Wydawnictwo Lekarskie Sp. z o.o. |
|---|---|
| Ulica i numer budynku: | ul. G. Daimlera 2 |
| Kod pocztowy: | 02-460 |
| Miasto: | WARSZAWA |
| Adres elektroniczny: | recepcja@pwn.pl |
| Autor: | Agata Stróżyk |
| Język wydania: | Polski |
| Oprawa: | Miękka |
| Tytuł: | Dieta low-FODMAP Agata Stróżyk |
Dokumenty do pobrania
Producent
Nie znalazłeś produktu dla siebie?
Opinie
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu
Zakup dla pełnoletnich
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.
