Dieta low-FODMAP Agata Stróżyk

Kod: m00096256
Autor: Agata Stróżyk
Oprawa: Miękka
Język wydania: Polski
Dieta low-FODMAP Agata Stróżyk
Dieta low-FODMAP Agata Stróżyk

Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.

Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo fermentujących (low-FODMAP) polega na ograniczeniu porcji produktów o wysokiej zawartości FODMAP, niektóre produkty są ograniczane do bardzo małych ilości lub eliminowane (stąd często nazywa się ją dietą eliminacyjną). Koncepcja diety z ograniczeniem FODMAP opiera się na założeniu, że redukcja ich spożycia prowadzi do zmniejszenia efektu osmotycznego w jelicie cienkim oraz intensywności fermentacji przez drobnoustroje jelitowe w jelicie grubym. W konsekwencji te zmiany mogą łagodzić nasilenie bólu brzucha u pacjentów z zespołem jelita drażliwego.

Książka „Dieta low-FODMAP” to pierwsze tak kompleksowe opracowanie, oparte na aktualnych badaniach naukowych oraz doświadczeniu praktycznym i naukowym Autorki.

Publikacja jest niezbędna w bibliotece studentów dietetyki i innych kierunków z dziedziny nauk medycznych i nauk o zdrowiu, dietetyków oraz dla każdego zainteresowanego tematami zespołu jelita drażliwego i diety z ograniczeniem FODMAP.

Dane techniczne

Producent/podmiot odpowiedzialny

Parametry

Nazwa: PZWL Wydawnictwo Lekarskie Sp. z o.o.
Ulica i numer budynku: ul. G. Daimlera 2
Kod pocztowy: 02-460
Miasto: WARSZAWA
Adres elektroniczny: recepcja@pwn.pl
Autor: Agata Stróżyk
Język wydania: Polski
Oprawa: Miękka
Tytuł: Dieta low-FODMAP Agata Stróżyk

Dokumenty do pobrania

  • Informacje o bezpieczeństwie:
  • Producent

  • Nazwa producenta/importera: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
  • Opinie

    Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu

    Dieta low-FODMAP Agata Stróżyk
    Dieta low-FODMAP Agata Stróżyk

    Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

    Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.