Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia Ewa Michota-Katulska

Kod: m00096132
Autor: Ewa Michota-Katulska
Oprawa: Miękka
Język wydania: Polski
Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia Ewa Michota-Katulska
Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia Ewa Michota-Katulska

Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.

"Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia" to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:

  • Skala marnowania żywności
  • Konsekwencje marnowania żywności
  • Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności
  • Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności
  • Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania
  • Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania
  • Warunki przechowywania żywności ? wskazówki dla konsumenta
  • Sposoby ograniczania marnowania żywności

Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.

Dane techniczne

Producent/podmiot odpowiedzialny

Parametry

Nazwa: PZWL Wydawnictwo Lekarskie Sp. z o.o.
Ulica i numer budynku: ul. G. Daimlera 2
Kod pocztowy: 02-460
Miasto: WARSZAWA
Adres elektroniczny: recepcja@pwn.pl
Autor: Ewa Michota-Katulska
Język wydania: Polski
Oprawa: Miękka
Tytuł: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia Ewa Michota-Katulska 

Dokumenty do pobrania

  • Informacje o bezpieczeństwie:
  • Producent

  • Nazwa producenta/importera: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
  • Opinie

    Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu

    Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia Ewa Michota-Katulska
    Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia Ewa Michota-Katulska

    Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

    Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.