H7Wd3Za6mC9uTQCXExZcS35fpFkMcF2kdoXENybzAJtUZvh6tG
Promocja zakończona
Odkryj markę JURA JURA to firma produkująca automatyczne ekspresy do kawy klasy Premium, całkowicie opracowane w Szwajcarii. Produkty JURA są utożsamiane z najlepszą jakością parzonej kawy, maksymalną prostotą obsługi i wyjątkowym wzornictwem. Szwajcarska firma, założona w 1931 roku, działa w około 50 krajach na całym świecie i jest liderem innowacji w kategorii automatycznych ekspresów do kawy.
Poznaj technologie JURA
Proces
Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.®)
Innowacyjny, opatentowany, wydłużony proces zaparzania, który optymalizuje czas ekstrakcji kawy oferując pełnię smaku i aromatu w standardzie najlepszych światowych kawiarni. Dzięki procesowi podawania wody przez pompę w krótkich interwałach możemy uzyskać idealny czas zaparzania, dzięki czemu crema będzie jeszcze gęstsza, a body uzyska perfekcyjny, ciemny kolor. P.E.P. jest idealnym rozwiązaniem dla kaw krótkich, takich jak ristretto czy espresso, w których aromat oraz głębia smaku są najbardziej intensywne. Innowacyjny, opatentowany, wydłużony proces zaparzania, który optymalizuje czas ekstrakcji kawy oferując pełnię smaku i aromatu w standardzie najlepszych światowych kawiarni.

Dzięki procesowi podawania wody przez pompę w krótkich interwałach możemy uzyskać idealny czas zaparzania, dzięki czemu crema będzie jeszcze gęstsza, a body uzyska perfekcyjny, ciemny kolor. P.E.P. jest idealnym rozwiązaniem dla kaw krótkich, takich jak ristretto czy espresso, w których aromat oraz głębia smaku są najbardziej intensywne.
Inteligentny System Wstępnego Zaparzania (I.P.B.A.S.) Opatentowane, unikanlne na rynku rozwiązanie automatycznie dostosowujące ilość wody podczas wstępnego zaparzania, proporcjonalnie do ilości zmielonej kawy, aby uwolnić optymalny smak i aromat przygotowywanego specjału. Niewielka ilość wody zostaje podgrzana i doprowadzona do jednostki zaparzającej, gdzie następuje zwilżenie zmielonej kawy. Zwilżona kawa pęcznieje, umożliwiając swobodny przepływ wody. Tak przeprowadzony proces wstępnego zaparzania, pozwala wydobyć pełnię smaku i aromatu z różnorodnych mieszanek świeżo palonych ziaren kawy.
Inteligentny System Wody (I.W.S.) Opatentowana, innowacyjna technologia filtracji wody I.W.S. z jedynym na rynku czujnikiem filtra CLARIS Smart działającym w technologii RFID (komunikacja za pomocą fal radiowych). Ekspres automatycznie rozpoznaje zainstalowany filtr, bez konieczności aktywowania go w menu, jak również informuje użytkownika o konieczności jego wymiany. Zużytych filtrów nie można ponownie użyć. Automatyczny ekspres do kawy przechodzi od razu w tryb odkamieniania i pozostaje w nim do momentu założenia nowego filtra.
Inteligentny System Wody (I.W.S.) Opatentowana, innowacyjna technologia filtracji wody I.W.S. z jedynym na rynku czujnikiem filtra CLARIS Smart działającym w technologii RFID (komunikacja za pomocą fal radiowych). Ekspres automatycznie rozpoznaje zainstalowany filtr, bez konieczności aktywowania go w menu, jak również informuje użytkownika o konieczności jego wymiany. Zużytych filtrów nie można ponownie użyć. Automatyczny ekspres do kawy przechodzi od razu w tryb odkamieniania i pozostaje w nim do momentu założenia nowego filtra.
Aplikacja JURA Operating Experience (J.O.E.®) Dzięki aplikacji J.O.E. możesz łatwo sterować ekspresem do kawy JURA, korzystając z ekranu dotykowego smartfona. Aplikacja na bieżąco informuje o aktualnym statusie urządzenia i wezwaniach do działania, np. kiedy trzeba uzupełnić wodę lub ziarna kawy. J.O.E. jest kompatybilny ze wszystkimi ekspresami automatycznymi JURA wyposażonymi w funkcję Smart Connect.
Koncepcja prostej obsługi Duży kolorowy wyświetlacz TFT i przyciski bezpośredniego wyboru to najkrótsza i najszybsza droga do ulubionego specjału. Ekspresy JURA są bardzo proste w obsłudze - a większość czynności sprowadza się do naciśnięcia jednego przycisku. Do tego według najprostrzej koncepcji obsługi JURA - urządzenie w pełni obsłużmy od frontu - uzupełnimy wodę czy dosypiemy ziaren.
Szwajcarskie standardy produkcji i stała kontrola jakości ma bezpośredni wpływ na zadowolenie klientów, ponieważ wybierając ekspres JURA decydują się na: - trwałą jakość - wiele lat funkcjonowania bez usterek
- szeroki wybór specjałów za naciśnięciem jednego przycisku
- wyróżniający się design - innowację i precyzję wykonania
Szwajcarska precyzja Ekspresy do kawy JURA to przede wszystkim szwajcarska precyzja i zaawansowane technologie zamknięte w idealnej bryle o wyjątkowym wzornictwie. Charakterystyczne, czyste linie w połączeniu z chromowanymi detalami i ciekawymi szczegółami, takimi jak oświetlenie zbiornika wody, czy oświetlenie filiżanek są wyrazem stylu i elegancji w każdym calu. Regularne, symetryczne kształty, harmonijne linie i dbałość o estetykę wykonania najdrobniejszych detali.
Globalny lider innowacji JURA jako globalny lider innowacji w zakresie automatycznych ekspresów do kawy za podstawowe wartości stawia precyzję, trwałość oraz jakość obsługi klienta - na każdym etapie eksploatacji urządzenia, od rekomendacji właściwego urządzenia po pełną obsługę gwarancyjną i pogwarancyjną. Wszystkie zakupione ekspresy w okresie gwarancji objęte są darmową usługą „door to door”. Oznacza to, że bezpłatnie zapewnimy przesyłkę kurierską w obie strony jeśli w okresie gwarancji wystąpi usterka, która wymagać będzie dostarczenia urządzenia do naszego serwisu. Wszystkie ekspresy zakupione przez osoby prywatne objęte są standardową 25-miesięczną gwarancją.
Przygotuj pyszną kawę
Kawa po kubańsku
Składniki (dla 1 osoby)
  • 100 ml kawy
  • 10 ml słodkiej wody (zrobionej z wody i cukru w proporcji 1:1)
  • 20 ml białego rumu
  • 20 ml syropu mojito
  • 4 kostki lodu
  • 50 ml mleka
Przygotowanie
  • Umieść dwie kostki lodu w shakerze.
  • Przygotuj kawę i wlej do shakera, dodaj osłodzoną wodę, rum i syrop mojito.
  • Potrząsaj energicznie przez około 20 sekund, tak aby natychmiast schłodzić kawę.
  • W wysokiej szklance umieść dwie kostki lodu i przelej do niej napój z shakera.
  • Przygotuj mleczną piankę i przełóż łyżką do szklanki tworząc wierzchnią warstwę.
Ginger Honey Surprise
Składniki (dla 1 osoby)
  • 1 espresso macchiato (40 ml kawy, mleko spieniane przez 3 sekundy)
  • 1 szczypta imbiru w proszku
  • miód
  • trochę kolorowego pieprzu
Przygotowanie
  • Nalej na dno szklanki do espresso miód.
  • Dodaj imbir oraz pieprz.
  • Ustaw szklankę do espresso pod wylewką kawy i przyrządź espresso macchiato
Kremowa Kahlúa
Składniki (dla 1 osoby)
  • 45 ml espresso
  • 2 łyżeczki cukru
  • 30 ml Kahlúa (likier do kawy)
  • 4 kostki lodu
  • Kakao
Przygotowanie
  • Umieść kostki lodu w shakerze.
  • Dodaj espresso, cukier i syrop Kahlúa.
  • Potrząsaj energicznie przez około 20 sekund, tak aby natychmiast schłodzić kawę.
  • Przelej napój do dekoracyjnych szklanek.


Sprawdź, co jeszcze możesz zyskać


Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756