Japoński nóż do pieczywa z serii Miyabi 6000MCT pozwala na łatwe i bezpieczne krojenie chleba, bułek i ciast. Posiada twardą ząbkowaną krawędź, dzięki czemu można go łatwo przecinać przez skorupkę chleba i wypieki. Nóż ma długość ostrza 23 cm i ergonomiczny uchwyt.
Rdzeń noża do chleba wykonany jest z bardzo twardej sproszkowanej stali, która jest zamknięta dwoma dodatkowymi warstwami. Specjalna obróbka (Tsuchime) nadaje ostrzu charakterystyczny wzór. Ostrze jest również obrabiane za pomocą różnych procesów hartowania, w tym hartowania w lodzie (CRYODUR®). Zapewnia to mocne i trwałe ostrze.
Stabilna rękojeść wykonany została z drzewa kokobolo z Ameryki Środkowej, dzięki czemu jest ergonomicznie dopasowana do dłoni. Producent ustawił indywidualną regulację ciężaru w rękojeści, zapewniając długie cięcie przy niewielkim wysiłku.
Nóż do pieczywa z serii MIYABI 6000MCT ma doskonałe właściwości tnące, jest wytrzymały i elastyczny - jest to narzędzie, które uzupełni Twoją kuchnię i będzie dobrze wykorzystane.
Liczba elementów [szt]: | 1 |
---|---|
Możliwość mycia w zmywarce: | Tak |
Ostrze: | Stal nierdzewna |
Rękojeść: | Drewno Pakka |
Blok: | Nie |
Długość ostrza [cm]: | 23 |
Linia: | Miyabi |
Listwa magnetyczna: | Nie |
Ostrzałka w zestawie: | Nie |
Typ: | Do pieczywa |
Załączona dokumentacja: | Instrukcja obsługi w języku polskim, Karta gwarancyjna |
Gwarancja: | 30 lat |
Funkcje: | Możliwość mycia w zmywarce |
Nazwa: | ACTION SPÓŁKA AKCYJNA |
Ulica i numer budynku: | ul. Dawidowska 10 |
Kod pocztowy: | 05-500 |
Miasto: | Zamienie |
Adres elektroniczny: | action@action.pl |