Technologia sous-vide przestała być jedynie przywilejem restauracji. Dzięki cyrkulatorowi do sous-vide ZWILLING Enfinigy, dostępnemu w eleganckim białym lub czarnym kolorze, przygotowywanie potraw tą metodą staje się łatwym i wygodnym codziennym doświadczeniem. Sous-vide, znane również jako gotowanie w próżni, opiera się na przygotowywaniu potraw poprzez umieszczenie ich w próżniowo zapakowanej torebce, a następnie gotowanie ich w idealnie niskiej temperaturze. Efektem tego procesu jest perfekcyjnie ugotowane mięso, ryby, warzywa i owoce.
Cyrkulator ZWILLING Enfinigy o mocy 1200 W to narzędzie do kontroli temperatury wody i czasu gotowania. Jego obsługa jest prosta i intuicyjna, dzięki dotykowemu wyświetlaczowi LED. Dzięki podziałce co 0,5°C i precyzji wynoszącej ± 0,1°C-0,2°C w zakresie 40-70°C, możliwe są niezwykle precyzyjne ustawienia. Podczas gdy zajmujesz się przygotowywaniem smacznych dodatków, wbudowany timer zadba o to, aby dać znać dźwiękowym sygnałem, gdy potrawa będzie gotowa. Nawet jeśli planujesz spożyć posiłek później, nie ma problemu! Wystarczy zostawić jedzenie w wodzie - stopień ugotowania pozostanie perfekcyjny. I voilà! Podawaj dania sous-vide bezpośrednio na stół!
Urządzenie do gotowania Sous Vide ZWILLING Enfinigy 53102-800, dokumentacja.
Automatyczne włączenie: | Nie |
---|---|
Mieszadło: | Nie |
Minutnik: | Tak |
Moc [W]: | 1200 |
Regulacja temperatury: | Tak |
Sterowanie: | Elektroniczne |
Wykonanie: | Stal nierdzewna, Tworzywo sztuczne |
Zakres temperatury do [st.C]: | 70 |
Zakres temperatury od [st.C]: | 40 |
Funkcje dodatkowe: | Minutnik, Regulacja temperatury |
Gwarancja: | 36 miesięcy |
Rodzaj: | Cyrkulator do wolnego gotowania |
Załączona dokumentacja: | Instrukcja obsługi w języku polskim, Karta gwarancyjna |