Popularność
30 produktów
Rodzaj: Cyrkulator do wolnego gotowania
Moc [W]: 1000
Sterowanie: Elektroniczne
Zakres temperatury od [st.C]: 0
Zakres temperatury do [st.C]: 92
999 00
99,90 zł x 11 rat
Sprawdź leasing dla firm
U Ciebie
W sklepie jutro
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj: Cyrkulator do wolnego gotowania
Moc [W]: 1000
Sterowanie: Elektroniczne
Zakres temperatury od [st.C]: 0
Zakres temperatury do [st.C]: 90
550 55
Rodzaj: Cyrkulator do wolnego gotowania
Moc [W]: 1800
Sterowanie: Elektroniczne
Zakres temperatury od [st.C]: 0
Zakres temperatury do [st.C]: 92
1 809 00
Rodzaj: Urządzenie do gotowania Sous Vide
Moc [W]: 2000
Sterowanie: Elektroniczne
Zakres temperatury od [st.C]: 0
Zakres temperatury do [st.C]: 90
1 189 00
Dostawa 2-5 dni
Produkty dostarczane są zazwyczaj w ciągu 5 dni roboczych od przyjęcia zamówienia.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj: Cyrkulator do wolnego gotowania
Moc [W]: 750
Sterowanie: Elektroniczne
Zakres temperatury od [st.C]: 0
Zakres temperatury do [st.C]: 92
749 00
Dostawa 2-5 dni
Produkty dostarczane są zazwyczaj w ciągu 5 dni roboczych od przyjęcia zamówienia.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj: Cyrkulator do wolnego gotowania
Moc [W]: 800
Sterowanie: Elektroniczne
Zakres temperatury od [st.C]: 0
Zakres temperatury do [st.C]: 99
693 72
Dostawa 2-5 dni
Produkty dostarczane są zazwyczaj w ciągu 5 dni roboczych od przyjęcia zamówienia.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj: Urządzenie do gotowania Sous Vide
Moc [W]: 1500
Sterowanie: Mechaniczne
Zakres temperatury od [st.C]: 35
Zakres temperatury do [st.C]: 90
1 299 00
Dostawa 2-5 dni
Produkty dostarczane są zazwyczaj w ciągu 5 dni roboczych od przyjęcia zamówienia.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj: Cyrkulator do wolnego gotowania
Moc [W]: 800
Sterowanie: Elektroniczne
Zakres temperatury od [st.C]: 0
Zakres temperatury do [st.C]: 90
429 99
U Ciebie
Odbierz
lub zamów telefonicznie 756 756 756
Rodzaj: Urządzenie do gotowania Sous Vide
Moc [W]: 500
Sterowanie: Elektroniczne
Zakres temperatury od [st.C]: 40
Zakres temperatury do [st.C]: 90
529 99
U Ciebie
Odbierz
lub zamów telefonicznie 756 756 756

Poradniki eksperta

Małe AGD
Metoda sous vide podbiła serca profesjonalnych kucharzy, a potrawy według niej przyrządzane, zyskały szerokie grono fanów. Nic dziwnego, że takie gotowanie coraz częściej wybierają wielbiciele domowej kuchni. Tym, którzy...
Małe AGD
Metoda gotowania o nazwie sous vide, co z francuskiego dosłownie oznacza „w próżni”, znana jest od setek lat. Ostatnio, ze względu na walory smakowe, a także odżywcze, uznawana jest za jeden z najzdrowszych sposobów przy...
Małe AGD
Moda na zdrowe i ekologiczne jedzenie sprawiła, że coraz więcej osób decyduje się na samodzielne pieczenie chleba, robienie masła czy gotowanie wędlin. Dziś, aby przygotować domowy chleb czy wędliny, nie trzeba się jedna...
Małe AGD
Pakowanie próżniowe, ma wiele zastosowań. Odessanie powietrza z worka sprawia, że ubrania, koce czy pluszowe maskotki, zajmują mniej miejsca w mieszkaniu i są chronione przed kurzem, czy roztoczami. Hermetyczne zamknięci...

Cyrkulator sous vide - jak go wykorzystać w kuchni?


Gotowanie sous vide z francuskiego to gotowanie w próżni. Metoda ta pozwala na wolne gotowanie produktów w wodzie, jednak bez wykładania ich z worków próżniowych. Ma ona pozwalać na zachowanie wszystkich składników odżywczych w pożywieniu. Jednak, aby wykorzystać cyrkulator sous vide - trzeba najpierw posiadać zgrzewarkę do żywności. Zakup produktów już zgrzanych może dostarczyć trudności. Inna wątpliwość to, czy takie dania będą smaczne.


Jak działa cyrkulator sous vide?


To niewielkie urządzenie z elementem grzewczym. Cyrkulator sous vide za pomocą klamry przyczepia się do ścianki garnka lub pojemnika, w którym będziemy gotować. Końcówka grzewcza musi być zanurzona w wodzie. Za pomocą wbudowanego panelu sterowania ustawiamy temperaturę. Do pojemnika wkładamy zapakowane próżniowo produkty i gotowe. Warto dodać, że temperatura gotowania tą metodą nigdy nie przekracza 90 stopni. Cyrkulator do gotowania jest zasilany za pomocą kabla ze zwykłego gniazdka.


Gotowanie próżniowe - zalety


Urządzenie do gotowania sous vide jest bardzo praktyczne i wygodne. W jednym garnku można przygotować wiele potraw, każde zachowa swój smak i aromat. Można gotować bez ciągłego pilnowania, że coś wykipi bądź się przypali. Wśród zalet cyrkulatora wymienia się również higieniczne przygotowywanie dań. Po przyrządzeniu przecina się worek i danie wykłada na talerz. 


Cały proces odbywa się bez późniejszego szorowania garnków - nic nie pryska ani się nie rozlewa. Cyrkulator do gotowania pozwala na przygotowywanie potraw bez bezpośredniego kontaktu z wodą. Zatem wszystkie soki i smaki zostają wewnątrz. Także nie wypłukują się witaminy i minerały. Gotowanie w ten sposób znacznie wydłuża też czas przechowywania produktów. Jeśli nie otworzymy woreczka, można danie ponownie podgrzać albo zamrozić.

 

Urządzenie do gotowania sous vide - jak wybrać odpowiednie?


Gdy mamy sporo miejsca i wiemy, że będziemy często korzystać z takiego sposobu przyrządzania posiłków, możemy wybrać kompletne urządzenie do gotowania sous vide, ale mając mało wolnej przestrzeni, sam cyrkulator sous vide będzie idealnym rozwiązaniem. 


Przy wyborze urządzenia warto zwrócić uwagę na jego parametry:

  • - moc - im większa, tym szybciej woda się zagotuje (moc zaczyna się od 800 W); 

  • - możliwość regulacji temperatury;

  • - zakres temperatur (większy daje nam więcej możliwości, np. rozmrażania czy podgrzewania produktów);

  • - wbudowany minutnik - znacznie ułatwi kontrolowanie czasu gotowania;

  • - szerokość otwarcia klipsa - pozwoli zorientować się, czy na posiadanych garnkach i pojemnikach możemy go zainstalować;

  • - głębokość pojemnika, którego użyjemy do gotowania - taka informacja musi być w instrukcji obsługi;

  • - dobry cyrkulator sous vide powinien mieć wbudowany czujnik zabezpieczający przed przegrzaniem urządzenia w sytuacjach, gdy zabraknie wody w garnku.


Cyrkulator sous vide jest popularny w profesjonalnych kuchniach, lecz zdobywa zaufanie także wśród domowych kucharzy. Przygotowywanie zdrowych, smacznych posiłków jest modne. Na stronie MediaExpert można znaleźć małe cyrkulatory oraz całe urządzenia. Sprawdź także produkty z kategorii: szybkowary, kombiwary, parowary, ryżowary, szynkowary, piece do pizzy oraz garnki elektryczne.

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 39 875 000 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756