Trwa ładowanie
Kod: 2036262
1700
32
20
450
Minutnik, Regulacja temperatury
Tak
Chrupiąca pizza gotowa w zaledwie 2 minuty!
Oddzielnie regulowana grzałka górna i dolna
Chrupiąca pizza gotowa w zaledwie 2 minuty!
Oddzielnie regulowana grzałka górna i dolna

Sugerowana cena producenta:

1 299,99 zł

999 99
99,99 zł x 10 rat 0%
Sprawdź

w sklepie
Zamów telefonicznie 756 756 756
1200
33
10
400
Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

399 99
Sprawdź
1200
33.5
5
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

399 99
Sprawdź
1200
33
10
400
Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

399 99
Sprawdź
2400
2
500
Minutnik, Regulacja temperatury
Tak

1 999 99
Sprawdź
2400
30
25
370
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

1 399 00
Sprawdź
1200
30
10
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

Cena z kodem obowiązuje do 14.09.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Cena z kodem:
347 93
Cena z kodem obowiązuje do 14.09.2025 r. do godz. 23:59. Kod rabatowy nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
399,00 zł
Cena przed kodem
347,94 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Sprawdź
4650
35.5
10
600
Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

1 499 99
Sprawdź
1700
2
400
Minutnik, Regulacja temperatury
Tak

1 199 99
Sprawdź
1200
31
10
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

533 39
Sprawdź
1700
32
20
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

Taniej o 50,00 zł
749 99
799,99 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
799,99 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Sprawdź
1200
33.5
5
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

419 99
Sprawdź
1200
33.5
5
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

649 99
Sprawdź
1600
30
20
450
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

979 00
Sprawdź
1200
33.5
5
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

459 99
Sprawdź
1200
31
5
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

549 00
Sprawdź
1800
31
3
220
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

259 00
1200
33.5
10
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

499 99
Sprawdź
1200
30
10
400
Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

389 00
Sprawdź
1200
31
4
420
Minutnik, Regulacja temperatury
Tak

599 99
Sprawdź
1200
33.5
5
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

469 99
Sprawdź
2000
30
2
400
Regulacja temperatury
Tak

Taniej o 50,00 zł
949 99
999,99 zł
Cena bezpośrednio przed obniżką
999,99 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Sprawdź
1200
33.5
10
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

459 99
Sprawdź
2200
37
15
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

739 99
Sprawdź
1700
32
10
430
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

1 299 00
Sprawdź
1200
31
10
400
Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

589 00
Sprawdź
2300
30
10
400
Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Tak

729 00
Sprawdź

1700
32
2
450
Minutnik, Regulacja temperatury
Tak

999 99

1700
32
2
450
Minutnik, Regulacja temperatury
Tak

1 099 99

2100
1.5
500
Minutnik, Regulacja temperatury
Tak

1 049 99
Sprawdź

Najczęściej zadawane pytania

Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie pieca do pizzy?

Wybierając piec do pizzy, należy zwrócić uwagę przede wszystkim na jego moc. To podstawowy parametr, który wpływa na szybkość nagrzewania się urządzenia. Elektryczne piece do pizzy przeznaczone do użytku w gospodarstwach domowych mogą mieć moc np. 1200 W. Modele o takiej mocy nagrzewają się zazwyczaj około 10, a nawet 5 minut. Kolejnym ważnym parametrem jest maksymalna wysokość temperatury, jaką oferuje piec. Wysoka temperatura skraca czas pieczenia pizzy. Elektryczne piece do pizzy osiągają zazwyczaj temperaturę około 400 stopni Celsjusza. Dodatkowo mogą być wyposażone w przydatną funkcję regulacji temperatury. Istotne znaczenie ma również rodzaj kamieni do pieczenia zastosowanych w urządzeniach. Dobrej jakości naturalne kamienie magazynują ciepło i równomiernie je rozprowadzają, co przekłada się na jakość wypieku. Na uwagę zasługuje również średnica urządzenia, czy dodatkowe funkcje takie jak np. minutnik czy regulacja temperatury.

Jakie są rodzaje pieców do pizzy?

Ze względu rodzaj zasilania wyróżnia się piece do pizzy elektryczne, piece do pizzy gazowe oraz piece do pizzy opalane drewnem. Do użytku domowego najczęściej wybiera się jednokomorowe piece do pizzy. Z większą ilością komór (np. dwukomorowe) przeznaczone są do użytku profesjonalnego. Ponadto w zależności od miejsca używania te praktyczne sprzęty dzieli się na te, które przeznaczone są do ogrodu oraz te przeznaczone do używania w domach.

Jak działa elektryczny piec do pizzy?

Działanie elektrycznego pieca do pizzy nie jest skomplikowane. Wyposażony zazwyczaj w dwa elementy grzewcze, pokryte kamiennym blatem idealnie utrzymuje temperaturę przez cały czas pieczenia. Dolny element doskonale wypieka spód pizzy, zaś górny ser i inne jej składniki. O nagrzaniu pieca do określonej temperatury informuje kontrolka gotowości do pracy. Pizza jest gotowa w zaledwie kilka minut, o czym informuje minutnik, w który wyposażona jest większość tego rodzaju urządzeń.

Piec do pizzy - sposób na domową pizzę


Pizza jest lubiana przez dorosłych, młodzież i dzieci. Dobra na każdą okazję. Piecyk do pizzy powstała właśnie dla jej wielbicieli. W kilka minut można upiec pyszną, chrupiącą pizzę, taką jak w pizzerii. 


Jak działa maszyna do pizzy


Z wyglądu maszyna do pizzy przypomina duży toster lub opiekacz. Działanie jest proste, na kamienny blat kładziemy wcześniej przygotowaną pizzę, zamykamy pokrywę. Umieszczonymi na górnej pokrywie pokrętłami ustawiamy temperaturę i czas pieczenia.


Umieszczona w górnej pokrywie grzałka rozgrzewa się do ok. 400 stopni i po 5 minutach - już możemy rozkoszować się pyszną, chrupiąca pizzą. Z reguły domowy piec do pizzy pozwala na upieczenie dania o średnicy ok. 30 cm. Dostępne są też modele z dwoma grzałkami. Druga grzałka jest na dole urządzenia. 


Jaki piecyk do pizzy wybrać?


Po pierwsze, warto sprawdzić temperaturę maksymalną, jaką osiąga maszyna do pizzy. W 400 stopniach chrupiące danie będzie gotowe już po 5 minutach. Ciasto będzie idealnie upieczone, ser roztopiony, a warzywa aromatyczne i smaczne. Po drugie, istotne jest, z czego zrobiono blat, na którym będzie leżała pizza. Najlepszy jest kamienny, ponieważ równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni, rozgrzany potrafi długo je utrzymać, a także doskonale wchłania wilgoć z ciasta. Maszyna do pizzy z blatem kamiennym jest łatwa do czyszczenia, ponieważ ciasto do niego nie przywiera. 

 

Po trzecie, obudowa zewnętrzna powinna być zrobiona z trwałego, odpornego na zarysowania i pęknięcia plastiku. Nóżki, na których stoi maszyna do pizzy, powinny być antypoślizgowe. Na rynku dostępne są też urządzenia z dwoma kamieniami. Dają możliwość przygotowania tostów, zapiekanek, ciasta, a także dań z makaronem. Sprawdź także produkty z kategorii: szybkowary, kombiwary, parowary, ryżowary, szynkowary, cyrkulatory sous vide oraz garnki elektryczne.