Filtruj/Sortuj
z 6
Kod: 735982
Moc [W]
900
Pojemność [l]
6
Sterowanie
Mechaniczne
Regulacja temperatury
Nie
Minutnik
Tak
Kod: 877048
Moc [W]
1000
Pojemność [l]
12
Sterowanie
Elektroniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Tak
Kod: 895330
Moc [W]
900
Pojemność [l]
9
Sterowanie
Elektroniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Nie

Cena z kodem: ME-15-20-02

169,99
Kod: 894638
Moc [W]
1400
Pojemność [l]
12
Sterowanie
Mechaniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Tak
Kod: 169722
Moc [W]
1800
Pojemność [l]
10.3
Sterowanie
Elektroniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Tak
Kod: 716156
Moc [W]
2000
Pojemność [l]
8.6
Sterowanie
Elektroniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Tak

Cena z kodem: ME-15-20-02

639,00
Kod: 855940
Pojemność [l]
3
Sterowanie
Mechaniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Nie
Kod: 150151
Moc [W]
900
Pojemność [l]
9
Sterowanie
Elektroniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Tak
Kod: 858975
Pojemność [l]
12
Sterowanie
Mechaniczne
Regulacja temperatury
Nie
Minutnik
Nie

Cena z kodem: ME-15-20-02

339,00
Kod: 779094
Moc [W]
900
Pojemność [l]
8.5
Sterowanie
Mechaniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Tak
Kod: 729785
Moc [W]
800
Pojemność [l]
9
Sterowanie
Elektroniczne
Regulacja temperatury
Nie
Minutnik
Tak
Kod: 206335
Moc [W]
1400
Pojemność [l]
19
Sterowanie
Mechaniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Nie
Kod: 875429
Moc [W]
1000
Pojemność [l]
10.5
Sterowanie
Elektroniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Tak
Kod: 324287
Moc [W]
230
Pojemność [l]
6
Sterowanie
Mechaniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Tak
Kod: 857488
Moc [W]
300
Pojemność [l]
0.6
Sterowanie
Elektroniczne
Regulacja temperatury
Nie
Minutnik
Nie
Kod: 887535
Pojemność [l]
6
Sterowanie
Mechaniczne
Regulacja temperatury
Nie
Minutnik
Nie
Kod: 857446
Moc [W]
1000
Pojemność [l]
1.5
Sterowanie
Mechaniczne
Regulacja temperatury
Nie
Minutnik
Nie
Kod: 550791
Moc [W]
1800
Pojemność [l]
11
Sterowanie
Elektroniczne
Regulacja temperatury
Tak
Minutnik
Tak

Cena z kodem: ME-15-20-02

269,00
z 6
KOMBIWAR
 
Podstawą budowy kombiwaru (inaczej nazywanego kuchenką halogenową) jest szklany pojemnik oraz pokrywa. Dzięki umieszczonej w niej grzałce halogenowej wytwarzane jest ciepło - przy pomocy wentylatora rozprzestrzenia się ono wokół całego naczynia i tym samym w zdrowy sposób pozwala przygotowywać rozmaite potrawy. Dlaczego warto z takiej opcji skorzystać i na co zwrócić uwagę przy wyborze kombiwaru?
 
Kombiwar - wady i zalety
 
Podstawową zaletą kombiwaru jest szeroki wachlarz jego działania:

  • gotowanie na parze (umożliwia to specjalne sitko, które dołączone jest do każdego kombiwaru - układamy na nim produkty, na dno pojemnika wlewamy odrobinę wody i uruchamiamy sprzęt);
  • podgrzewanie (ustawienie temperatury na około 50 ºC pozwala na szybkie i skuteczne podgrzanie każdej potrawy - kombiwar z powodzeniem może zastąpić mikrofalówkę);
  • rozmrażanie (działanie na zasadzie termoobiegu, pozwala na rozmrażanie produktów w sposób równomierny, temperaturę możesz dostosować do swoich potrzeb);
  • pieczenie (halogeny umożliwiają kilkukrotnie szybsze pieczenie, niż dzieje się to w przypadku tradycyjnego piekarnika);
  • grillowanie (umożliwia to specjalny ruszt - przyrządzisz dzięki niemu soczyste steki, ryby, grillowane warzywa etc.);
  • smażenie (w kombiwarze przygotowujemy potrawy bez tłuszczu, smażenie jest jednak także możliwe - produkty zanurzamy wtedy w oleju jeszcze przed włożeniem do urządzenia);
  • inne: gotowanie jajek, rozmrażanie pieczywa, robienie grzanek etc. (umożliwiają to różnego rodzaju dodatki, jak np. specjalny stojak na chleb).

Jakie są wady kombiwaru? Za minus możemy uznać jednokomorową budowę, co nie zawsze jest komfortowym rozwiązaniem - nie można przygotowywać w nim jednocześnie kilku odrębnych potraw.
 
Kombiwar a parowar - różnice
 
Pierwszą różnicę pomiędzy kombiwarem a parowarem stanowi funkcjonalność. Kombiwar jest urządzeniem wielofunkcyjnym - na co wskazuje wymieniony wyżej zakres jego działań - parowar umożliwia zaś tylko przygotowywanie potraw na parze (gotowanie, podgrzewanie, utrzymywanie temperatury produktów). Rozróżnia je także budowa - kombiwar składa się ze wspomnianej wcześniej jednej komory, natomiast parowar posiada kilka oddzielnych pojemników. W tym zakresie jest to przewaga, ponieważ kilka odrębnych produktów możemy gotować niezależnie od siebie. 
 
Biorąc pod uwagę powyższe, łatwo wywnioskować, że wybór zależy tylko i wyłącznie od naszych potrzeb - jeżeli chcemy jedynie gotować na parze, lepszy będzie parowar. Jeśli zaś szukamy urządzenia znacznie bardziej uniwersalnego, zdecydowanie przeważa kombiwar.
 
Co wybrać - kombiwar czy prodiż?
 
W przypadku prodiży jest podobnie - ich funkcjonalność jest ograniczona. Z powodzeniem mogą odgrywać rolę piekarnika, ale jeśli chodzi o inne zadania, niestety nie ma takiej opcji  (poza pieczeniem ewentualnie można wykorzystać prodiż do podgrzewania potraw lub też odświeżenia pieczywa). Kombiwary lub multicookery pozwalają zaś na realizację wielu programów i co ważne, można regulować w nich temperaturę. W prodiżu niestety nie ma takiej możliwości, co stanowi kolejny minus. 
 
Podsumowując, jeśli nie mamy w domu piekarnika i zależy nam przede wszystkim na funkcji pieczenia, prodiż jak najbardziej się sprawdzi. W innym przypadku zdecydowanie lepiej zainwestować w bardziej zaawansowany sprzęt, jakim niewątpliwie jest kombiwar.

Rekomendacje klientów

Zapisz się na niskie ceny!

Zostaw nam swój e-mail, aby otrzymywać informacje o nowościach oraz gazetkę promocyjną