Pierwszą ratę zapłacimy za Ciebie
| Elektryczna | |
| Wymiary (SxG) [cm]: | 59 x 52 |
| Stal nierdzewna | |
| Kolor płyty grzewczej: | Inox |
| 5500 | |
| Zobacz więcej | |
Sugerowana cena producenta:
699 zł
| Elektryczna | |
| Wymiary (SxG) [cm]: | 29 x 51 |
| Stal nierdzewna | |
| Kolor płyty grzewczej: | Inox |
| 3000 | |
| Zobacz więcej | |
Sugerowana cena producenta:
549 zł
| Elektryczna | |
| Wymiary (SxG) [cm]: | 30 x 51 |
| Szkło ceramiczne | |
| Kolor płyty grzewczej: | Czarny |
| 2400 | |
| Zobacz więcej | |
| Elektryczna | |
| Wymiary (SxG) [cm]: | 95 x 52 |
| Bez szlifu | |
| Kolor płyty grzewczej: | Czarne szkło |
| 7200 | |
| Zobacz więcej | |
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Poradniki eksperta
Płyta elektryczna
Ze względu na prostotę działania i atrakcyjną cenę popularnością wciąż cieszy się płyta elektryczna. Sprawdza się w kuchniach, gdzie nie ma dostępu do gazu, oraz w mieszkaniach, domkach letniskowych czy akademikach. Jej działanie opiera się na nagrzewaniu metalowych elementów grzejnych, które przekazują ciepło naczyniom.
Płyta elektryczna żeliwna
Jej palniki wykonane są z grubych żeliwnych krążków, które długo utrzymują ciepło, dzięki czemu idealnie nadają się do powolnego gotowania lub duszenia potraw. Choć wolniej się nagrzewają, to są niezawodne i odporne na intensywne użytkowanie. Płyta elektryczna żeliwna jest często wybierana do kuchni w domkach letniskowych lub warsztatach gastronomicznych, gdzie liczą się trwałość i prostota obsługi.
Płyta elektryczna 4-palnikowa
Dla większych rodzin dobrym wyborem będzie płyta elektryczna 4-palnikowa. Cztery pola grzewcze pozwalają na pełną swobodę w przygotowywaniu posiłków, a nowoczesne modele oferują funkcje, takie jak regulacja mocy, szybkie nagrzewanie czy zabezpieczenie przed przegrzaniem. W zależności od modelu, płyta może być ceramiczna lub żeliwna, a niektóre warianty mają wskaźniki ciepła resztkowego.
Płyta elektryczna a indukcyjna
Klasyczna płyta elektryczna nagrzewa się cała, a ciepło przenoszone jest na garnek, co sprawia, że zużywa nieco więcej energii i wolniej reaguje na zmiany temperatury. Płyta indukcyjna działa natomiast poprzez indukcję elektromagnetyczną, przekazując ciepło bezpośrednio do dna naczynia, co pozwala gotować szybciej i oszczędniej.




