Trwa ładowanie
Elektryczna
Wymiary (SxG) [cm]: 59 x 52
Stal nierdzewna
Kolor płyty grzewczej: Inox
5500
Zobacz więcej

Sugerowana cena producenta:

699 zł

Raty
32,45 zł x 20 rat 0%
Raty
W ratach tylko: 616,55 zł

Pierwszą ratę zapłacimy za Ciebie

Sprawdź

w sklepie
Zamów telefonicznie 756 756 756
Elektryczna
Wymiary (SxG) [cm]: 29 x 51
Stal nierdzewna
Kolor płyty grzewczej: Inox
3000
Zobacz więcej

Sugerowana cena producenta:

549 zł

Sprawdź
Elektryczna
Wymiary (SxG) [cm]: 30 x 51
Szkło ceramiczne
Kolor płyty grzewczej: Czarny
2400
Zobacz więcej

Cena z kodem obowiązuje do 31.12.2025 r. do godz. 23:59 lub do wyczerpania puli kodów. Kod nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
Limitowana okazja! Pozostało jeszcze sztuk
Cena z kodem:
Cena z kodem obowiązuje do 31.12.2025 r. do godz. 23:59 lub do wyczerpania puli kodów. Kod nie łączy się z innymi kodami rabatowymi.
4 819,97 zł
Cena przed kodem
4 675,00 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Sprawdź
Elektryczna
Wymiary (SxG) [cm]: 95 x 52
Bez szlifu
Kolor płyty grzewczej: Czarne szkło
7200
Zobacz więcej


Poradniki eksperta

Płyta elektryczna


Ze względu na prostotę działania i atrakcyjną cenę popularnością wciąż cieszy się płyta elektryczna. Sprawdza się w kuchniach, gdzie nie ma dostępu do gazu, oraz w mieszkaniach, domkach letniskowych czy akademikach. Jej działanie opiera się na nagrzewaniu metalowych elementów grzejnych, które przekazują ciepło naczyniom.


Płyta elektryczna żeliwna


Jej palniki wykonane są z grubych żeliwnych krążków, które długo utrzymują ciepło, dzięki czemu idealnie nadają się do powolnego gotowania lub duszenia potraw. Choć wolniej się nagrzewają, to są niezawodne i odporne na intensywne użytkowanie. Płyta elektryczna żeliwna jest często wybierana do kuchni w domkach letniskowych lub warsztatach gastronomicznych, gdzie liczą się trwałość i prostota obsługi.


Płyta elektryczna 4-palnikowa


Dla większych rodzin dobrym wyborem będzie płyta elektryczna 4-palnikowa. Cztery pola grzewcze pozwalają na pełną swobodę w przygotowywaniu posiłków, a nowoczesne modele oferują funkcje, takie jak regulacja mocy, szybkie nagrzewanie czy zabezpieczenie przed przegrzaniem. W zależności od modelu, płyta może być ceramiczna lub żeliwna, a niektóre warianty mają wskaźniki ciepła resztkowego.


Płyta elektryczna a indukcyjna


Klasyczna płyta elektryczna nagrzewa się cała, a ciepło przenoszone jest na garnek, co sprawia, że zużywa nieco więcej energii i wolniej reaguje na zmiany temperatury. Płyta indukcyjna działa natomiast poprzez indukcję elektromagnetyczną, przekazując ciepło bezpośrednio do dna naczynia, co pozwala gotować szybciej i oszczędniej.