Ta witryna korzysta z plików cookies w celach marketingowych (personalizacja ofert i promocji) i statystycznych, a także, by działać bezpiecznie i optymalnie dla użytkownika.
Możesz to zmienić w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Dbamy o Twoją prywatność
Ta witryna korzysta z plików cookies w celach marketingowych (personalizacja ofert i promocji) i statystycznych, a także, by działać bezpiecznie i optymalnie dla użytkownika.
Możesz to zmienić w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Poprzedni piekarnik miałam również Samsunga. Kupując nowy, nie miałam wątpliwości na jaką firmę miałam postawić :) Jakość wykonania na plus. Mnogość programów, a przy intuicyjnej obsłudze na duży plus. Wygląd na plus (akurat tutaj zależało mi na kolorze grafitowym aby skomponować z lodówką i mikrofalówką - brak śladów po palcach). Super opcja jest możliwość nagrzania tylko części piekarnika. Szczerze polecam
#uzytkownikSamsung Piekarnik Samsung NV75N5671RM to świetny piekarnik. Posiada dzielone drzwi, które pozwalają piec dwie potrawy jednocześnie. Jeden piekarnik, a dwie możliwości. Wygląda bardzo elegancko dzięki wykończeniu w kolorze grafitowym. Utrzymasz go w czystości poprzez czyszczenie pyrolityczne za pomocą wysokiej temperatury. Polecam wszystkim ten piekarnik.
Piekarnik jest bardzo funkcjonalny i przestronny. Podczas zakupów w Media Expert pierwszy raz natknęłam się na taki wzór owego piekarnika. Podczas rozmowy z konsultantem od razu przykuł moją uwagę. Mam nadzieję, że jego jakże nowoczesny i bardzo smukły wgląd pozwoli na to by wypieki i wiele innych potraw były smaczniejsze i zachęcały innych do jego zakupu .
Najlepszy piekarnik jaki miałam! Bardzo szybko się nagrzewa, ma świetne funkcje w tym gotowanie wspomagane, które dostosowuje ustawienia do potrawy jaką wybierzesz. Gotowanie na parze jest genialne! Nie potrzeba już osobnego urządzenia wystarczy ten piekarnik. Posiada również funkcje czyszczenia parowego, co znacznie skraca mycie piekarnika. Polecam! :)
Kupiony jedynie na podstawie zdjęć w internecie, choć był to najdłużej wybierany przeze mnie sprzęt do kuchni. Piekarnik jest bardzo elegancki, klasyczny. Pieczę się w nim przyjemnie, bez niespodzianek jak w moim poprzednim piekarniku, który zawsze potrzebował więcej czasu niż było podane w przepisie. Pieczenie z parą przyjemne, zwłaszcza mięs.
Kupiłam piekarnik głównie ze względu na jego wygląd, ale też zwracałam uwagę na poszczególne parametry takie jak moc oraz dostępność termoobiegu. Ważnym kryterium było dla mnie również energooszczędność. Testowałam go do pieczenia pizzy oraz chleba i jestem pozytywnie zaskoczona, wszystko świetnie wyrosło i było przepyszne.
Jak do tej pory nie mam uwag. Piekarnik działa świetnie, udało mi się szybko go pod domowe wifi podłączyć i mogę bezproblemowo z piętra w domu włączyć pieczenie i pilnować wszystkiego przez apkę. Piekarnik ma też duża komorę, nagrzewa się ekspresowo oraz posiada masę różnych fizycznych dodatków. Na plus też programy.
Nam bardzo zależało na zmniejszeniu ogrzewanej przestrzeni, żeby piekarnik szybciej się nagrzewał. Można przy tym też zaoszczędzić energię. Dual Cook to dobre rozwiązanie w tym przypadku.
Jeszcze nie próbowaliśmy piec mięsa z ciastem jednocześnie. Mamy nadzieję, że się sprawdzi.
Jestem w pełni zadowolony, najlepiej sprawdzić samemu, jednak funkcje i wygląd w pełni odpowiada opisowi. Najbardziej podoba mi się wnętrze piekarnika, do którego nie przywierają pozostałości po pieczeniu ciast, gdy jest go za dużo. Łatwe w czyszczeniu. Polecam :)
Funkcje jakie daje Electrolux nie są do opisania. Kurczak przyrządzony na parze...mmmniam - Obsmaż swoje mięso delikatnie z zewnątrz i potem daj do pieca na parę - a już nigdy więcej nie będziesz chciał innego dania - zwłaszcza przy tak prostym w obsłudze piecu.
Pizza, to przysmak wielu z nas. Przyrządzając ją, możemy eksperymentować z różnymi produktami, które nadadzą jej niepowtarzalnego smaku. To pożywna potrawa, którą możesz serwować na różne okazje. Idealnie sprawdzi się na...
Urządzenia AGD do zabudowy są coraz popularniejszym rozwiązaniem, stosowanym w kuchniach i łazienkach. Nic w tym dziwnego – sprzęt „ukryty” za frontami szafek pozwala zaprojektować spójne estetycznie pomieszczenie, nie g...
Urządzenie elektryczne, takie jak piekarnik, to podstawa każdej dobrze wyposażonej kuchni. Bez niego przygotowanie wielu posiłków byłoby czasochłonne, a wręcz niemożliwe. Trudno wyobrazić sobie pieczenie i gotowanie przy...
Aranżacje przestrzeni kuchennej w ciągu ostatnich dwóch dekad przeszły niemałą transformację. Z pomieszczenia, w którym usytuowane są podstawowe sprzęty gospodarstwa domowego, zmieniły się w przestronne wnętrza, nierzadk...
Najczęściej zadawane pytania
Na jakie parametry zwrócić uwagę przy zakupie piekarnika?
Piekarniki możemy podzielić na standardowe lub kompaktowe. Te pierwsze zazwyczaj mają pojemność od 60 litrów, a kompaktowe od około 35 do 50 litrów. Zazwyczaj piekarniki kompaktowe to urządzenia 2 w 1, więc zyskujemy funkcję mikrofali. Możemy wyróżnić 3 najpopularniejsze rodzaje paneli sterowania:
- Tradycyjny z pokrętłami – piekarnik posiada dwa pokrętła. Jedno do wyboru programów, drugie do temperatury. - Programator tekstowy –posiada dotykowy panel sterowania, na którym wybieramy funkcję z której chcemy skorzystać. - Programator obrazkowy – często posiada kolorowy wyświetlacz oraz funkcje smart takie jak: sterowanie smartfonem, czy dodawanie własnych programów.
Jakie są rodzaje piekarników?
- Piekarniki gazowe - starszy i coraz mniej popularny typ. Do działania potrzebne jest przyłącze gazowe. Wybierając ten rodzaj piekarnika, można nieco zaoszczędzić na kosztach eksploatacji. - Piekarniki elektryczne - to najpopularniejsze rodzaje spośród piekarników do zabudowy. Pieczenie w nich staje się prostsze dzięki np. funkcji termoobiegu, co zapewni równomierną dystrybucję powietrza. - Piekarniki elektryczne parowe - umożliwiają dodatkowo pieczenie z użyciem pary, co jest zdrowszą metodą obróbki. - Piekarniki elektryczne z mikrofalą - mają mniejsze gabaryty i pojemność, jednocześnie pełnią funkcje piekarnika oraz mikrofali.
Czy piekarnik może stać obok lodówki?
Jeszcze kilkanaście lat temu, w kuchniach dominowały głównie sprzęty wolnostojące. Zbyt wysoka temperatura generowana przez działający piekarnik jak i również płytę grzejną, może uszkodzić lodówkę stojącą tuż obok lub sprawić, że nie będzie ona w stanie efektywnie i energooszczędnie chłodzić. W tym wypadku najczęściej warto oddzielić jedno urządzenie od drugiego szafką. W przypadku sprzętów do zabudowy, które posiadają lepszą termoizolację niż urządzenia wolnostojące wystarczy ok 2-4 cm odstępu - zazwyczaj tyle ma szafka, w której jest urządzenie. Nie zaleca się jednak ustawiania obok lodówkipiekarnika z funkcją czyszczenia pyrolizą. Warto jednak zwrócić również uwagę na rekomendacje producentów zawarte w instrukcji urządzenia.
Jaki piekarnik do zabudowy wybrać?
Spora część naszych klientów decyduje się na urządzenia pod zabudowę, w tym również piekarnik. Zaletą takiego rozwiązania jest estetyczny i jednolity wygląd całej zabudowy kuchennej, a także możliwość optymalnego wykorzystania powierzchni – urządzenie pod zabudowę nie zajmuje aż tyle miejsca. Przy zakupie piekarnika pod zabudowę w pierwszej kolejności należy zwrócić uwagę na markę - dużą popularnością cieszą się - piekarniki Electrolux i piekarniki Samsung, ale warto postawić również na urządzenia pochodzące od innych marek. Wybierając urządzenie do zabudowy, warto zwrócić uwagę również na jego wygląd. Wprawdzie tylko część przednia piekarnika będzie widoczna, ale mimo to warto, by dobrze współgrała ze stylem mebli kuchennych. Nie jest powiedziane, że musi być utrzymana w nowoczesnym stylu – piekarnik do zabudowy może się sprawdzić równie dobrze w przypadku tradycyjnej aranżacji.
Na co zwrócić uwagę, kupując piekarnik do zabudowy?
Dobrym rozwiązaniem mogą być nie tylko wspomniane już marki, ale także piekarniki Bosch czy piekarniki Amica. Przy zakupie piekarnika należy zwrócić uwagę nie tylko na markę sprzętu, ale również na jego podstawowe parametry. Niezwykle istotną informacją jest wymiar piekarnika - szerokość, wysokość i głębokość urządzenia. Choć nie wszyscy zwracają na to uwagę, to bardzo duże znaczenie ma również rodzaj prowadnic. Najlepszymi rozwiązaniami są prowadnice teleskopowe i drabinkowe – mniej polecamy wytłoczenia w ścianach piekarnika. Kolejne istotne czynniki to klasa energetyczna, a także funkcje dodatkowe. Czy urządzenie ma termosondę, która mierzy temperaturę wewnątrz pieczonego mięsa? Czy ma rożen, który umożliwi Ci przygotowanie wyjątkowo chrupiących i rumianych potraw? Jaka jest pojemność sprzętu? Pod liczne gospodarstwa domowe potrzebny może być piekarnik pod zabudowę powyżej 50, 60 czy nawet 70 l. Nie zapominaj również o bezpieczeństwie użytkowania. Czy urządzenie ma automatyczne wyłączanie, blokadę rodzicielską, a może blokadę przed przypadkowym uruchomieniem? Wybór dodatkowych funkcjonalności powinien być dopasowany do Twoich potrzeb.
Rodzaje piekarników do zabudowy
Na rynku dostępne są różne rodzaje piekarników do zabudowy. Wyróżnia się trzy podstawowe typy piekarników, w tym: gazowy, parowy i elektryczny. Standardowym i najczęściej wykorzystywanym modelem jest piekarnik elektryczny, który wymaga dostępu do prądu. Mniej popularne są piekarniki gazowe. Z kolei piekarniki parowe są urządzeniem, umożliwiającym pieczenie na parze przy wykorzystaniu różnych stopni wilgotności. Zatem wybierając urządzenie, należy brać pod uwagę to, czy mamy dostęp np. do instalacji gazowej. Jeśli nie, to nie możemy wybrać gazowego piekarnika do zabudowy. Kiedy wybieramy takie urządzenie, powinniśmy zwrócić uwagę na jego wymiary i podać je specjaliście, który wykonuje meble pod wymiar – musi on przygotować odpowiedni mebel pod urządzenie.
Zapisz się na niskie ceny!Zostaw nam swój e-mail, aby otrzymywać informacje o nowościach oraz gazetkę promocyjną
Współadministratorami danych są spółki z Grupy Media Expert (ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów), kontakt: inspektor@me.pl. Dane będziemy przetwarzać w celach marketingowych, w tym do przesyłania newsletterów. Możesz zawsze cofnąć zgodę na komunikację marketingową m.in. na https://www.mediaexpert.pl/lp,rezygnacja. Masz także prawo: dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania oraz przenoszenia, a także złożenia skargi dotyczącej przetwarzania danych. Tutaj dowiesz się więcej o tym, jak chronimy Twoje dane.
Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 39 875 000 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756