Kawa ziarnista Morning Bird CAFE CREMA to 100 % ziaren kawy z gatunku Arabika, które pochodzą z brazylijskiego regionu Cerrado w stanie Minas Gerais. Tam gleba jest wyjątkowa, pełna składników odżywczych, niezwykle bogata w minerały, oferuje warunki rolnicze niespotykane gdziekolwiek indziej ponieważ wszystkie plantacje znajdują się w kraterze uśpionego wulkanu Chapadão de Ferro. To kawa z segmentu Speciality!
PROFIL SMAKOWY Wyjątkowe czynniki glebowe regionu Cerrado oraz ciepłe, wilgotne lato przeplatane łagodną, suchą zimą pozwalają uzyskać wyjątkowy profil smakowy zbieranych owoców kawowca. Dojrzałe owoce są zbierane, a następnie dokładnie sortowane, aby zapewnić, że przetwarzane są tylko najlepsze ziarna. Schnąc w brazylijskim słońcu na rozległym, specjalnie zbudowanym patio, po osiągnięciu idealnej wilgotności są segregowane po raz drugi – wszystko dla zapewnienia najwyższej jakości. Kawa jest w obróbce naturalnej.
W filiżance ta kawa to wyraźna słodycz, równowaga i niska kwasowość. W ustach kremowy smak z wyraźnymi nutami orzechów ziemnych, kakao i karmelu z długim czekoladowym finiszem. Kawa niezwykle przyjemna również w połączeniu z mlekiem.
Intensywność 3 Aromat 4 Słodycz 3 Gorycz 2
PROFIL PALENIA KAWY Palenie kawy to proces skomplikowany i złożony, jednak odpowiednio przeprowadzony powoduje, że jesteśmy w stanie wydobyć z ziaren kawy to co w nich najcenniejsze! Do każdej kawy tworzymy profil palenia, który udoskonalamy do momentu osiągnięcia perfekcji. Tylko wtedy, po spełnieniu naszych surowych wymogów jakościowych, wypalone ziarno trafia do opakowań i do Klientów. O powtarzalność naszych wypałów dbają wyjątkowi eksperci od palenia kawy oraz szwajcarski piec – bo każdy wypał ma być przeprowadzony idealnie i precyzyjnie jak w przysłowiowym szwajcarskim zegarku.
PROFESJONALNE OPAKOWANIE Wszystkie nasze kawy są spakowane w opakowanie z zaworem ochronnym (tzw. „wentylem”) – to jednokierunkowy zawór, który wypuszcza na zewnątrz dwutlenek węgla wydobywający się z kawy (kawa odgazowuje) ale nie pozwala na to, żeby powietrze dostawało się do środka opakowania – tym samym kawa nie wietrzeje i nie traci swojej świeżości oraz aromatów. Torebka kawy posiadająca zawór ochronny jest również najlepszym opakowaniem do jej przechowywania w domu czy w pracy.
STOPIEŃ WYPALENIA ZIAREN Stopień palenia kawy: Średni – dzięki takiemu paleniu ziaren kawy nie dochodzi do wydobycia substancji oleistych na powierzchni ziarenek. W opakowaniu odnajdziesz suche, kruche i delikatne ziarna, w których zamknięte są charakterystyczne smaki i aromaty dla danego regionu. Takie palenie powoduje również, że kawy są nadal słodkie w smaku, aromatyczne i pozbawione goryczy.
PALARNIA Quba Caffe to firma rodzinna, której historia zaczęła się ponad 30 lat temu. Od niespełna dekady wypalamy kawę pod własną marką, przykładając szczególną wagę do jakości naszych produktów. Rzemieślniczy charakter naszej pracy pozwala nam codziennie budować więzi z Klientami, które często przeradzają się w długoletnie przyjaźnie. Bo w życiu najważniejsze są relacje pomiędzy ludźmi a nie ma lepszego miejsca do ich budowania jak nad filiżanką wyśmienitej kawy…
Czy Morning Bird CAFE CREMA jest kawą dla mnie? Tak, jeśli: - Preferujesz nuty orzechowo-karmelowe - Szukasz zbalansowanej kawy o niskiej kwasowości - Szukasz uniwersalnej mieszanki kawy do domu lub biura - Poszukujesz mieszanki, która sprawdzi się w kawach czarnych i mlecznych - Potrzebujesz kawy, która trafi do szerokiego grona odbiorców
Rabaty dla
subskrybentów!Zapisz się na newsletter
i otrzymuj najnowsze okazje!
Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756