Megarabaty! Piąty wybrany produkt 99% taniej!

Zyskaj nawet 7000 zł!

Pralko-suszarka LG F4DN408S1

(85)
Kod: 672748

Megarabaty! Piąty wybrany produkt 99% taniej!

Zyskaj nawet 7000 zł!

Wielkość załadunku - pranie [kg] 8
Wielkość załadunku - suszenie [kg] 5
Maksymalna prędkość wirowania [obr/min] 1400
Wymiary (GxSxW) [cm] 56 x 60 x 85
Funkcje parowe Tak
Sterowanie smartfonem Tak
Silnik inwerterowy Tak
Intelligent Care chroń materiał o 18% lepiej
LG Steam™ usuwa aż 99,9% alergenów
Zobacz cały opis
Dostępne warianty
Kolor: Biały
Kolor: Biały
Karta informacyjna produktu Zakres od A do G Dawniej: A
Pralko-suszarka LG F4DN408S1
Pralko-suszarka LG F4DN408S1

Cena z kodem obowiązuje do dnia 25.10.2021 godz. 23:59

Cena z kodem
ME22-251021
2 099
00

Cena z kodem obowiązuje do dnia 25.10.2021 godz. 23:59

Taniej o 200
2 499 , 99
Cena regularna
2 299
99
2 499 , 99
Cena regularna: 2 299,99 zł
76,66 zł x 30 rat 0%
Pół roku nie płacisz! I raty 0%
Sprawdź leasing dla firm
U Ciebie
W sklepie jutro
Pół roku nie płacisz! I raty 0%
Sprawdź leasing dla firm
lub zamów telefonicznie Zadzwoń i zamów 756 756 756

Opis i dane

Elegancja w każdej łazience

Pralko-suszarka LG F4DN408S1. Urządzenie posiada funkcję AI DD™, która zapewnia optymalne ruchy piorące. Pralko-suszarkę LG F4DN408S1 można z łatwością dopasować do wystroju każdej łazienki za eleganckiego wyglądu, a jego obsługa jest prosta i przyjemna przy pomocy dużego wyświetlacza i metalowej gałki.

Pralko-suszarka LG F4DN408S1 - front

Pralka i suszarka w jednym

Jeśli masz ograniczoną ilość miejsca w mieszkaniu lub stawiasz przede wszystkim na wygodę, to wybierz pralko-suszarkę LG F4DN408S1. Dzięki temu masz pralkę i suszarkę w jednym, więc oszczędzasz miejsce i czas.

Pralko-suszarka LG F4DN408S1 - pralka i suszarka w jednym urządzeniu

Funkcja AI DD™

Funkcja AI DD™ w pralce LG F4DN408S1 na podstawie zbiorów danych na temat prania zapewnia optymalne ruchy piorące. Funkcja wykrywa nie tylko ciężar wsadu, ale również miękkość materiału i dobiera dla niego optymalne ruchy piorące.

Pralko-suszarka LG F4DN408S1 AI DD funkcja

LG Steam

Pralko-suszarka LG F4DN408S1 wyposażona została w dedykowaną technologię LG Steam, która usuwa do 99,9% roztoczy. Popraw jakość życia eliminując czynniki, które mogą powodować alergie za pomocą programów parowych.

Pralko-suszarka LG F4DN408S1 - programy parowe

Większa trwałość i higiena

Pralko-suszarka LG F4DN408S1 została wyposażona w ulepszone drzwiczki ze szkła hartowanego oraz higieniczny i trwały zabierak ze stali nierdzewnej.

Pralko-suszarka LG F4DN408S1 - pralka i suszarka w jednym urządzeniu DURABILITY

Aplikacja LG SmartThinQ

Spersonalizuj pralko-suszarkę LG F4DN408S1 do swoich indywidualnych potrzeb za pomocą aplikacji LG SmartThinQ. Za jej pomocą możesz pobierać nowe programy, aby odpowiadały Twoim wymaganiom.

Pralko-suszarka LG F4DN408S1 - aplikacja mobilna

Zadbaj o swoją wygodę

W trosce o Twój komfort chcemy świadczyć usługi na jak najwyższym poziomie, dlatego zakupiony sprzęt wniesiemy i podłączymy za Ciebie.

Nasi specjaliści ustawią pralko-suszarkę we wskazanym miejscu, wypoziomują ją i pewnie podłączą do istniejących oraz sprawnie działających instalacji. Każdorazowo sprawdzona zostanie szczelność wykonanych przyłączy. Zawsze sprzątamy po sobie i na życzenie odbieramy zużyte urządzenie.

Pamiętaj, że nieusunięcie lub nieprawidłowe usunięcie blokad transportowych grozi poważnym uszkodzeniem pralko-suszarki i utratą gwarancji producenta, a nieprawidłowo wypoziomowana pralko-suszarka może głośno pracować, oraz spowodować uszkodzenie bębna.

suszarka usługa



Filmy:



Dane techniczne

Charakterystyka

Funkcje

Klasy

Parametry

Techniczne

Wirowanie

Wymiary

Zużycie

Zużycie energii 200
Roczne zużycie prądu 200 kWh = 122 zł
Wyposażenie Instrukcja obsługi w języku polskim, Karta gwarancyjna
Bezpieczeństwo użytkowania Blokada przed dziećmi
Funkcje dodatkowe Czyszczenie bębna, Dodatkowe płukanie, Funkcja pary, Łatwe prasowanie, Smart ThinQ, System 6 Motion, Wyświetlacz LED
Funkcje parowe Tak
Opóźnienie startu pracy Tak
Rodzaj suszarki Kondensacyjna
Silnik inwerterowy Tak
Wyświetlacz elektroniczny Tak
Sterowanie smartfonem Tak
Autodozowanie Nie
System suszenia pompą ciepła Nie
Klasa prania A
Klasa wirowania A
Klasa energetyczna A
Klasa emisji hałasu w fazie wirowania programu EKO B
Nowa klasa energetyczna E
Nowa klasa wirowania B
Kolor Biały
Gwarancja 24 miesiące
Kierunek otwierania drzwi W lewo
Poziom hałasu pranie [dB] 52
Poziom hałasu suszenie [dB] 56
System kontroli piany Nie
Wielkość załadunku - pranie [kg] 8
Wielkość załadunku - suszenie [kg] 5
Czas trwania cyklu prania [min] 215
Czas trwania cyklu prania i suszenia [min] 405
Pojemność dla cyklu prania i suszenia [kg] 5
Poziom emisji hałasu w fazie wirowania programu EKO [dB] 75
Maksymalna prędkość wirowania [obr/min] 1400
Regulacja prędkości wirowania Tak
Wysokość [cm] 85
Głębokość [cm] 56
Szerokość [cm] 60
Zużycie prądu pranie [kWh/cykl] 1.00
Zużycie prądu pranie z suszeniem [kWh/cykl] 5.44
Zużycie wody pranie [l] 56
Zużycie wody pranie z suszeniem [l] 105
Zużycie prądu dla cyklu prania 73 kWh = 44.53 zł
Zużycie wody na cykl dla cyklu prania [l] 48
Zużycie wody na cykl dla cyklu prania i suszenia [l] 75

Dokumenty do pobrania

  • Instrukcja obsługi Pobierz
  • Szczegółowe warunki gwarancji Pobierz
  • Karta produktu Pobierz
  • Producent

  • Nazwa producenta/importera LG ELECTRONICS POLSKA SP. Z O.O.
  • Opinie

    5/5
    85 opinii
    85 użytkowników poleca ten produkt
    Głośność pracy
    5 /5
    Energooszczędność
    4.9 /5
    Jakość prania
    5 /5
    Jakość suszenia
    5 /5
    Ilość programów
    5 /5
    Prostota obsługi
    5 /5
    Sortuj wg:
    Najbardziej przydatne
    5/5
    Potwierdzony zakup

    Prezentowana opinia jest potwierdzona dowodem zakupu.

    Dzięki temu możesz być pewien, że autor recenzji zakupił produkt w Media Expert i zna ten model.

    Potwierdzony zakup
    Marta 13 października 2021
    Mistrzostwo
    Kupiłam to cudo, chociaż poprzednia pralka była jeszcze sprawna i żałuje, że nie zdecydowałam się na to wcześniej. Mam małą łazienkę, tak samo jak resztę mieszkania i każdej zimy pojawiał się problem ze schnięciem ręczników czy grubszych ubrań, teraz wrzucam do pralki i wyciągam wszystko ciepłe i pachnące, nic nie wisi na suszarce dwa dni. Pralka ma wiele funkcji, można dostosowywać temperaturę i wirowanie pod siebie, nie trzeba sugerować się narzuconym programem jak w niektórych urządzeniach co jest ogromnym plusem. Sterowanie telefonem również banalnie proste. Za takie pieniądze polecam każdemu w ciemno !
    Czy ta opinia była pomocna?
    5/5
    Ilona K-M 19 października 2021
    Rewelacja
    Pralko-suszarka jest naprawdę świetna. Pranie doprane, dosuszone, nie jest mocno pogniecione (o ile nie będziemy zwlekać z wyjęciem prania po skończonym cyklu). Obsługa pralko-suszarki jest bardzo prosta i intuicyjna, a sama praca naprawdę cicha, można spokojnie prać (i suszyć) w nocy. Czas trwania cykli nie jest przesadnie długi, a komfort wyjmowania od razu wypranego i wysuszonego prania ogromny :) Polecam z czystym sumieniem
    Czy ta opinia była pomocna?
    5/5
    Potwierdzony zakup

    Prezentowana opinia jest potwierdzona dowodem zakupu.

    Dzięki temu możesz być pewien, że autor recenzji zakupił produkt w Media Expert i zna ten model.

    Potwierdzony zakup
    Magdalena 18 października 2021
    Z czystym sumieniem ;)
    Z racji przeprowadzki z mężem na nowe mieszkanie w którym nie mieliśmy miejsca na pralkę i suszarkę osobno szukaliśmy 2 w 1 mimo iż bardzo często są odradzane. Na pralkę LG zdecydowaliśmy się ze względu na ilość pozytywnych opinii i jesteśmy BARDZO zadowoleni. Pralka naprawdę działa bardzo cicho, jest oszczędna, i pranie i suszenie rewelacja, ilość programów wystarczająca- bardzo prosta obsługa. Nic dodać nic ująć 10/10 ;)
    Czy ta opinia była pomocna?
    4.8/5
    Agnieszka 14 października 2021
    Pozytywna
    Jak najbardziej polecam, pralko suszarka bardzo cichutka. Zarówno jakość prania jak i suszenia, jak najbardziej na tak. Programy dość fajne, czas prania bardzo przystępny, a obsługa nie jest skomplikowana. Polecam.
    Czy ta opinia była pomocna?
    5/5
    Potwierdzony zakup

    Prezentowana opinia jest potwierdzona dowodem zakupu.

    Dzięki temu możesz być pewien, że autor recenzji zakupił produkt w Media Expert i zna ten model.

    Potwierdzony zakup
    Angelika 19 października 2021
    Najlepsze zakupy
    Bardzo udany zakup. Jestem zadowolona zarówno z pralki jak i suszarki, która doskonale suszy. Łatwa w obsłudze. Idealnie pasuje do nowoczesnej łazienki. Serdecznie polecam.
    Czy ta opinia była pomocna?
    5/5
    Potwierdzony zakup

    Prezentowana opinia jest potwierdzona dowodem zakupu.

    Dzięki temu możesz być pewien, że autor recenzji zakupił produkt w Media Expert i zna ten model.

    Potwierdzony zakup
    Żaneta 5 października 2021
    Pralko-suszarka LG F4DN408S1
    Świetna pralko-suszarka, wiele programów do wyboru, prosta w obsłudze. Dobrze pierze i suszy. Wizualnie super wygląda. Polecam.
    Czy ta opinia była pomocna?
    5/5
    Potwierdzony zakup

    Prezentowana opinia jest potwierdzona dowodem zakupu.

    Dzięki temu możesz być pewien, że autor recenzji zakupił produkt w Media Expert i zna ten model.

    Potwierdzony zakup
    Wiesława 20 października 2021
    Polecam, super sprzęt
    Pralka pracuje cicho, wyświetlacz jest czytelny. Działa rewelacyjnie!
    Czy ta opinia była pomocna?
    5/5
    Potwierdzony zakup

    Prezentowana opinia jest potwierdzona dowodem zakupu.

    Dzięki temu możesz być pewien, że autor recenzji zakupił produkt w Media Expert i zna ten model.

    Potwierdzony zakup
    Artur 22 sierpnia 2021
    Najlepsza w tej cenie!
    Pralko-suszarkę LG F4DN408S1 zakupiłem ponad 2 tygodnie temu. Zwlekałem z opinią, żeby sprawdzić wszystkie funkcje urządzenia i jak najlepiej ją ocenić. Przed zakupem naczytałem się mnóstwo opinii, przejrzałem różne recenzje oraz wideo. Najbardziej dziwiło mnie to, że nie spotkałem się z żadną negatywną opinią na jej temat. Zaryzykowałem, kupiłem i przestałem się dziwić. Naprawdę jest to dobra pralko-suszarka za te pieniądze. Spełnia wszystkie swoje funkcje - świetnie pierze i odwirowuje ubrania, a jeżeli chodzi o suszenie to jest naprawdę w porządku i nie ma do czego się przyczepić. Silnik jest mega cichy, a melodia podczas włączenia, wyłączenia oraz zakończenia prania jest przyjemna :) Jedyną niedopracowaną rzeczą jaką znalazłem to aplikacja. Po pierwsze, aby przez aplikacje uruchomić pralko-suszarkę należy najpierw tą funkcję włączyć w urządzeniu. Żeby nie było zbyt prosto to za każdym włączeniem pralko-suszarki ta funkcja z automatu jest wyłączana, więc trzeba ją włączyć. Aplikacja ma dodatkowe programy, które można wgrywać do urządzenia i można sprawdzić za ile dany program się skończy. Podsumowując, moim zdaniem nie ma nic lepszego w tej cenie :)
    Czy ta opinia była pomocna?
    5/5
    Potwierdzony zakup

    Prezentowana opinia jest potwierdzona dowodem zakupu.

    Dzięki temu możesz być pewien, że autor recenzji zakupił produkt w Media Expert i zna ten model.

    Potwierdzony zakup
    Ewa 4 sierpnia 2021
    Super!
    Jesteśmy po pierwszym praniu i suszeniu, było to bardzo przyjemne doświadczenie :) Sprzęt ma dużo możliwości zmian w programach - dla każdego można ustawić temperaturę i wirowanie. Pranie to od 30 minut wzwyż, w zależności od programu. Suszenie również zaczyna się od 30 minut, przy średniej wielkości wsadzie (koszulki itp.) trwało ok 1,5 godziny, a pranie idealnie suche :)!!! Aplikacja póki co do rozgryzienia. Jestem bardzo zadowolona i gorąco polecam, jeżeli ktoś się waha i nie ma możliwości wstawienia dwóch osobnych sprzętów.
    Czy ta opinia była pomocna?
    5/5
    Potwierdzony zakup

    Prezentowana opinia jest potwierdzona dowodem zakupu.

    Dzięki temu możesz być pewien, że autor recenzji zakupił produkt w Media Expert i zna ten model.

    Potwierdzony zakup
    Michał 29 września 2021
    Udany zakup
    Pralko suszarka bardzo ładna z wyglądu. Rozmiar pasujący do większości "blokowych"łazienek. Po pierwszym praniu wraz z suszeniem jestem bardzo zadowolony z efektu. Same uruchomienie urządzenia bardzo łatwe. Czytelna instrukcja. Plus za możliwość sterowania smartfonem. Polecam
    Czy ta opinia była pomocna?

    Akcesoria

    Ubezpieczenie Gwarancja Plus

    Gwarancja Plus
    Pełna Ochrona
    Pralka nie pierze, a skończyła się gwarancja producenta? Żaden kłopot, naprawimy awarię nawet do 5 lat od zakupu.
    Zastanawiasz się jak dostarczyć uszkodzoną pralkę do serwisu? Wykonamy naprawę na miejscu lub zabierzemy urządzenie do serwisu.
    Gwarancja Plus
    Podstawowa Ochrona
    Pralka nie pierze, a skończyła się gwarancja producenta? Żaden kłopot, naprawimy awarię nawet do 5 lat od zakupu.
    Zastanawiasz się jak dostarczyć uszkodzoną pralkę do serwisu? Wykonamy naprawę na miejscu lub zabierzemy urządzenie do serwisu.
    Bez dodatkowej ochrony
    Gwarancja Plus
    Pełna Ochrona
    Gwarancja Plus
    Podstawowa Ochrona
    Bez dodatkowej ochrony
    Pralka nie pierze, a skończyła się gwarancja producenta? Żaden kłopot, naprawimy awarię nawet do 5 lat od zakupu.
    Zastanawiasz się jak dostarczyć uszkodzoną pralkę do serwisu? Wykonamy naprawę na miejscu lub zabierzemy urządzenie do serwisu.
    Naprawa pralki okaże się niemożliwa lub nieopłacalna? Wymienimy ją na nową!
    Elektroniczny wyświetlacz nie wskazuje ustawień po przepięciu prądu? Naprawimy!
    Urwane drzwiczki lub pęknięty dozownik w wyniku nieszczęśliwego wypadku? One też podlegają ochronie.

      Wypełniasz wniosek na stronie, a Twoja tożsamość zostanie zweryfikowana na podstawie danych o koncie, na które wpływa wynagrodzenie lub na podstawie wysłanego przez Ciebie przelewu na kwotę 1 zł. Na końcu podpisujesz umowę - to wszystko przez Internet.

           

      • Do 50 tys. złotych

      • Bez wychodzenia z domu

      • Minimum formalności

      • Szybka decyzja, nawet w 15 minut

      Rezerwujesz towar przez internet,

      wniosek kredytowy wypełniasz w sklepie stacjonarnym z pomocą doradcy

           

      • Do 31 tys. złotych

      • Pomoc doradcy w sklepie Media Expert

      • Decyzja nawet w 15 minut

      Usługi

      Wybierz usługi, które chcesz zamówić razem z produktem

      Usługi realizowane przy dostawie kurierem

      Pakiet Standard (Pralka, Suszarka)

      • Wniesienie
      • Rozpakowanie urządzenia
      • Usunięcie blokad transportowych
      • Ustawienie we wskazanym miejscu
      • Zabranie pozostałości opakowania

      Pakiet Pełen Komfort (Pralka, Suszarka)

      • Wniesienie
      • Rozpakowanie urządzenia
      • Odłączenie zużytego sprzętu (w razie konieczności)
      • Usunięcie blokad transportowych
      • Ustawienie we wskazanym miejscu
      • Wypoziomowanie i stabilizacja (z montażem zakupionych w sklepie podkładek antywibracyjnych)
      • Podłączenie do istniejącej i sprawnej instalacji wodnej, kanalizacyjnej i elektrycznej
      • Weryfikacja poziomu twardości wody. Instalacja filtra/magnetyzera zakupionego osobno (w razie konieczności)
      • Sprawdzenie szczelności układu
      • Zabranie pozostałości opakowania

      Podłączenie zestawu pralki i suszarki

      Zakup łącznika jest wymagany do realizacji tej usługi
      • Wniesienie
      • Usunięcie blokad transportowych
      • Ustawienie we wskazanym miejscu
      • Montaż łącznika i połączenie urządzeń w zestaw - lista dostępnych łączników
      • Wypoziomowanie i stabilizacja
      • Podłączenie do istniejącej i sprawnej instalacji wodnej, kanalizacyjnej i elektrycznej
      • Sprawdzenie szczelności układu
      • Zabranie pozostałości opakowania

      Instrukcje

      Instrukcja obsługi Pralko-suszarka LG F4DN408S1
      Pralko-suszarka LG F4DN408S1
      Pralko-suszarka LG F4DN408S1

      Cena z kodem obowiązuje do dnia 25.10.2021 godz. 23:59

      Cena z kodem
      ME22-251021
      2 099
      00

      Cena z kodem obowiązuje do dnia 25.10.2021 godz. 23:59

      Taniej o 200
      2 499 , 99
      Cena regularna
      2 299
      99
      2 499 , 99
      Cena regularna: 2 299,99 zł
      76,66 zł x 30 rat 0%
      Pół roku nie płacisz! I raty 0%
      Sprawdź leasing dla firm
      U Ciebie
      W sklepie jutro
      Pół roku nie płacisz! I raty 0%
      Sprawdź leasing dla firm
      lub zamów telefonicznie Zadzwoń i zamów 756 756 756

      Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 39 512 500 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756