Zioła. Nowa encyklopedia. Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i pielęgnacji Mancini Paola

Kod: m00175365
Autor: Mancini Paola
Tematyka: Zdrowie Uroda
Oprawa: Twarda
Język wydania: Polski
Zioła. Nowa encyklopedia. Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i pielęgnacji Mancini Paola
Zioła. Nowa encyklopedia. Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i pielęgnacji Mancini Paola

Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.

Opis produktu

Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy. Zawiera informacje o 170 roślinach popularnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Dodatkowo obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a w każdej z nich przyporządkowano odpowiednie receptury na maceraty czy napary. Poza tym zamieszczono 120 przepisów kulinarnych pozwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych. Ta część to prawdziwa książka kucharska, dzięki której można szybko przygotować tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, y.

Ta encyklopedia to coś więcej niż teoretyczne informacje o roślinach - są w niej także ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To prawdziwa gratka nie tylko dla miłośników zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem. To także praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne. Książka zawiera także wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła i jak zbierać rośliny dziko rosnące.

Odbiorcy to miłośnicy zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem oraz osoby, które interesują się ziołami i chcą poszerzyć swoją wiedzę.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? Zawiera ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne. Jedna z części to prawdziwa książka kucharska, z którą szybko przygotujesz tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, y.

Dane techniczne

Producent/podmiot odpowiedzialny

Parametry

Nazwa: Wydawnictwo Jedność
Ulica i numer budynku: Jana Pawła II 4
Kod pocztowy: 25-025
Miasto: Kielce
Adres elektroniczny: dyrektor@jednosc.com.pl
Autor: Mancini Paola
Język wydania: Polski
Oprawa: Twarda
Tematyka: Zdrowie Uroda
Tytuł: Zioła. Nowa encyklopedia. Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i pielęgnacji Mancini Paola

Dokumenty do pobrania

  • Informacje o bezpieczeństwie:
  • Producent

  • Nazwa producenta/importera: Jedność
  • Opinie

    Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu

    Zioła. Nowa encyklopedia. Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i pielęgnacji Mancini Paola
    Zioła. Nowa encyklopedia. Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i pielęgnacji Mancini Paola

    Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym

    Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny.