- Strona główna ›
- Książki, muzyka, film ›
- Książki ›
- Poradniki ›
- Zioła. Nowa encyklopedia. Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i pielęgnacji Mancini Paola
Zioła. Nowa encyklopedia. Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i pielęgnacji Mancini Paola
Produkt chwilowo niedostępny w sklepie internetowym
Opis produktu
Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy. Zawiera informacje o 170 roślinach popularnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Dodatkowo obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a w każdej z nich przyporządkowano odpowiednie receptury na maceraty czy napary. Poza tym zamieszczono 120 przepisów kulinarnych pozwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych. Ta część to prawdziwa książka kucharska, dzięki której można szybko przygotować tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, y.
Ta encyklopedia to coś więcej niż teoretyczne informacje o roślinach - są w niej także ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To prawdziwa gratka nie tylko dla miłośników zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem. To także praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne. Książka zawiera także wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła i jak zbierać rośliny dziko rosnące.
Odbiorcy to miłośnicy zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem oraz osoby, które interesują się ziołami i chcą poszerzyć swoją wiedzę.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? Zawiera ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne. Jedna z części to prawdziwa książka kucharska, z którą szybko przygotujesz tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, y.
Dane techniczne
| Nazwa: | Wydawnictwo Jedność |
|---|---|
| Ulica i numer budynku: | Jana Pawła II 4 |
| Kod pocztowy: | 25-025 |
| Miasto: | Kielce |
| Adres elektroniczny: | dyrektor@jednosc.com.pl |
| Autor: | Mancini Paola |
| Język wydania: | Polski |
| Oprawa: | Twarda |
| Tematyka: | Zdrowie Uroda |
| Tytuł: | Zioła. Nowa encyklopedia. Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i pielęgnacji Mancini Paola |
Dokumenty do pobrania
Producent
Nie znalazłeś produktu dla siebie?
Opinie
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu
Zakup dla pełnoletnich
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.
