Japoński nóż MIYABI jest wszechstronnym rozwiązaniem i dodatkową atrakcją w Twojej kuchni. Ten długi 24-centymetrowy nóż jest produkowany w mistrzowski sposób przy użyciu doskonałych materiałów, dzięki czemu bez wysiłku tnie wszystkie rodzaje żywności. Jego ostrze inspirowane jest kształtem słynnych japońskich mieczy - katan.
Nóż Sujihiki ma ostrze utwardzone lodem (CRYODUR®) z rdzeniem wykonanym z wysokojakościowej stali proszkowej MC66 otoczonej 132 warstwami stali. Specjalny proces hartowania na zimno (przy -196°C) zapewnia twardość, stabilność i ostrą krawędź noża. Obie strony ostrza, dzięki technice Honbazuke, posiadają japoński design i wyjątkowo ostrą krawędź.
Uchwyt jest wykonany z najwyższej jakości drewna czarnego jesionu w tradycyjnym kształcie japońskich noży. Jego rozmiar i kształt zapewniają optymalną równowagę, dzięki czemu nóż ten jest przyjemny w dotyku, niezależnie od uchwytu i sposobu cięcia.
Liczba elementów [szt]: | 1 |
---|---|
Możliwość mycia w zmywarce: | Tak |
Ostrze: | Stal nierdzewna |
Rękojeść: | Drewno jesionu |
Blok: | Nie |
Długość ostrza [cm]: | 24 |
Listwa magnetyczna: | Nie |
Ostrzałka w zestawie: | Nie |
Rodzaj: | Nóż |
Typ: | Do mięsa, Do ryb |
Załączona dokumentacja: | Instrukcja obsługi w języku polskim, Karta gwarancyjna |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Funkcje: | Możliwość mycia w zmywarce |