Stal damasceńska od średniowiecza słynie ze swojej wysokiej jakości. Kiedyś wykorzystywano ją do wyrobów najlepszych mieczy, a dzisiaj znajduje zastosowanie przy wykonaniu noża szefa kuchni Orību Sifu. Dzięki zastosowaniu 67 warstw stali damasceńskiej ostrze zachowuje ostrość na dłużej i nie jest podatne na uszkodzenia mechaniczne. Dodatkowo wielowarstwowość stali sprawia, że struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna.
Stal damasceńska to nie jedyny wysokiej jakości materiał, jaki został wykorzystany do wyrobu tego noża. Do wytworzenia rękojeści zastosowaniu drewno oliwne z Włoch. Dzięki temu rączka prezentuje się zachwycająco. Profesjonalny nóż szefa kuchni Orību Sifu ma doskonały kształt, przez co nie wyślizguje się z dłoni podczas użytkowania.
Zwróć uwagę na powierzchnię noża szefa kuchni Orību Sifu. Zastosowano w niej krawędź tnącą i specjalne perforacje, dzięki którym krojone zioła czy inne produkty gładko suną po klindze. W efekcie nie tylko łatwo je posiekasz, ale także przeniesiesz do innego naczynia.
Nóż SHIORI Oribu Sifu, dokumentacja.
Liczba elementów [szt]: | 1 |
---|---|
Możliwość mycia w zmywarce: | Nie |
Ostrze: | Stal damasceńska |
Rękojeść: | Drewno oliwne |
Blok: | Nie |
Długość ostrza [cm]: | 19.7 |
Linia: | Oribu Sifu |
Listwa magnetyczna: | Nie |
Ostrzałka w zestawie: | Nie |
Rodzaj: | Nóż |
Typ: | Kuchenny, Szefa kuchni |
Załączona dokumentacja: | Instrukcja obsługi w języku polskim, Karta gwarancyjna |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Nazwa: | _SINUS_ SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ |
Ulica i numer budynku: | ul. Świtezianki 16 |
Kod pocztowy: | 91-496 |
Miasto: | Łódź |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.