Produkt archiwalny

Piec do pizzy SAGE Pizzaiolo SPZ820 2100W średnica 30 cm

Ten produkt nie jest już dostepny w naszym sklepie Znajdź podobne

Opis produktu

Idealne rozwiązanie dla każdego

System „Element Iq™”

Za pomocą odpowiednich algorytmów system „Element iQ” kieruje ciepło tam, gdzie jest ono w danym momencie potrzebne i zapewnia optymalną wydajność gotowania. Innowacyjna konstrukcja komory z wbudowanymi czujnikami termicznymi, systemem kontroli temperatury PID i specjalnie opracowanymi deflektorami — urządzenie dostosowuje liczbę włączonych elementów grzewczych i moc każdego z nich, gwarantując perfekcyjne wypieczenie wybranej pizzy.

Piec do pizzy SAGE Pizzaiolo SPZ820 2100W srednica 30 cm System „Element Iq™” konstrukcja komory z wbudowanymi czujnikami termicznymi systemem kontroli temperatury PID

Ciepło przewodzenia

Niezależnie sterowany, ruchomy blat opracowano tak, by znajdował się bezpośrednio nad czułymi grzałkami ze stopu Incoloy. Kamień do pieczenia z naturalnego kordierytu rozgrzewa się szybko i równomiernie oraz utrzymuje właściwą temperaturę podczas pieczenia, gwarantując w ten sposób, że spód pizzy zostanie wypieczony w stylu charakterystycznym dla pieca opalanego drewnem.

Piec do pizzy SAGE Pizzaiolo SPZ820 2100W srednica 30 cm ruchomy blat Incoloy rozgrzewa się szybko i rownomiernie

Ciepło promieniowania

Intensywne ciepło promieniowania jest równomiernie wytwarzane przez objęte zgłoszeniem patentowym grzałki opracowane przez Sage, dzięki czemu nie musisz już obracać przygotowywanego jedzenia. Wzmacniające grzanie zwierciadła paraboliczne maksymalizują efektywność grzałek górnych poprzez odbijanie ciepła celem stworzenia chrupiącej skórki na pizzy. Konstrukcja, w której blat jest zintegrowany z drzwiczkami, sprawia, że pizza znajduje się bliżej grzałek, co ułatwia jej włożenie i wyjęcie.

Piec do pizzy SAGE Pizzaiolo SPZ820 2100W srednica 30 cm Cieplo promieniowania blat jest zintegrowany z drzwiczkami

Ciepło konwekcyjne

Zoptymalizowany system deflektorów opracowano tak, aby chronił delikatne dodatki na pizzy z pieca i neapolitańskiej przed intensywnym grzaniem i jednocześnie odbijał ciepło promieniowania w kierunku ciasta, co pozwala uzyskać lamparcie cętki.

Piec do pizzy SAGE Pizzaiolo SPZ820 2100W srednica 30 cm Cieplo konwekcyjne system deflektorow

Ulubione rodzaje pizzy

Piec SAGE Pizzaiolo SPZ820 oferuje szeroką gamę programów pieczenia pozwalających przyrządzić oryginalną pizzę z pieca, kultową pizzę nowojorską, grubą i pyszną pizzę z patelni, cienką i chrupiącą pizzę jak z restauracji, a nawet pizzę mrożoną. Zrób wrażenie na rodzinie i znajomych — przygotuj prawdziwą domową pizzę z kart z przepisami opracowanymi przez Sage, które są idealnym dodatkiem do pieca Pizzaiolo.

Piec do pizzy SAGE Pizzaiolo SPZ820 2100W srednica 30 cmrodzaje pizzy

Dostosowywanie parametrów

Możesz w pełni dostosować działanie piekarnika. Tryb ręczny umożliwia indywidualną kontrolę temperatury na dole i na górze piekarnika, a także niezależne sterowanie grzałkami urządzenia. Wybierz idealne ustawienie grzania: funkcję Crust Only, aby Twoja pizza neapolitańska miała lamparcie cętki albo Even Heat, czyli opcję odpowiednią do tych rodzajów pizzy, które wymagają równomiernego zrumienienia dodatków, sera i ciasta.

Piec do pizzy SAGE Pizzaiolo SPZ820 2100W srednica 30 cm Dostosowywanie parametrow Tryb reczny funkcja Crust Only

Izolacja termiczna i bezpieczeństwo

Przednie okienko z podwójną szybą ze szkła odpornego na działanie wysokich temperatur w połączeniu z wykonaną z wielu materiałów izolacją otaczającą komorę grzejną zapewniają, że ekstremalnie wysokie temperatury panują tylko wewnątrz komory, a powierzchnie zewnętrzne są tak chłodne, jak to tylko możliwe.

Piec do pizzy SAGE Pizzaiolo SPZ820 2100W srednica 30 cm Izolacja termiczna bezpieczne uzytkowanie

Zawartość zestawu

- Piec do pizzy SAGE Pizzaiolo SPZ820 2100W średnica 30 cm,

- Patelnia,

- Łopatka,

- Panel informacyjny z magnesem,

- Instrukcja obsługi w języku polskim,

- Karta gwarancyjna.


Dane techniczne

Dane podstawowe

Moc [W]: 2100
Czas nagrzewania [min]: 2
Maksymalna temperatura [st. C]: 400
Wykonanie: Stal nierdzewna
Ognioodporny kamień: Tak
Funkcje dodatkowe: Minutnik, Płyta do pieczenia, Regulacja temperatury
Wyposażenie: Łopatka, Panel informacyjny z magnesem, Patelnia

Opinie

1 opinia 1 użytkownik poleca ten produkt
Ogólna
5 /5

Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze, dodaj swoją opinię

Opinie zamieszczone na mediexpert.pl mogą lub mogły brać udział w promocjach i konkursach z nagrodami, w tym w konkursie „7x1000 zł” Zobacz szczegóły

5/5
Potwierdzony zakup
Nik 14 października 2024
Potwierdzony zakup
Jak z dobrej pizzeri
Piec użyty do zrobienia dopiero około 6 pizz. Wyszły rewelacyjnie w 3 minuty. Jak z najlepszych pizzerii. Jakość pieca - wydaje się być bardzo dobra. Ładnie wygląda. Polecam w 100%. Mój przepis na szybką pizzę neapolitańską: 500 gr mąki 325 wody paczka drożdży suchych 7 gr 2 łyżeczki soli Mikser planetarny na małe obroty na około 10 minut. Ciasto będzie lekko klejące. Do wyrośnięcia na 30 minut. Potem ciasto dzielimy na 2- 3 części i robimy kulki (dla ułatwienia można dłonie posmarować oliwą). te kulki zostawiamy na ok 30 minut. Potem już tylko uformować w pizzę nałożyć sos itd.... do piekarnika na 3 min (w zwykłym piekarniku na maksymalnych ustawieniach to trwało ok 15 minut a efekt i tak bez porównania).
Czy ta opinia była pomocna?

Instrukcje

Instrukcja obsługi Piec do pizzy SAGE Pizzaiolo SPZ820 2100W średnica 30 cm