- Strona główna ›
- AGD małe ›
- Do kuchni ›
- Pozostały drobny sprzęt do kuchni ›
- Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy białej BROWIN 310005
Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy białej BROWIN 310005
Mieszanka ziół i przypraw | |
Papier | |
Do kiełbasy | |
Brązowy |
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.
Opis produktu
Marzysz o przygotowaniu wyjątkowej, aromatycznej kiełbasy w domowym zaciszu? Dzięki mieszance ziół i przypraw BROWIN 310005 spełnisz swoje kulinarne marzenia w łatwy sposób. Nasza mieszanka to klucz do stworzenia kiełbasy, która zachwyci nie tylko smakiem, ale i aromatem.
- Doskonały smak, nowe opakowanie - teraz Twoją ulubioną mieszankę ziół i przypraw zapakowaliśmy w papierowy, barierowy doypack ze struną, abyś mógł cieszyć się trwałym aromatem mieszanki przez długi czas.
- Tradycyjna - idealna mieszanka ziół i przypraw do białej kiełbasy sprawdzi się do przygotowania tradycyjnych wyrobów nie tylko na święta, ale i na co dzień!
- Starannie dobrane składniki - majeranek, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kolendra - to gwarancja sukcesu: fantastycznego aromatu i niezapomnianego smaku!
- Wydajne opakowanie - jedna saszetka o gramaturze 20 g wystarcza na przygotowanie 4 kg kiełbasy! Bez problemu przygotujesz więc wyrób na święta lub spotkanie przy grillu w większym gronie przyjaciół!
Sposób użycia:
Składniki na 4 kg białej kiełbasy:
- 2 kg łopatki
- 1 kg karczku
- 0,5 kg wołowiny
- 0,5 kg boczku lub podgardla
- 200 ml zimnej wody
- 4-5 ząbków czosnku
- 64 g soli
- 1 op. mieszanki ziół i przypraw DO KIEŁBASY BIAŁEJ
- jelita wieprzowe (⌀28/30 ok. 7 m)
Przepis:
Mięso pokrój na kawałki, oddziel części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o oczkach 2-4 mm, a chude przez sito o oczkach 8-12 mm. Wołowinę zmiel osobno na najdrobniejszych oczkach i wyrób ze 100 ml zimnej wody, tak aby wydzielił się biały kleik, który zwiąże całą mięsną masę. Połącz ze sobą zmielone mięsa, dodaj sól oraz mieszankę ziół i przypraw, wyrób mięso z resztą zimnej wody. Wszystkie składniki muszą się idealnie ze sobą połączyć, masa powinna mieć konsystencję spójną i kleistą. Przy użyciu nadziewarki, napełnij jelita masą mięsną. Tak przygotowaną surową kiełbasę, parz w wodzie o temperaturze 75-80°C przez 20-25 min.
Składniki: majeranek 57%, przyprawy 43% (pieprz czarny 28%, gałka muszkatołowa, czosnek). Produkt może zawierać nasiona sezamu, seler, gorczycę, gluten, dwutlenek siarki, orzeszki ziemne i soję.
Masa netto: 20 g
Uwaga!
Bez dodatku soli i cukru.
Przechowywać w suchym, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.
Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty alergenne: gorczyca, seler, soja, sezam, gluten, orzechy.
Wymiary opakowania:
- długość 11 cm
- szerokość 1 cm
- wysokość 18 cm
Dane techniczne
Kolor: | Brązowy |
---|---|
Rodzaj: | Mieszanka ziół i przypraw |
Liczba sztuk w opakowaniu: | 1 |
Materiał: | Papier |
Przeznaczenie: | Do kiełbasy |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Dokumenty do pobrania
Producent
Nie znalazłeś produktu dla siebie?
Opinie
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.
Zakup dla pełnoletnich
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.
Dokładamy wszelkich starań, aby produkty dotarły do Ciebie jak najszybciej.