NOWOŚĆ

Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy białej BROWIN 310005

Kod: e1882656
Rodzaj: Mieszanka ziół i przypraw
Materiał: Papier
Przeznaczenie: Do kiełbasy
Kolor: Brązowy
Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy białej BROWIN 310005
Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy białej BROWIN 310005

9 79


Opis produktu

Marzysz o przygotowaniu wyjątkowej, aromatycznej kiełbasy w domowym zaciszu? Dzięki mieszance ziół i przypraw BROWIN 310005 spełnisz swoje kulinarne marzenia w łatwy sposób. Nasza mieszanka to klucz do stworzenia kiełbasy, która zachwyci nie tylko smakiem, ale i aromatem.

 

  • Doskonały smak, nowe opakowanie - teraz Twoją ulubioną mieszankę ziół i przypraw zapakowaliśmy w papierowy, barierowy doypack ze struną, abyś mógł cieszyć się trwałym aromatem mieszanki przez długi czas.
  • Tradycyjna - idealna mieszanka ziół i przypraw do białej kiełbasy sprawdzi się do przygotowania tradycyjnych wyrobów nie tylko na święta, ale i na co dzień!
  • Starannie dobrane składniki - majeranek, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kolendra - to gwarancja sukcesu: fantastycznego aromatu i niezapomnianego smaku!
  • Wydajne opakowanie - jedna saszetka o gramaturze 20 g wystarcza na przygotowanie 4 kg kiełbasy! Bez problemu przygotujesz więc wyrób na święta lub spotkanie przy grillu w większym gronie przyjaciół!

 

Sposób użycia:

Składniki na 4 kg białej kiełbasy: 

  • 2 kg łopatki
  • 1 kg karczku
  • 0,5 kg wołowiny
  • 0,5 kg boczku lub podgardla
  • 200 ml zimnej wody
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 64 g soli
  • 1 op. mieszanki ziół i przypraw DO KIEŁBASY BIAŁEJ
  • jelita wieprzowe (⌀28/30 ok. 7 m)

 

Przepis:

Mięso pokrój na kawałki, oddziel części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o oczkach 2-4 mm, a chude przez sito o oczkach 8-12 mm. Wołowinę zmiel osobno na najdrobniejszych oczkach i wyrób ze 100 ml zimnej wody, tak aby wydzielił się biały kleik, który zwiąże całą mięsną masę. Połącz ze sobą zmielone mięsa, dodaj sól oraz mieszankę ziół i przypraw, wyrób mięso z resztą zimnej wody. Wszystkie składniki muszą się idealnie ze sobą połączyć, masa powinna mieć konsystencję spójną i kleistą. Przy użyciu nadziewarki, napełnij jelita masą mięsną. Tak przygotowaną surową kiełbasę, parz w wodzie o temperaturze 75-80°C przez 20-25 min.

 

Składniki: majeranek 57%, przyprawy 43% (pieprz czarny 28%, gałka muszkatołowa, czosnek). Produkt może zawierać nasiona sezamu, seler, gorczycę, gluten, dwutlenek siarki, orzeszki ziemne i soję.

 

Masa netto: 20 g

 

Uwaga!

Bez dodatku soli i cukru.

Przechowywać w suchym, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.

Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty alergenne: gorczyca, seler, soja, sezam, gluten, orzechy.

 

Wymiary opakowania:

  • długość 11 cm
  • szerokość 1 cm
  • wysokość 18 cm

Dane techniczne

Parametry

Kolor: Brązowy
Rodzaj: Mieszanka ziół i przypraw
Liczba sztuk w opakowaniu: 1
Materiał: Papier
Przeznaczenie: Do kiełbasy
Gwarancja: 24 miesiące

Dokumenty do pobrania

  • Informacje o bezpieczeństwie:
  • Producent

  • Nazwa producenta/importera: BROWIN
  • Opinie

    Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu

    Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy białej BROWIN 310005
    Mieszanka ziół i przypraw do kiełbasy białej BROWIN 310005

    9 79