Kuchnia wolnostojąca marki Electrolux, w klasie energetycznej A+, z elektrycznym piekarnikiem oraz z płytą ceramiczną. Model ten ma szerokość 50 cm, szufladę na naczynia oraz wewnątrz komory pieczenia pokryte emalią łatwoczyszczącą. Kuchnia posiada 6 funkcji pieczenia, w tym między innymi pieczenia z wykorzystaniem górnej i dolnej grzałki, jest to tradycyjny sposób nagrzewu pozwalający na pieczenie według większości przepisów kulinarnych. Opcja rozmrażania pozwala błyskawicznie rozmrozić dania i produkty. Pracuje wówczas tylko wentylator (bez ogrzewania), który łagodnie rozmraża delikatne artykuły spożywcze. Funkcja grilla elektrycznego przeznaczona jest do przyrządzania na ruszcie np. steków, kiełbasek czy szaszłyków. Umieszczona w górnej części piekarnika grzałka umożliwia opiekanie. Zwiększenie chrupkości potraw można uzyskać podczas opiekania przy lekko uchylonych drzwiach. Ogrzewanie dolne nadaje się zwłaszcza do podpiekania bądź dopiekania spodów ciast. Można go również wykorzystać do odgrzewania wilgotnych ciast (z masą na górze) lub od pizzy.
Rodzaj piekarnika: | Elektryczny |
---|---|
Rodzaj płyty grzewczej: | Ceramiczna |
Kolor frontu piekarnika: | Stalowy |
Szerokość [cm]: | 50 |
Typ prowadnic: | Drabinkowe |
Program samooczyszczania: | Nie |
Funkcje: | Termoobieg, Grill (opiekacz) |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.