2 699 00 zł
Ekspres KRUPS EA82FD10
|
|||
2 filiżanki cappuccino za jednym dotknięciem! Ekspres w szybkim czasie przygotuje dla ciebie dwie filiżanki kawy mlecznej o nieskazitelnym smaku i intensywnym aromacie, dzięki czemu będziesz mógł więcej czasu spędzić ze swoimi przyjaciółmi. |
![]() |
||
![]() |
10 automatycznych programów dla większego wyboru napojów kawowych. Funkcja pozwala na szybkie przygotowanie np. dwóch filiżanek cappuccino, caffe latte, espresso czy ristretto, jak również dopio, americano albo spienione mleko lub gorąca woda. |
||
Kolorowy wyświetlacz TFT z dotykowym ekranem. Kolorowy wyświetlacz z dotykowym panelem oraz polskim menu zapewnia w pełni intuicyjną obsługę ekspresu, co przekłada się na wysoki komfort jego użytkowania. |
![]() |
||
![]() |
Indywidualne dopasowanie parametrów kawy. Możliwość indywidualnych ustawień mocy kawy, jej wielkości oraz temperatury wody zapewnia uzyskanie dokładnie takiej kawy, na jaką mamy ochotę. |
||
Idealna temperatura kawy od pierwszej filiżanki. Opatentowany, kompaktowy Thermoblock zintegrowany z systemem grzewczym zapewnia perfekcyjną temperaturę napoju kawowego. |
Funkcja "Ulubione" pozwala na stworzenie własnego menu Przygotowanie ulubionej kawy jest możliwe za pomocą tylko jednego przycisku. |
||
Sprawdź, dlaczego aromat i smak kawy w ekspresach KRUPS jest tak intensywny! Ubijanie kawy, przez profesjonalistów nazywane tampingiem, to klucz do uzyskania idealnego, esencjonalnego espresso. Świeżo zmielone ziarna, poddane odpowiedniemu tampingowi, zwalniają przepływ wody w ekspresie i pozwalają kawie doskonale się wyparzyć. Dokładnie tak dzieje się w ekspresach KRUPS, które ubijają kawę z siłą nacisku aż do 30 kg! Dzięki tak mocnemu tampingowi nasza mała czarna ma wszystko, co najlepsze, czyli niezwykle intensywny smak i aromat. A wszystko za sprawą zaawansowanej technologii oraz hydraulicznego podnośnika, którymi zastąpiliśmy mechaniczne rozwiązania występujące w innych, automatycznych ekspresach. O właściwie przeprowadzonym tampingu świadczy zarówno doskonały smak i aromat naszego espresso, jak i kształt kawy wybijanej z kolby w postaci równych, zbitych krążków, czyli tzw. coffee cakes (ciasteczek kawy). „W procesie parzenia kawy bardzo ważny jest moment ubicia. Istotne jest, aby równo i dość mocno ubić ciastko kawowe. Bariści ubijają kawę z siłą nacisku od 13 do 15 kg. Mocniejsze ubicie pozwala wydobyć większą intensywność kawowego aromatu. Dodatkowo, dobrze ubite kawowe ciastko stawia większy opór wodzie, na skutek czego kawa ma z nią dłuższy kontakt i lepiej się wyparza. Na równomierne wyparzenie korzystnie wpływa jednakowa wysokość ciasteczka z każdej strony. Najlepiej to zaobserwować, kiedy ciastko jest suche. Jest to dowodem na to, że wyparzyliśmy kawę bardzo efektywnie, a nasze espresso jest idealne, tj. bardziej esencjonalne, z ciemniejszą cremą oraz o intensywniejszym smaku.„ Agnieszka Rojewska Mistrzyni Polski Barista 2016 |
![]() |
||
Typ ekspresu: | Automatyczny |
---|---|
Ciśnienie [bar]: | 15 |
Moc [W]: | 1450 |
Rodzaj kawy: | Ziarnista |
Spienianie mleka: | Tak |
Funkcje: | Regulacja mocy kawy, Wbudowany młynek, Spienianie mleka, Filtr |
Masz ten produkt? Pomóż innym w wyborze, dodaj swoją opinię.
Opinie zamieszczone na mediexpert.pl mogą brać udział w promocjach i konkursach z nagrodami, w tym w konkursie „7x1000 zł” Zobacz szczegóły
Produkt jeszcze nie posiada opinii potwierdzonych zakupem.
Prezentowana opinia jest potwierdzona dowodem zakupu.
Dzięki temu możesz być pewien, że autor recenzji zakupił produkt w Media Expert i zna ten model.
Prezentowana opinia jest potwierdzona dowodem zakupu.
Dzięki temu możesz być pewien, że autor recenzji zakupił produkt w Media Expert i zna ten model.