Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
Bądź na plus
Oszczędzaj na zakupach
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa od 99 zł
Odbiór za 1h
Odbiór za godzinę
Dostawa jutro
Dostawa jutro
Raty 0%
Raty 0% i leasing
Znajdź sklep
Aplikacja mobilna
Pomoc i kontakt
Kontakt
Status zamówienia
Status reklamacji
Reklamacje
Zwroty
Centrum Informacyjne
Zgłoś błąd
Infolinia
756 756 756
Infolinia: 756 756 756
pon.-pt.
08:00-20:00
sob.-niedz.
10:00-18:00
Menu
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Media Expert | Sklep internetowy RTV, AGD, komputery
Zaloguj się
Zamówienia
Paragony i faktury
Tutaj dodasz dowód zakupu
Moje dane
Kupony rabatowe
Porównania
Opinie
Reklamacje
Zwroty
Zaloguj się
Załóż konto
Schowek
Koszyk
Produkty
Promocje
Outlet
Oferta dla Ciebie
Status zamówienia
Bądź na
Bądź na plus
Oszczędzaj na zakupach
Strona główna
›
Instrukcje obsługi
›
Instrukcje LIEBHERR
›
Instrukcja Lodówka LIEBHERR KE230 114cm Biała
Znaleziono w kategoriach:
Lodówki
(161)
Wróć
Instrukcja obsługi Lodówka LIEBHERR KE230 114cm Biała
Wróć
Pobierz
Drukuj
Udostępnij
Wyświetl w osobnym oknie
Instruk
cja obsługi
Chłodziarka
20240228
7086301 - 00
K.. 23
..
Zawartość
1
Prezen
tacja urządzenia.........................................
2
1.1
Przegląd urządzenia i wyposażenia..........................
2
1.2
Zakres zast
osowania urządzenia..............................
2
1.3
Zgodność.......................................................................
3
1.4
Substancje SVHC zgodnie z r
ozporządzeniem
REACH............................................................................
3
1.
5
Baza danych produktów EPREL.................................
3
1.6
Wymiary do zabudowy................................................
3
1.7
Osz
czędzanie energii...................................................
3
2
Ogólne zasady bezpieczeństwa............................
4
3
Elementy obsługi i wskaźniki...............................
5
3
.1
Elementy obsługi i ster
owania..................................
5
4
Uruchomienie........................................................
5
4.1
T
ransportowanie urządz
enia......................................
5
4.2
Ustawianie urządzenia................................................
5
4.3
Zmiana kierunku otwier
ania drzwi............................
7
4.4
Zabudowa w ciągu szaf
ek kuchennych...................
8
4.
5
Utylizacja opakowania................................................
8
4.6
Podłączanie urządzenia..............................................
8
4.7
Włączanie urządzenia.................................................
9
5
Obsługa.................................................................
9
5
.1
Chłodzenie żywności...................................................
9
5
.2
Ustawianie temper
atury.............................................
9
5
.3
Półki...............................................................................
9
5
.4
Półka wdrzwiach.........................................................
9
6
K
onserwacja..........................................................
9
6.1
Rozmr
ażanie..................................................................
9
6.2
Czyszczenie urządzenia..............................................
9
6.3
Wymiana oświetlenia wewnętrznego.......................
10
6.4
Serwis............................................................................
10
6.
5
Klasa efektywności energetycznej oświe
tlenia......
11
7
Us
terki...................................................................
11
8
Wyłączanie urządzenia.........................................
12
8.1
Wyłączanie urządzenia...............................................
12
8.2
Wyłączenie urządzenia...............................................
12
9
Utylizacja...............................................................
12
9
.1
Przygo
towanie urządzenia do utylizacji...................
12
9
.2
Utylizacja urządzenia w sposób przyjazny dla
środowiska....................................................................
13
Producent ciągle pr
acuje nad ulepszaniem wszystkich
typów i modeli urządzeń. Dlatego prosim
y o zrozumienie,
iż jesteśmy zmuszeni zas
trzec sobie prawo wpr
owadzenia
zmian kształtu, wyposażenia i r
ozwiązań techniczny
ch.
W celu zapoznania się ze wszystkimi zale
tami nowego urzą‐
dzenia zalecamy uważne przeczytanie wsk
azówek zawar
‐
tych w niniejsz
ej instruk
cji.
Instruk
cja została opracow
ana dla kilku modeli urządzeń.
Mogą zatem występować pewne r
óżnice pomiędzy opisem
i urządzeniem. F
ragmenty dotyczące tylk
o określonych urzą‐
dzeń są zaznaczone gwiazdk
ą (*
).
Instruk
cje robocze są wyr
óżnione symbolem
, a wyniki
działań symbolem
.
1
Pre
zentacja urządz
enia
1.1
Przegląd urządzenia i wyposaż
enia
Wsk
azówka
u
Produkty spożywcz
e podzielić zgodnie
z
ilustr
acją.
W
ten
sposób urządzenie pracuje ener
gooszczędnie.
u
Półki, szuflady lub kosz
e
w
stanie dostawy są r
ozmie‐
szczone tak, by uzysk
ać optymalną ef
ektywność energe‐
tyczną.
Fig.
1
(1)
Obudowa termostatu,
oświetlenie wewnątrz
(7)
Szuflady na warzywa
(2)
Półka, przemiesz
czalna
(8)
Najzimniejsza stref
a
(3)
Pojemnik na jajka
(9)
Otwór odpływowy
(4)
Ruszt na butelki*
(10)
T
abliczka znamionowa
(5)
Półka w
drzwiach,
przemieszczalna
(11)
Nóżki, r
olki transportowe
z tyłu
(6)
Półka w
drzwiach na
wysokie butelki
1.2
Zakres zas
tosowania urządz
enia
Użytk
owanie zgodne z prz
eznaczeniem
Urządzenie jest prz
eznaczone wyłącznie do
chłodzenia pr
oduktów spożywczych
w
śr
odo‐
wisku domowym lub podobnym. Zalicza się
do tego np. użytk
owanie
-
w
prywatnych kuchniach, pensjonatach z
e
śniadaniem,
-
przez gości
w
dworkach, ho
telach, mote‐
lach oraz inny
ch miejscach noclegowych,
-
przy cateringach oraz podobn
ych usługach
w handlu hurtowym.
Urządzenie nie nadaje się do zamr
ażania
produktów spo
żywczych.
Urządzenie nie jest prz
eznaczone do st
oso‐
wania w formie urządz
enia do zabudowy
.
Każde inne zast
osowanie jest niedopusz
‐
czalne.
Pre
zentacja urządz
enia
2
* zależne od modelu i wyposażenia
Przewidziane użytk
owanie niezgodne
z
prze‐
znaczeniem
Stanowczo zabr
ania się:
-
Przechowywania i chłodzenia lek
ów
,
plazmy krwi, prepar
atów laboratoryjny
ch
oraz inny
ch materiałów i produktów
wymienianych w dyr
ektywie dotyczącej
produktów medy
cznych 2007
/
4
7
/WE
-
Stosowania na obszar
ach zagro
żonych
wybuchem
Użytkow
anie urządzenia niezgodne z prz
ezna‐
czeniem może dopr
owadzić do uszkodzenia
lub zepsucia przechowywan
ych towar
ów
.
Klasy klimatyczne
Zależnie od klasy klimatycznej urządz
enie jest
przeznaczone do pr
acy
w obrębie wsk
azanych
granic temper
atury otoczenia. Klasa klima‐
tyczna obowiązująca dla danego urządzenia
podana jest na tabliczce znamionowej.
Wsk
azówka
u
Aby zagwar
antować pr
awidłową pracę,
przestrz
egać podanych temper
atur
otoczenia.
Klasa klima‐
tyczna
T
emperatura o
toczenia
SN
10°C do 32°C
N
16°C do 32°C
ST
16°C do 38°C
T
16°C do 43°C
SN-ST
10°C do 38°C
SN-
T
10°C do 43°C
1.3
Z
godność
Szczelność obiegu czynnika chłodnicz
ego została poddana
kontr
oli. Urządzenie jest zgodne
z
odpowiednimi przepisami
bezpieczeństwa i odpowiednimi dyr
ektywami.
Na rynek UE:
Urządzenie jest zgodne
z
dyr
ektywą
2014/53/EU
.
Na rynek GB:
Urządzenie jest zgodne
z
Radio E
quipment
Regulations 2017 SI 2017 No. 1206.
Pełny teks
t deklaracji zgodności UE jes
t dostępny pod
następującym adr
esem: www
.Liebherr
.com
1.4
Substancje SVHC z
godnie z ro
zpo‐
rządzeniem REACH
W poniższym linku można sprawdzić, czy urzą‐
dzenia zawiera subs
tancje SVHC zgodnie z r
ozporzą‐
dzeniem REACH:
home.liebherr
.com/
de/
deu/
de/liebherr
-
erleben/
nachhaltigk
eit/
umwelt/
scip/
scip.html
1.5
Baza dan
ych pr
oduktów EPREL
Od 1 marca 2021 inf
ormacje odnośnie etykietow
ania ener
‐
getycznego or
az wymagań dotyczących ek
oprojektu można
znaleźć
w
europejskiej bazie dan
ych produkt
ów (EPREL).
Baza danych pr
oduktów jest dostępna pod adr
esem https:/
/
eprel.ec.
europa.eu/
. Po wejściu na s
tronę wyświe
tli się pole‐
cenie wpisania identyfikator
a modelu. Identyfikator modelu
jest podany na tabliczce znamionowej.
1.6
Wymiary do zabudowy
Fig.
2
Model
a
c
c'
d
e
e'
g
h
K.. 23
..
550
560
592
1131
x
630
x
660
x
615
x
1140
x
W
przypadku urządzeń
z
dołączonymi elementami dy
stan‐
sowymi wymiary zwiększają się
o
35 mm
(patrz
4.2 Usta‐
wianie urządzenia) .
1.7
Osz
czędzanie energii
-
Należy zawsze dbać o dobrą wen
tylację. Nie zakrywać
otworów wen
tylacyjnych wzgl. kr
atek wentylacyjnych.
-
Nie należy ustawiać urządzenia w miejscach nar
ażonych
na bezpośrednie działanie pr
omieni słonecznych ani obok
kuchenki, grzejnika itp.
-
Zużycie ener
gii jest zależne od warunk
ów
w miejscu usta‐
wienia np. od temperatury o
toczenia
(patrz
1.2 Zakres
zastosowania urządzenia) .
W
przypadku podwyższ
onej
temperatury o
toczenia zużycie ener
gii może by
ć większe.
-
Otwierać urządzenie na mo
żliwie jak najkrótszy czas.
-
Im ustawiona będzie niższa temper
atura, tym zużycie
energii będzie wyższe.
-
Artykuły spożywcze przechowywać posort
owane:
home.liebherr
.com/food
.
-
Wszys
tkie produkty spożywcze prz
echowywać dobrze
zapakowane lub pod przykry
ciem. Pozwoli to uniknąć
powstania szronu.
-
Artykuły spożywcze wyciągnąć na jak najkr
ótszy czas, by
zbytnio się nie nagrzały
.
-
Wk
ładanie ciepłych potraw: odczekać aż os
tygną do
temperatury pok
ojowej.
Osady kurzu zwiększają zużycie ener
gii:
-
Agregat chłodziarki wr
az z wymienni‐
kiem ciepła - metalowa kratk
a z tyłu
urządzenia - należy odkurzać raz
w r
oku.
Pre
zentacja urządz
enia
* zależne od modelu i wyposażenia
3
2
Ogólne zasady bezpieczeńs
twa
Niniejszą instruk
cję obsługi należy starannie
przechowywać, aby zawsz
e mieć do niej
dostęp.
W przypadku przekazania urządz
enia należy
również prz
ekazać instruk
cję obsługi następ‐
nemu użytkownik
owi.
W celu prawidłowego i bezpiecznego
użytkow
ania urządzenia należy zapoznać
się z niniejszą instruk
cją obsługi przed
ro
zpoczęciem eksploatacji. Stosow
ać się
stale do zawartych w niej ins
truk
cji, wska‐
zówek bezpieczeńs
twa i wskaz
ówek ostrze‐
gawczych. Są one isto
tne, aby prawidłowo
i bezpiecznie zainstalować i ek
sploatować
urządzenie.
Zagro
żenia dla użytk
ownika:
-
Urządzenie to mo
że być używ
ane przez
dzieci oraz prz
ez osoby
z
ogr
aniczonymi
zdolnościami fizycznymi, sensory
cznymi
i
mentalnymi lub prze
z osoby posiadające
niedostateczne doświadczenie or
az wiedzę,
gdy znajdują się one pod nadzor
em lub
jeśli zostały poin
formowane
o
bezpieczn
ym
stosowaniu urządz
enia oraz
o
mo
żliwych
zagro
żeniach. Dzieci nie mogą się bawić
urządzeniem. Czyszcz
enie
i
k
onserwacja
nie może by
ć przeprowadzane przez dzieci
nie będące pod nadzor
em. Dzieci
w
wieku
3-8 lat mogą umieszczać pr
odukty
w
urzą‐
dzeniu or
az je
z
niego wyjmować. Dzieci
w
wieku poniżej 3 lat nie mogą przebyw
ać
w pobliżu urządzenia, jeżeli nie są w sposób
nieprzerwany nadz
orowane.
-
Gniazdk
o sieciowe musi być zawsz
e łatwo
dostępne, aby w s
ytuacji awaryjnej możliwe
było jak najszybsze odłącz
enie urządzenia
od zasilania elektrycznego. Musi się znaj‐
dować poza obszar
em tylnej ściany urzą‐
dzenia.
-
Podczas odłączania urządzenia od sieci,
zawsze chwytać za wtyczk
ę. Nie ciągnąć
kabla.
-
W
razie us
terek wy
ciągnąć wtyk
z
gniazda
sieciowego bądź wyłączyć bezpiecznik.
-
Nie uszkodzić prz
ewodu zasilającego. Nie
eksploatować urządz
enia
z
uszk
odzonym
przewodem zasilającym.
-
Naprawy
, ingerencje w urządzenie or
az
wymianę przewodu zasilającego należy
powierzać wyłącznie placówce serwi‐
sowej lub odpowiednio wykwalifik
owanemu
personelowi.
-
Montować, podłączać
i
utyliz
ować urzą‐
dzenie zgodnie z
e wskazówk
ami zawartymi
w ins
truk
cji.
Zagro
żenie pożar
owe:
-
Zawarty
w
urządzeniu czynnik chłodniczy
(dane na tabliczce znamionowej) jest przy
‐
jazny dla środowisk
a, ale łatwopalny
.
Wypływający czynnik chłodniczy może ulec
zapłonowi.
•
Nie wolno dopuścić do uszkodz
enia prze‐
wodów obiegu czynnika chłodniczego
.
•
W
ewnątrz urządzenia nie wolno manipu‐
lować źródłami zapłonu.
•
W
ewnątrz urządzenia nie wolno używać
żadnych urządzeń elektry
cznych (np.
myjek parowy
, grzejnik
ów
, lodziarek itp).
•
Jeżeli wydos
taje się czynnik chłodniczy:
Usunąć ogień lub źródła zapłonu, znajdu‐
jące się w pobliżu miejsca nieszczelności.
Dobrze przewie
trzyć pomieszczenie.
Powiadomić serwis techniczny
.
-
W urządzeniu nie wolno przechowywać
żadnych materiałów wybuchowy
ch ani
puszek zawier
ających aer
ozole z palnymi
propelen
tami, takimi jak butan, propan,
pentan itp. T
akie puszki z aer
ozolami można
ro
zpoznać na podstawie nadruk
owanego
opisu zawartości lub symbolu płomienia na
puszce. Ewen
tualnie ulatniające się gazy
mogłyby zapalić się w zetknięciu z cz
ęś‐
ciami elektrycznymi.
-
Palące się świece, lampy i inne przedmio
ty
z otwartym płomieniem trzymać z dala od
urządzenia, aby go nie podpalić.
-
Butelki
z
napojami alk
oholowymi lub inne
pojemniki
z
alkoholem nale
ży przecho‐
wywać wyłącznie szcz
elnie zamknięte.
Ewentualnie wypływający alk
ohol mógłby
zapalić się w zetknięciu z cz
ęściami elek
‐
trycznymi.
Niebezpieczeństw
o spadnięcia lub wywró‐
cenia:
-
Cokołu, szuflad, drzwi it
d. nie wolno
używać jak
o podnóżk
ów
, nie wolno
stosować ich jak
o podparcia. Dotyczy t
o
zwłaszcza dzieci.
Niebezpieczeństw
o zatrucia żywnością:
-
Nie spożywać żywności z przekr
oczoną
datą przydatności do spoży
cia.
Ogólne zasady bezpieczeńs
twa
4
* zależne od modelu i wyposaż
enia
Niebezpieczeństw
o odmroż
eń, utraty czucia
lub bólu:
-
Unikać długo
trwałego k
ontaktu sk
óry
z zimnymi powierzchniami lub z chło‐
dziarko-
zamrażark
ą albo przedsięwziąć
odpowiednie środki os
tro
żności, np. użyć
ręk
awic.
Niebezpieczeństw
o zranienia osób
i uszk
odzenia urządzenia:
-
Gorąca par
a może spowodować obrażenia.
Do ro
zmrażania nie wolno używać urządz
eń
elektryczny
ch do ogrzewania, urządzeń do
czyszczenia par
ą pod ciśnieniem, otwar
‐
tego ognia ani spray
ów rozmrażający
ch.
-
Nie używać ostrych prz
edmiotów do
usuwania lodu.
Ryzyk
o zgniecenia:
-
Nie sięgać do zawiasu podczas otwier
ania
i
zamykania drzwi. Mo
że dojść do zakle‐
szczenia się palców
.
Symbole na urządzeniu:
Symbol ten może się znajdować na spr
ę‐
żarce. Odnosi się do oleju umieszcz
onego
w
sprężar
ce
i
wskazuje na następujące
niebezpieczeństwo: Moż
e być śmiertelny
w
przypadku połknięcia
i
przedostania
się do dróg oddechowych. W
skazówka
ta jest isto
tna jedynie
w
przypadku recy‐
klingu. Brak niebezpieczeńs
twa
w
trak
cie
normalnej eksploatacji.
Symbol ten znajduje się na sprężar
ce
i
wskazuje na zagro
żenie związane
z
substancjami palnymi. Nie usuwać
naklejki.
T
aka lub podobna naklejka może znaj‐
dować się
z
tyłu urządzenia. W
skazuje
ona, że na drzwiach i/lub
w
obudowie znaj‐
dują się próżniowe panele iz
olacyjne (VIP)
lub panele perlitowe. Wsk
azówka ta jest
istotna jedynie
w
przypadku r
ecyklingu. Nie
usuwać naklejki.
Należy przestrz
egać wskaz
ówek ostrzega‐
wczych or
az innych specjalnych wsk
azówek
podanych w
innych ro
zdziałach:
NIEBEZPIE‐
CZEŃSTWO
inf
ormuje o bezpośrednio niebez
‐
piecznej sytuacji, która w r
azie
zlekceważ
enia spowoduje śmierć
lub ciężkie obrażenia ciała.
OSTRZE
‐
ŻENIE
informuje o niebezpiecznej
sytuacji, która w r
azie zlekcewa‐
żenia może spowodować śmier
ć
lub ciężkie obrażenia ciała.
OSTROŻNIE
in
formuje o niebezpiecznej
sytuacji, która w r
azie zlekcewa‐
żenia może spowodować lekkie lub
średnie obr
ażenia ciała.
UW
AGA
informuje o niebe
zpiecznej
sytuacji, która w r
azie zlekcewa‐
żenia może spowodować szk
ody
rzeczowe.
Wska‐
zówka
oznacza ogólne użyt
eczne wska‐
zówki i porady
.
3
Elementy obsługi i wsk
aźniki
3
.1
Elementy obsługi i ster
owania
Fig.
3
(1)
T
ermostat
4
Uruchomienie
4.1
T
ransport
owanie urządzenia
u
T
ransportować urządzenie w opak
owaniu.
u
T
ransportować urządzenie w po
zycji stojącej.
u
Nie transportować urządz
enia wjedną osobę.
4.2
Ustawianie urządzenia
OSTRZEŻENIE
Niebezpieczeństwo pożaru na skut
ek wilgoci!
W razie zwilżenia elemen
tów znajdujących się pod napię‐
ciem lub przewodu zasilającego może dojść do zwar
cia.
u
Urządzenie jest prze
znaczone do zastosowań w pomie‐
szczeniach zamknięty
ch. Nie należy użytkować urzą‐
dzenia na zewnątrz lub w miejscach wilgotn
ych albo
narażon
ych na kon
takt z rozpry
skami wody
.
OSTRZEŻENIE
Niebezpieczeństwo pożaru
z
powodu niepr
awidłowego
ustawienia!
Jeśli kabel sieciowy lub wtyczk
a dotyka tylnej ściany urzą‐
dzenia, wibracje urządz
enia mogą uszkodzić k
abel sieciowy
lub wtyczk
ę, powodując zwarcie.
u
Podczas ustawiania urządzenia należy upewnić się, ż
e
pod urządzeniem nie jest zakleszcz
ony żaden kabel
sieciowy
.
u
Urządzenie ustawić
w
ten sposób, b
y nie stykało się
z żadną wtyczką lub k
ablem sieciowym.
u
Nie podłączać urządzeń do gniazdek w obszarze tylnej
ściany urządzenia.
u
Listew zasilających lub r
ozdzielaczy or
az innych elektr
o‐
nicznych urządzeń (jak np. tr
ansformat
or halogenów)
nie
wolno umieszczać i eksploatować za urządz
eniami.
Elementy obsługi i wsk
aźniki
* zależne od modelu i wyposażenia
5
Pomiń
NOWOŚCI
Apple MacBook Pro 2025
iPhone 17 PRO
Iphone 17
Iphone 17 AIR
Samsung S25 FE
APPLE MacBook Pro 2025
Samsung Fold 7
Samsung Flip 7
Philips OneUp
JBL Flip 7
Pomiń
GAMING
RTX 5070
RTX 5090
RX 9070 XT
GeForce RTX 4080 Super
Funko Pop
Nintendo Switch OLED
PS5
Fotel gamingowy
Karta graficzna do gier
Procesor do gier
Pomiń
NA CZASIE
Huśtawka ogrodowa
Grill gazowy
Saturator do wody
Zbiorniki na deszczówkę
Stół ogrodowy
Buty robocze
Lampy solarne
Pawilon ogrodowy
Ławka ogrodowa
Lampy ogrodowe
Pomiń
PORADNIK MEDIA EXPERT
Ranking odkurzaczy pionowych
Ranking smartwatchy damskich
Ranking parownic do ubrań
Ranking odkurzaczy
Ranking ekspresów do kawy
Ranking pralek
Ranking lodówek
Ranking telefonów
Ranking gier planszowych
Ranking robotów sprzątających
Pomiń
POMYSŁ NA PREZENT
Kubek Stanley
Fotele i biurka Mad Dog
Back To University
Pomysł na prezent
Sprzęty fitness
LEGO
Prezent dla mężczyzny
Prezent na 40. urodziny
Prezent dla 7-latka
Prezent dla 5-latka
Pokaż więcej
Pomiń sekcję
Najnowsze poradniki
Zobacz więcej
Ranking zestawów noży kuchennych [TOP10]
Jaki ekspres do kawy do biura i kawiarni? Wszystko, co musisz wiedzieć o profesjonalnych modelach.
Co oznaczają symbole na zmywarce?
Papier toaletowy za oglądanie reklam? Nowa maszyna sanitarna już testowana w Chinach
Ranking mikrofonów do śpiewania [TOP10]
Rodzaje herbat i ich właściwości
Ranking wideorejestratorów do 200 zł [TOP10]
Ile kosztuje naładowanie telefonu?
Jaka lodówka do zabudowy do Twojej kuchni?
Ranking tabletów [TOP15]
Jaki głośnik na rower wybrać?
Ranking rozdrabniaczy do gałęzi frezowych [TOP10]
Ranking laktatorów [TOP10]
Jaki wioślarz do domu wybrać?
Ranking gier planszowych dla 9-latka [TOP10]
Sprawdź więcej poradników