Mielone mięso jest koronnym składnikiem dań, nie tylko kuchni polskiej, ale też wielu kuchni świata, np. meksykańskiej, greckiej czy gruzińskiej. Aby stale poszerzać repertuar przygotowywanych przez Ciebie potraw, wykorzystaj wiedzę i doświadczenie specjalistów marki Kenwood, którzy zaprojektowali wszechstronną maszynkę do mielenia. Ta przystawka nie tylko ułatwi Ci zmielenie wszystkich gatunków mięs, ale umożliwi też produkcję domowych wędlin i pomoże przygotować wiele dodatków, którymi urozmaicisz swoje potrawy.
Maszynka do mielenia, dzięki solidnej metalowej konstrukcji korpusu, ślimacznicy i podajnika z tacką, z łatwością mieli mięso, ryby, twarde sery, owoce i warzywa. Została wyposażona w trzy sita o średnicach otworów 3 mm, 4,5 mm i 8 mm oraz wytrzymałe, stalowe ostrza, zapewniające moc i pracę bez wysiłku. Pomoże w przygotowaniu domowych pasztetów, musów, kiełbas i farszów. Dodatkowo zawiera w zestawie dwie nasadki do robienia kiełbas, popychacz oraz nasadkę do kebbe – czyli tradycyjnego dania kuchni bliskowschodniej, nadziewanego mięsem z orzeszkami pinii.
Sitko z małymi otworami służy do mielenia na drobno składników potraw, w których ważna jest jednolita konsystencja. Drobno zmieloną rybę, kaczkę, wołowinę lub jagnięcinę można wykorzystać do różnego rodzaju przekąsek i przystawek np. pulpetów, pierożków czy nadziewanego makaronu ravioli. Miłośnikom ryb pomoże przygotować delikatną terrinę z wędzonego łososia. Wystarczy zmielić kawałki ryby i doprawić sokiem z cytryny lub kwaśną śmietaną, z dodatkiem ziół i przypraw, a po schłodzeniu podać z chrupiącą bagietką lub pełnoziarnistymi grzankami. Sitko ze średnimi otworami świetnie sprawdzi się do mielenia mięsa na burgery, pieczeń rzymską, dania meksykańskie, grecką moussakę oraz wszelkie nadzienia do krokietów, pierogów, naleśników, tortilli czy taco. Natomiast sitko z dużymi oczkami pomoże w przygotowaniu mas o wyrazistej strukturze np. do kiełbas i delikatnych pasztetów.
Maszynka do mielenia to praktyczna przystawka także do mielenia warzyw, twardego sera i orzechów, a przez sitko z dużymi otworami można przepuścić skórkę kandyzowaną, będącą aromatycznym dodatkiem do ciast, deserów i naleśników. Natomiast, zmieloną, świeżą skórkę cytrusów można dodać do kremów, wypieków i marmolady domowej roboty. Dzięki wszechstronności, funkcjonalności i wygodzie użytkowania, przystawka wyręczy Cię w wielu kulinarnych zadaniach podczas codziennego gotowania.
Przystawka AT950 jest kompatybilna z seriami robotów:
- Cooking Chef
- Titanium
- Premier
- Classic
Inne: | Mielenie mięsa |
---|---|
Kolor: | Stalowy |
Współpracuje z produktem: | Robot Chef i Major |
Załączona dokumentacja: | Instrukcja obsługi w języku polskim, Karta gwarancyjna |
Zawartość zestawu: | 3 sitka z otworami (3 mm, 4.5 mm, 8 mm) |
Gwarancja: | 24 miesiące |
Wykonanie: | Stal nierdzewna |
Nazwa: | DE' LONGHI POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ |
Ulica i numer budynku: | ul. Puławska 303 |
Kod pocztowy: | 02-785 |
Miasto: | WARSZAWA |
Adres elektroniczny: | support.delonghi.pl@delonghigroup.com |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.