Piec do pizzy marki Wilfa PO1B-G013 to optymalne rozwiązanie dla każdego, kto uwielbia robić domową włoską pizzę. Połączenie wysokiej temperatury i szerokiego otworu do obracania pizzy sprawia, że możesz zrobić pyszną pizzę w zaledwie kilka minut - we własnym ogródku. Dzięki najszybszemu na rynku podgrzewaniu piec potrzebuje tylko 12-15 minut, aby nagrzać się do idealnej temperatury 470-500 stopni. Temperaturę pieca do pizzy można regulować za pomocą regulatora gazu. Czas nagrzewania może się różnić w zależności od warunków zewnętrznych. Piec do pizzy ma szeroki otwór 34,8 cm, a kamień do pizzy ma 13 cali (33 cm) co ułatwia i zapewnia wystarczająco dużo miejsca do obracania pizzy podczas pieczenia, co daje lepszą kontrolę proces pieczenia. Podczas pieczenia należy obrócić pizzę 3-4 razy, aby równomiernie się upiekła. Dostarczony kamień do pizzy można wyjąć z pieca do pizzy w celu wyczyszczenia. Piec do pizzy ma składane nogi, które ułatwiają transport i przechowywanie. Powinien być przechowywany w suchym miejscu, z dala od wiatru i pogody poza sezonem. Waga: 10 kg. Wymiary: 44 x 73x 25,5 cm. Maksymalna moc: 4kWh (13648 BTU). Podczas pracy piec do pizzy jest podłączony do gazu. Pojemnik na gaz należy zakupić w zatwierdzonych punktach sprzedaży i musi pasować do reduktora gazu CGAS typu C21, reduktor 30 Mbar.
Czas nagrzewania [min]: | 15 |
---|---|
Maksymalna temperatura [st. C]: | 500 |
Wykonanie: | Stal nierdzewna |
Ognioodporny kamień: | Tak |
Funkcje dodatkowe: | Płyta do pieczenia |
Wyposażenie: | Kamień do pizzy |