Kuchnia wolnostojąca marki Electrolux, w klasie energetycznej A+, z elektrycznym piekarnikiem oraz z płytą ceramiczną. Model ten ma szerokość 50 cm, szufladę na naczynia oraz wkłady katalityczne wewnątrz komory pieczenia, które mają właściwości samoczyszczące. Elementy ścian piekarnika pokryte są emalią katalityczną, która zapobiega przyleganiu tłuszczu. W wysokiej temperaturze następuje degradacja substancji tłuszczowych i resztek potraw, czyli tłuszcz zostaje spalony bez pozostawiania śladów. Urządzenie posiada między innymi funkcję pieczenia z wykorzystaniem górnej i dolnej grzałki, jest to tradycyjny sposób nagrzewu pozwalający na pieczenie według większości przepisów kulinarnych. Opcja rozmrażania pozwala błyskawicznie rozmrozić dania i produkty. Pracuje wówczas tylko wentylator (bez ogrzewania), który łagodnie rozmraża delikatne artykuły spożywcze. Wentylator + grzejnik górny + grzejnik dolny to program pozwalający na pieczenie zarówno na jednym poziomie, jak i na dwóch jednocześnie. Jest to inaczej konwencjonalny sposób pieczenia z użyciem wentylatora. Nadaje się szczególnie do potraw wymagających równomiernego pieczenia, np. biszkoptów.
Rodzaj piekarnika: | Elektryczny |
---|---|
Rodzaj płyty grzewczej: | Ceramiczna |
Kolor frontu piekarnika: | Stalowy |
Szerokość [cm]: | 50 |
Typ prowadnic: | Drabinkowe, Teleskopowe |
Program samooczyszczania: | Wkłady katalityczne |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.