
Spis treści
2
Wskazówki bezpieczeństwa i ostrzeżenia...................................................... 4
Ochrona środowiska naturalnego ................................................................... 13
Elementy wyciągu kuchennego ....................................................................... 14
Opis działania .................................................................................................... 16
Obsługa .............................................................................................................. 17
Włączanie wentylatora......................................................................................... 17
Wybór poziomu wydajności ................................................................................ 17
Przedłużenie czasu pracy wentylatora ................................................................ 17
Wyłączanie wentylatora....................................................................................... 17
Włączanie/wyłączanie oświetlenia miejsca do gotowania .................................. 17
System zarządzania energią................................................................................ 17
Włączanie/wyłączanie systemu zarządzania energią ..................................... 18
Wyłączenie ze względów bezpieczeństwa.......................................................... 18
Wskazówki dotyczące oszczędzania energii.................................................. 19
Czyszczenie i konserwacja .............................................................................. 20
Obudowa............................................................................................................. 20
Czyszczenie ociekacza .................................................................................. 21
Filtr tłuszczu ........................................................................................................ 21
Filtr zapachów ..................................................................................................... 23
Utylizacja filtra zapachów............................................................................... 23
Filtr zapachów z możliwością regeneracji ...................................................... 23
Serwis................................................................................................................. 24
Kontakt w przypadku wystąpienia usterki........................................................... 24
Pozycja tabliczki znamionowej............................................................................ 24
Gwarancja ........................................................................................................... 24
Instalacja............................................................................................................ 25
Przed instalacją ................................................................................................... 25
Usuwanie folii ochronnej ..................................................................................... 25
Materiały instalacyjne.......................................................................................... 25
Wymiary urządzenia ............................................................................................ 26
Odstęp pomiędzy miejscem do gotowania a wyciągiem kuchennym (S) ........... 27
Zalecenia montażowe ......................................................................................... 28
Schemat wiercenia do montażu ściennego ........................................................ 28
Przewód wylotowy .............................................................................................. 29
Klapa przeciwzwrotna .................................................................................... 29
Woda kondensacyjna..................................................................................... 30
Tłumik............................................................................................................. 30