Znaleziono w kategoriach:
Garnek PHILIPIAK Versatile 24 cm

Instrukcja obsługi Garnek PHILIPIAK Versatile 24 cm

Wróć
www.philipiakmilano.pl
Instrukcja obsługi naczyń
www.philipiakmilano.pl
Oddajemy w Państwa ręce ekskluzywny zestaw naczyń kuchennych Philipiak Milano.
Powstał on w wyniku mistrzowskiego połączenia najwyższej klasy materiałów, nowoczesnych technologii
produkcyjnych i współczesnego włoskiego wzornictwa.
Naczynia Philipiak Milano posiadają wiele unikalnych cech, które przybliżymy Państwu w dalszej części
instrukcji.
Naczynia wyprodukowane zostały w naszej włoskiej fabryce w Mediolanie, co gwarantuje ich wysoką
jakość. Do produkcji naczyń wykorzystaliśmy stal szlachetną Cr-Ni 316 Ti materiał niezwykle trwały i
higieniczny w użyciu.
W zaawansowanym procesie produkcji naczynia wyposażono w rozwiązania, które ułatwiają codzienną
pracę w kuchni – akutermiczne dno, satynowane wnętrza, wygodne uchwyty i termometry na pokrywach.
Najważniejszą cechą naczyń Philipiak Milano jest możliwość stosowania zdrowych technik gotowania.
Budowa naczyń umożliwia smażenie bez użycia dodatkowego tłuszczu, gotowanie na parze oraz
gotowanie w minimalnej ilości wody. Takie sposoby gotowania zalecane są przez lekarzy i specjalistów
z dziedziny żywienia. Wykorzystaliśmy te doświadczenia przy projektowaniu naczyń Philipiak Milano.
Jesteśmy dumni, że możemy przekazać Państwu zestaw naczyń Philipiak Milano.
Z pewnością zmieni on Państwa gotowanie na zdrowsze oraz pozwoli na podniesienie jakości życia.
Zapraszamy Państwa do zdrowego świata naczyń Philipiak Milano!
Zespół
Philipiak Milano
www.philipiakmilano.pl
NIEZDROWE ODŻYWIANIE
ŹRÓDŁO NASZYCH ZMARTWIEŃ
Według danych Państwowej Inspekcji Sanitarnej ponad 12 milionów Polaków cierpi na różne schorze-
nia spowodowane złym odżywianiem, w tym takie jak; choroby układu krążenia, cukrzyca, osteoporoza,
nadmiar masy ciała czy nowotwory układu przewodu pokarmowego. Według Światowej Organizacji
Zdrowia (WHO) istnieje ponad 80 chorób spowodowanych złą dietą. W Polsce przyczyną ponad 50%
zgonów są choroby układu krążenia, należące do wspomnianej grupy chorób dieto-zależnych.
W czołówce, jako przyczyna zgonów, znajdują się także nowotwory. Niektórzy epidemiolodzy szacują
przy tym, że aż 30-40% przypadków raka u mężczyzn i aż 60% raka u kobiet ma związek z żywieniem.
Według zaleceń przedstawionych w Piramidzie Żywienia i Aktywności Fizycznej Światowej Organizacji
Zdrowia (WHO) warzywa i ruch stanowią podstawę diety. Dorosły człowiek powinien spożywać minimum
400 gramów warzyw dziennie, najlepiej w pięciu porcjach, w ciągu dnia. Najzdrowszą formą przygotowania
warzyw, jest podanie umytych i surowych bądź jeśli konieczna jest obróbka cieplna – stosowanie takich
technik ich przetwarzania jak gotowanie na parze, pieczenie czy grillowanie na patelni groszkowej. Takie
formy przetwarzania pozwalając zachować większość zawartych w warzywach substancji odżywczych.
Jednak według badań przygotowanych przez TNS dla Philipiak Milano jedynie 14% Polaków gotuje swoje
posiłki na parze, podczas kiedy aż 62% Polaków ciągle gotuje mięso i warzywa w wodzie. Zdaniem
ekspertów Instytutu Żywności i Żywienia złe nawyki wynikają z niewiedzy i braku inspiracji kulinarnych.
Dlatego marka Philipiak Milano od blisko 15 lat realizuje program „Zdrowa Kuchnia”, w ramach którego już
ponad 500 tysiącom osób w Polsce przestawione zostały informacje na temat zasad zdrowego żywienia.
www.philipiakmilano.pl

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 41 287 500,00 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756