Znaleziono w kategoriach:
Nóż rzeźniczy SHIORI Niku by Jakub Suchta

Instrukcja obsługi Nóż rzeźniczy SHIORI Niku by Jakub Suchta

Powrót
Instrukcja
Zalecamy dokładne zapoznanie się z intrukcją przed przystąpieniem do
użycia noża.
Prosimy również o przechowywanie instrukcji w bezpiecznym miejscu
na wypadek konieczności przyszłego uzytkowania.
Przygotowanie do użycia
Przed pierwszym użyciem należy dokładnie umyć nóż miękką
gąbką kuchenną z delikatnym płynem do naczyń, a następnie
dokładnie wypłukać.
W przypadku zaobserwowania jakichkolwiek wadliwych części
noża, należy wstrzymać się przed jego użyciem i skontaktować
się z nami bezpośrednio.
UWAGA
Ostrożne używanie noża pomoże uniknąć skaleczenia oni lub
palca jego ostrzem.
Nóż jest narzędziem tnącym, wobec czego należy zachować
szczególną ostrożność podczas jego użytkowania i
przechowywania.
Złamanego albo zgiętego noża nie należy używać.
Ostrze noża powinno być często poddane konserwacji.
Nóż należy przechowywać poza zasięgiem dzieci. W przypadku
gdy pozwala s dzieciom na użycie noża, powinny one być
nadzorowane przez osobę dorosłą.
Nie należy używać noża w kierunku poprzecznym. Może to
spowodować odchylenie ostrza, jego złamanie, pęknięcie lub
wygięcie.
Noża nie należy używać do cięcia twardych materiałów, takich
jak kości, skorupy krabów ani zamrożonej żywności
W przypadku gdy dojdzie do zablokowania ostrza podczas
krojenia twardych warzyw (np. dyni) należy ostrożnie
wyciągnąć nóż bez przesuwania go w poprzek i spróbować
ponownie. Wcześniejsze podgrzanie warzyw w mikrofalówce
znacznie ułatwia krojenie.
Nie należy używać noża do cięcia twardych materiałów, takich
jak żelazo lub kamień.
Nie należy używać noża jako otwieracza do puszek lub butelek.
Nie należy wystawiać noża na wysokie temperatury i zostawiać
go w pobliżu ognia. Może to spowodować jego nadpalenie i
zmniejszyć ostrość.
Przed przystąpieniem do krojenia zamrożonej żywności należy
ją wcześniej zupełnie rozmrozić.
PRZECHOWYWANIE I KONSERWACJA NOŻA
Po użyciu noża należy go dokładnie umyć miękką gąbką
kuchenną z delikatnym płynem do naczyń, a następnie
dokładnie wypukać i wysyszyć. Nóż należy przechowywać w
suchym miejscu.
Jeśli nóż jest przechowywany w wilgotnym miejscu i narażony
na działanie kwasów lub soli, może dojść do jego zardzewienia.
W przypadku gdy nóż został użyty do cięcia cytryny lub
warzyw konserwowych/ kiszonych należy go natychmiast umyć
aby uniknąć poplamienia i rdzewienia.
Aby zachować zadawalająostrość noża zaleca sostrzyć go
co 3 miesiące. Niemniej jednak, należy pamiętać, że noże z
pofalowanym ostrzem,czyli ząbkami, nie mogą być ponownie
ostrzone ze wzgędu na swoją specjalną strukturę.
W przypadku pojawienia się rdzy należy zmyć gąbką z
płynem do naczyń a następnie zaostrzyć nóż osełką.
Nie należy suszyć noża w mikrofalówce lub w piekarniku.
Zalecamy unikać czyszczenia noża przy użyciu ostrej gąbki ze
względu na możliwość zarysowania.
Nóż nie powinien być długo przechowywany w wodzie. Może
to doprowadzić do pojawienia się rdzy lub korozji trzonka.
Nie należy myć noża w zmywarce do naczyń. Wysoka
temperatura i skład płynu lub tabletek do mycia mogłyby
doprowadzić do zardzewienia noża
Metoda ostrzenia noża profesjonalnego
Nie zaleca się używania prostej ostrzałki, ponieważ mogłaby
spowodować zmianę kąta ostrza. W celu zachowania pożądanej ostrości,
najlepiej używać osełki.
Nóż powinien być ostrzony co 3 miesiące. W przypadku noża z
pofalowanym ostrzem, takim jak krajalnica, jego specjalna struktura
uniemożliwia ponowne ostrzenie.
Ruch ręki widok z góry
W trakcie ostrzenia osełką pojawi się gęsta ciecz, której nie należy
spłukiwać. Jest ona pomocna w ostrzeniu noża.
Zarówno w przypadku noża o pojedynczym jak i podwójnym ostrzu należy zachować
ten sam ruch ręki (do przodu i do tyłu)
Dziękujemy za wybranie Shiori. Misją naszej firmy jest stuprocentowa
satysfakcja klientów i zapewnienie im najwyższej jakości produktów i
obsługi. Państwa opinia i zadowolenie są dla nas bardzo istotne. Jeśli
spodobały się Państwu nasze usługi i nasze produkty, prosimy o
wstawienie pozytywnych komentarzy. W przypadku jakichkolwiek
problemów z naszymi produktami prosimy o poinformowanie nas o nich
mailowo na adres info@shiori.pl. Dołożymy wszelkich starań aby
natychmiast się nimi zająć i móc zaoferować Państwu satysfakcjonujące
rozwiązanie.
Sinus Sp. z o.o.
ul. Świtezianki 16
91-496 Łódź
NIP: 8511017359
www.shiori.pl

Właściciel serwisu: TERG S.A. Ul. Za Dworcem 1D, 77-400 Złotów; Spółka wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego w Sądzie Rejonowym w Poznań-Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000427063, Kapitał zakładowy: 40 618 750 zł; NIP 767-10-04-218, REGON 570217011; numer rejestrowy BDO: 000135672. Sprzedaż dla firm (B2B): dlabiznesu@me.pl INFOLINIA: 756 756 756