Autor: | Zuza Zak |
---|---|
Tematyka: | Kuchnia |
Liczba stron: | 256 |
Okładka: | Twarda |
Język wydania: | Polski |
W krajach bałtyckich spotykają się dwa światy – Bałtyk łączy Europę Wschodnią ze Skandynawią, co pociąga za sobą wpływy kulinarne i wymianę kulturową
„Bursztyn i żyto” przybliża nam interesują część Europy, oprowadza nas po jej stolicach, opowiada jej dzieje i odkrywa dynamiczny, nowy styl gotowania. Tamtejsza kuchnia, przedstawiona na tle bogatej historii i kultury krajów bałtyckich, jest bramą do lepszego zrozumienia tego regionu i mentalności jego mieszkańców. Przepisy – osadzone w bałtyckiej tradycji, a jednocześnie inspirowane współczesnymi trendami – są nowoczesne, niepowtarzalne i łatwe do odtworzenia w domu. Otwierają przed nami nowe kulinarne horyzonty. Między przepisy i opowieści o podróżach zostały wplecione urywki poezji, literatury, pieśni i przysłów, co sprawia, że ta książka to zarówno kulturowy punkt odniesienia dla podróżników, jak i wizytówka tętniącej życiem kuchni krajów bałtyckich.
Autor: | Zuza Zak |
---|---|
Okładka: | Twarda |
Tematyka: | Kuchnia |
Język wydania: | Polski |
Liczba stron: | 256 |
Wydawnictwo: | Promise |
Wymiary [mm]: | 190 x 260 |
Dodaj pierwszą opinię dotyczącą tego produktu.
Ten produkt jest tylko dla pełnoletnich.